Je ging niet eten bij Asian Glories. Je ging eten bij Jenny. En Popo. Tot 17 juli 2014, de dag dat het Maleisische vliegtuig met vluchtnummer MH17 boven Oekraïne neergeschoten werd. De dag die plotsklaps een einde maakte aan hun leven.

picstitch

We laten ons graag verrassen

We vinden het best moeilijk de drempel van het fameuze Chinese restaurant aan de Leeuwenstraat over te stappen. Het restaurant waar menig topchef op zijn vrije avond aanschoof.  Hoe tref je een restaurant aan waar zoveel over te doen is. Waar zoveel verdriet moet zijn. Maar eenmaal de stap genomen zijn wij blij. Bijna alle tafels zijn bezet en de sfeer is levendig. Een vriendelijke dame begeleidt ons naar onze tafel en we kiezen uit de uitgebreide wijnkaart een fles witte wijn, Geil Grauburgunder uit Duitsland. Lang kijken we niet op de menukaart. We laten ons graag verrassen.

Kevin, geweldige kok en gastheer

Een van mijn tafelgenoten vraagt of Kevin er is. De zoon van Jenny en Popo. Even later schuift hij een stoel aan en vertelt. Hij heeft het heel erg moeilijk met het plotseling overlijden van zijn ouders. Ook zijn grootmoeder verloor hij bij de ramp. Toen de verdoving voorbij was realiseerde hij zich dat hij door wilde. Door moest. Het levenswerk van Jenny en Popo voortzetten. Hij werkte al samen met zijn vader in de keuken. Veilig achter het fornuis. Maar nu zet hij zich ertoe zijn aandacht te verdelen tussen de keuken en het restaurant. Hij vindt het belangrijk ook de taak van zijn moeder over te nemen. Wil een goede gastheer zijn. Tijdens het gesprek en als ik hem later gadesla wordt duidelijk dat hij een kind is van zijn ouders. Een geweldige kok én warme gastheer.

Popo, Jenny en hun zoon Kevin. (foto: John Vane voor www.debuikvan.nl)

Popo, Jenny en hun zoon Kevin. (foto: John Vane voor www.debuikvan.nl)

Asian Glories, warm en gastvrij

Kevin is blij met de steun die hij ondervindt van alle gasten. Hij oogt sterk, maar het moet ontzettend zwaar voor hem zijn. Hij staat niet plotsklaps alleen voor dít restaurant, maar ook voor het andere, Dim Daily, dat zich om de hoek bevindt. Hij spreekt de hoop uit dat, als de gunfactor er niet meer is, hij de gasten vast kan houden. Wij zijn ervan overtuigd dat hem dat gaat lukken. Samen met zijn enthousiaste en vakkundige medewerkers waaronder de charmante en accurate Liyian. De gerechtjes zijn als vanouds heerlijk en de bediening warm en gastvrij.

Asian Glories Dim Sum      Asian Glories sommelier      Asian Glories peking eend      Asian Glories tafelbereiding

Lieve Kevin, dank voor je oprechte woorden en interesse, ondanks je verdriet. Wij wensen je heel veel sterkte en kracht toe en alle succes in de toekomst.

Wij komen terug!

Geen enkel culinair nieuwtje, recept, wijn-spijs advies of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

LINKS:

Klik hier voor de website van Asian Glories