Op donderdag 30 augustus 2018 heeft Arjen Pleij, f&b-manager van Kasteel Engelenburg in Brummen, het diploma Magister Vini ontvangen. Magister Vini is het hoogst haalbare Nederlandse diploma op wijngebied. Arjen is de twaalfde Nederlander die dit diploma behaalde.
Relatie terroir en wards Stellenbosch
Arjen Pleij ontving zijn diploma uit handen van de voorzitter van de examencommissie Magister Vini, Gerhard Horstink. De bijeenkomst vond plaats bij Kasteel Engelenburg in Brummen. Tijdens deze bijeenkomst verdedigde Arjen Pleij zijn scriptie ten overstaan van de Examencommissie Magister Vini en andere deskundigen uit de wijnbranche. Zijn scriptie ‘Stellenbosch, Wat is de relatie tussen terroir en de indeling in wards in de Zuid-Afrikaanse wijnregio Stellenbosch? Verleden, heden en toekomst’ werd voldoende beoordeeld.
Over Arjen Pleij, de nieuwe Magister Vini
Arjen heeft Hospitality Management gestudeerd in zowel Nederland als aan de University of North London. Tijdens zijn stage in Schotland heeft hij de liefde voor de Single Malt whisky ontdekt. Sinds 2005 is hij verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met eten en drinken op Kasteel Engelenburg. Enige jaren geleden heeft hij al met goed gevolg de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie voltooid en nu dus heeft hij de hoogste wijnopleiding van Nederland afgerond: Magister Vini!
Alle MV’s op een rijtje
Onderstaande wijnkenners hebben het examen Magister Vini met goed gevolg afgelegd en daarmee het recht verworven de titel “Magister Vini” (MV) te voeren:
- Ron Andes MV 2004
- Tjitske Brouwer MV 2007
- Lars Daniëls MV 2007
- Udo Göebel MV 2012
- Ibert van der Waal MV 2012
- Petra Janssen MV 2014
- Chris van de Meene MV 2014
- Fransbert Schermer MV 2014
- Jan Vegter MV 2014
- Dirk Vanhorenbeeck MV 2016
- Job Joosse MV 2016
- Arjen Pleij MV 2018
Bronnen: persbericht – website Kasteel Engelenburg – website Magister Vini
Credits uitgelichte foto Arjen Pleij: WOSA
LINKS:
Meer over de opleiding tot Magister Vini vind je hier
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!
Geef een reactie