In het weekend van 20 tot en met 22 maart 2020 staat het Westergasfabriekterrein in Amsterdam alweer voor de zevende keer in het teken van het Amsterdam Wine Festival. Dit keer worden de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond gevierd. Speciaal aan deze editie is dat er voor de eerste keer unieke wijnen uit landen als Peru, Brazilië en Uruguay te proeven zijn.

Zuidelijk Halfrond

Het Amsterdam Wine Festival vindt tweemaal per jaar plaats. Tijdens de voorjaarseditie worden de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond gevierd, wat betekent dat er wijnen uit landen als Argentinië en Brazilië ontkurkt worden, terwijl de voetjes van de vloer komen door live klanken van de Samba en Bossa Nova.

“Als je het terrein oploopt waan je je op een reis over het hele Zuidelijk Halfrond”, aldus organisator Sebastiaan van Erne, “elk deel van het terrein staat in het teken van een ander land, waarin je wordt meegenomen in de wijncultuur met proeverijen en activiteiten”. Naast dat er wijn gedronken kan worden, is er ook genoeg eten te proeven. Zo geniet je van gerechten uit het Zuidelijk Halfrond, zoals: ceviche, braai, parilla en natuurlijk oesters en kaasplanken.

Kelderschatten

Aankomende editie van het festival bekleedt maar liefst 5.000 m2 aan wijnbeleving in en rondom het Transformatorhuis op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Van wijnleek tot -expert, voor iedereen is het Amsterdam Wine Festival een unieke beleving door de variatie aan wijnlanden en activiteiten. Dompel je bijvoorbeeld onder in de wijncultuur door te gaan druivenstampen, wijnquizzen of volg een proeverij of workshop bij een sommelier uit Peru, Zuid- Afrika of Brazilië. Dans daarna tot ’s avonds laat in de silent disco, die in een speciaal wijnsausje is gedoopt. Top wijnmakers uit de landen Argentinië, Chili, Nieuw-Zeeland en Australië zijn aanwezig voor informatie over hun kelderschatten en natuurlijk kun je deze proeven.

Amsterdam Wine Festival compilatie

Proost, geniet en dans op de zevende editie van het Amsterdam Wine Festival.
De glazen staan koud in het weekend van 20 t/m 22 maart 2020

Amsterdam Wine Festival

Het Amsterdam Wine Festival wordt georganiseerd door Ivar Beukeboom en Sebastiaan van Erne en vond voor het eerst plaats in 2017. Met succes, want inmiddels viert Nederland alweer drie jaar afwisselend de oogstfeesten van het Zuidelijk en Noordelijk halfrond met de heren. Naast het Amsterdam Wine Festival organiseren Beukeboom en Van Erne het Fête du Champagne, Nederlands eerste champagnefestival, waarvan nu twee edities hebben plaatsgevonden.

Tickets voor het Amsterdam Wine Festival zijn nu te koop op amsterdamwinefestival.nl.
Early Birds zijn verkrijgbaar voor €10, reguliere tickets voor €15, beide inclusief wijnglas.

Bron: persbericht
Foto’s: Jesje Veling Photography

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!