Al jaren werken Imperial Wijnkoperij en Anfors intensief samen, met specialisaties die elkaar perfect aanvullen. Samen vertegenwoordigen ze een groot deel van de klassieke Europese wijngebieden, met eenzelfde visie en kwaliteitsniveau. Per 1 januari a.s. slaan ze officieel de handen ineen om, als één organisatie, hun klanten nog beter te kunnen bedienen. Ze gaan verder onder de gemeenschappelijk naam ‘Anfors-Imperial’.

Anfors-Imperial: sterk in klassiek Europa

Anfors richt zich sinds 2002 op Italiaanse, Spaanse en sinds kort ook Franse wijnen. Het team van zes werkt – net als Imperial Wijnkoperij – met een persoonlijke aanpak, gericht op langetermijnrelaties: ze kennen elke wijnproducent, de klantenkring bestaat uit de betere horeca en vakhandel, het assortiment is uitgebalanceerd en kwalitatief zeer hoogstaand. Praktische zaken als opslag en distributie, maar ook de manier waarop beide bedrijven zijn georganiseerd en de visie op de markt delen ze. Samen met het assortiment van Imperial Wijnkoperij uit Oostenrijk, Duitsland, Hongarije en Nederland kunnen ze in de toekomst een fantastische wijnselectie aanbieden uit de klassieke Europese landen.

Klaar voor de toekomst met veerkracht

Hans Bijvoets, oprichter van Anfors, ziet Imperial als de slimme, grote zus: “We zijn grotendeels samen opgegroeid in dezelfde cultuur. We delen al langere tijd kennis, klanten en ervaring. Door onze krachten te bundelen verzekeren we onszelf van meer flexibiliteit en veerkracht zodat we in deze veranderende markt kunnen vasthouden aan ónze normen en waarden.”
Regina: “Door de samenvoeging maken we de organisatie minder afhankelijk van individuen. Ik ben er trots op dat ik hierdoor op termijn de fakkel zal kunnen overdragen aan Hans en het hele team van Anfors-Imperial. Dat biedt mij ook de mogelijkheid in de komende jaren mijn horizon te gaan verbreden.”

Uitgebreider assortiment, nóg betere service

Per 1 januari gaan de bedrijven verder als één Anfors-Imperial. De opslag in en distributie vanuit Amsterdam wordt gehandhaafd en de wijnkenners blijven ‘on the road’. Van het Anfors-team blijven alle 6 huidige medewerkers bij het samengevoegde bedrijf werken. Vanuit het Imperial-team blijven Mario Tertschnig en Stan Jansen samen met Regina Meij actief in het nieuwe Anfors-Imperial. Regina: “Wel ga ik minder tijd besteden aan operationele taken en me vooral focussen op contacten met wijnboeren en klanten en op het overdragen van mijn kennis en ervaring aan de rest van het gemeenschappelijke team.” Er verandert eigenlijk weinig in de dagelijkse gang van zaken. “Ik blijf zeker betrokken en grotendeels als aanspreekpunt voor wijnboeren en klanten fungeren. Wel verandert het aanbod: we bieden een vollediger assortiment uit de klassiek Europese wijngebieden met ruim 700 wijnen van zo’n 100 wijnproducenten. Plus een groter team met specialistische kennis. Zo kunnen we een nog betere service bieden aan onze klanten.”
Tijdens de Wine Professional in januari presenteren Regina en Hans voor het eerst officieel het nieuwe Anfors-Imperial.

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bron: nieuwsbrief Imperial Wijnkoperij