Registervinoloog en marketeer Angelique Meulendijks* gaat gedurende een jaar het hele proces van Nederlandse wijn maken zelf ervaren door actief mee te doen: ze gaat op wijnstage bij Wijnhoeve De Colonjes in Groesbeek. Op Anne-Wies.NL deelt ze haar ervaringen. Vandaag deel #3.
Laatste werkzaamheden voor de oogst
Waterscheuten
Over Wijnhoeve de Colonjes
De Colonjes in Groesbeek, Gelderland is de grootste biologische wijngaard van Nederland en maakt milieuvriendelijk geproduceerde, smaakvolle wijnen. Wijnhoeve de Colonjes is opgericht in 2001 door Freek Verhoeven en heeft ongeveer 13 ha wijngaard, verdeeld over 3 wijngaarden: De Colonjes (1,5 ha), Knapheide (5 ha) en ’t Hof (6,5 ha). Er staan tien verschillende druivenrassen aangeplant. In de eigen wijnkelder worden daar witte, rode, rosé en mousserende wijnen van gemaakt. Oenoloog en wijnmaker is Adam Dijkstra. Bij De Colonjes werkt een team van vaste krachten en vrijwilligers. Daarnaast is De Colonjes een coachingslocatie voor deelnemers aan een ontwikkelingstraject dat gericht is op een succesvolle terugkeer op de arbeidsmarkt. Aan de Bredeweg 2 in Groesbeek is ook het Nederlands Wijnbouwcentrum gevestigd. Het Nederlands wijnbouwcentrum is er voor evenementen en proeverijen, wijnproductie, -analyse, -handel en -opleidingen. Sociaal en ecologisch duurzaam. www.colonjes.nl en www.nederlandswijnbouwcentrum.nl
* Registervinoloog® en marketeer Angelique Meulendijks helpt horeca ondernemers bij het centraal stellen van wijn binnen hun horeca concept. Daarnaast organiseert zij wijn(-spijs) proeverijen voor bedrijven en particulieren. Lees hier alle artikelen van Angelique.
Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
#AngeliqueMeulendijks
Geef een reactie