Tijdens de presentatie van de Gault&Millau gids 2019 werden 15 Gault&Millau awards uitgereikt aan de beste restaurants en culinaire persoonlijkheden 2019. De awards voor Chef van het jaar en Jonge Topchef van het jaar gaan respectievelijk naar Amsterdam en Rotterdam…

De beste restaurants van Nederland, De 17+ Club, werden vanmiddag door Gault&Millau Nederland uitgever Godfried van der Lugt bekend gemaakt. Check hier wie dat zijn. Hieronder de 15 Award Winnaars zoals gepubliceerd door Misset Horeca.

Chef van het Jaar Onno Kokmeijer (Ciel Bleu, Amsterdam)
Jonge Topchef van het jaar Jim de Jong (Restaurant De Jong, Rotterdam)
Ontdekking van het jaar Mike Cornelissen (Rijnzicht, Doornenburg)
Groentechef van het jaar Chris Naylor (Restaurant Vermeer, Amsterdam)
Bistronoom van het jaar Dennis de Haan (Restaurant de Haan, Groningen)
Ambachtsman van het jaar Paul Hartering (Restaurant Gebr. Hartering, Amsterdam)
Aziatisch restaurant van het jaar Mei Wah, Eindhoven (Taks Yuen)
Prijs – Plezier van het jaar Huisje James, Ugchelen (Heine Ruitenbeek & Inge Scholten)
Patissier van het jaar Yurii Ivanov (Restaurant Wiesen, Eindhoven)
Dé Nieuwkomer van het jaar 212, Amsterdam (Richard van Oostenbrugge & Thomas Groot)
Gastvrouw van het jaar Marleen Brouwer (De Loohoeve, Schoonloo)
Sommelier van het jaar Koen van der Plas (Inter Scaldes, Kruiningen)
Wijnkaart van het jaar Bottles, Sas van Gent (Jens en Bart Hoogstad)
Terras van het jaar Kasteel Engelenburg, Brummen  (Johan & Carin Agricola)
Cocktailbar van het jaar Tales & Spirits, Amsterdam (Boudewijn Mesritz & Lydia Soedadi)

Meer over deze awards en de Gault&Millau lees je op Misset Horeca

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!