Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de beste wijn voor bij asperges door het Brabants Aspergegenootschap is de Silvaner & Riesling Trocken van Weingut Ch. W. Bernhard uit  Rheinhessen, Duitsland, als ‘Aspergewijn 2021’ uit de bus gekomen. Importeur: Tire Bouchon uit Gouda,

Deze Aspergewijn verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het oudste Aspergegenootschap van Nederland: Het Brabants Asperge Genootschap. Dit jaar was de 28ste editie, voor de organisatie een extra uitdaging door de beperkingen van Corona. Zo werden de 30 wijnen, ingezonden door 16 wijnimporteurs/handelaren in een voorronde blind geproefd door een professioneel wijnpanel om tot een selectie van 6 wijnen te komen, die in de finale streden om de titel. Het proefpanel kreeg niet minder dan 30 wijnen voorgeschoteld, welke afkomstig waren uit onder meer Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Portugal, Slovenië en Zuid-Afrika. Vervolgens werden deze 6 wijnen, wederom blind en in willekeurige volgorde, door het proefpanel beoordeeld. In dit geval in twee sessies: met en zonder asperge.

De Silvaner&Riesling van Tire Bouchon werd in de voorronde als favoriet gekozen en kwam ook in de finale ook ruim voor nummer 2 op de eerste plaats.

Antoine van Esch van Tire Bouchon met een lach: ‘Na de winnende wijn in 2018 en een tweede plaats in 2019, nu weer de eerste plaats, ik begin er feeling voor te krijgen. Dit is in een Coronajaar met waardeloze omzet wel een heel mooie opsteker.’ Aan de winnaar van deze jaarlijkse competitie is door de voorzitter van het Genootschap de trofee met oorkonde uitgereikt. Deze mag dan een jaar lang prijken in de verkoopruimte van Tire Bouchon te Gouda.

De wijn zal in het  aspergeseizoen van 2021 te koop zijn bij de aspergetelers en geschonken worden bij de restaurants, aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap.

Voor meer info over deze wijn:  www.tirebouchon.nl

Bron en foto: Brabants Asperge Genootschap

Meer over asperges op deze website? Klik hier 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!