De wind giert om het huis en de verwarming staat hoog. Dat je dan om zo’n moment een persbericht in je mailbox krijgt waardoor je des te meer terugverlangt naar Milaan, Turijn of Rome. Naar de terrasjes met de goed verzorgde ‘borrel’: de echte Italiaanse Aperitivo!

Authentieke Italiaanse keuken

Voor deze echte Italiaanse Aperitivo kun je sinds kort in Amsterdam terecht. Italiaans restaurant Impero Romano,  al jarenlang een begrip in de Haagse Kazernestraat, heeft er namelijk een broertje bij. De tweede vestiging van Impero Romano opende onlangs aan de Amsterdamse Amsteldijk haar deuren. In het statige pand waar voorheen bar restaurant Americano gevestigd was, kun je genieten van een ruime selectie gerechten uit de authentieke Italiaanse keuken met mooie bijpassende wijnen. Wat te denken van verse tagliolini met boter, salie en verse truffel, geserveerd in een grote Parmezaanse kaas. Of gebakken kalfsoester met parmaham en salie, Toscaanse vissoep en zeebaars in een korst van zeezout?

 Aperitivo Impero Romano Logo

Aperitivo Bar

Naast het restaurant heeft Impero Romano Amsterdam een ‘aperitivo bar’.  Als je in Italië een ‘aperitivo’ bestelt krijg je er steevast wat lekkere hapjes bij. Een aperitivo stilt de ergste trek, bereid de maag voor op de komende maaltijd en is tevens een voorproefje van wat de avond verder nog brengt. Elke vrijdagavond – van 17:30 tot 19:30 uur – is bij Impero Romano Amsterdam het ‘aperitivo moment’ met hapjes van het huis. Daarnaast kun je in de cocktailbar ook ‘gewoon’ terecht voor een borrel of een drankje, als dan niet samen met een diner. Ondernemer Pasha Foroutan, voormalig head bartender van 5&33 in Amsterdam, verleidt je daar met smakelijke cocktails, verfrissende Italiaanse biertjes en heerlijke Italiaanse wijnen.

Bekijk hieronder een filmpje van FoodTube waar je van gaat watertanden! 

Ik kan niet wachten!  Ben jij al geweest? Laat me weten hoe je het vond!

Kijk voor adresgegevens, openingstijden en reserveren op www.imperoromano.nl