Na twee jaar is Amsterdam Wine Festival niet meer weg te denken van het Westergasfabriekterrein. Sinds het debuut in maart 2017 staat inmiddels de zesde editie van Nederlands grootste wijnfestival voor deur. Van 27 tot en met 29 september worden de oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond gevierd en komen duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland de mooiste wijnen uit de oude en nieuwe Wereld proeven. De nadruk ligt ditmaal op educatie door proeven en workshops en duurzaamheid.

Amsterdam Wine Festival: innovatieve elementen

Mede-organisator Ivar Beukeboom: “Met de komende editie willen wij onze gasten een nieuwe beleving geven. Uit onze enquête bleek dat het festival met 4,5 uit 5 punten gewaardeerd wordt. Daar zijn wij zeer trots op, maar de uitdaging is om dat niveau vast te houden of te overtreffen. Wij willen de harten van de liefhebbers sneller laten kloppen en daarom worden er veel innovatieve elementen toegevoegd. Om te beginnen wordt er een volledig andere opzet in de Gashouder gecreëerd, waarbij de wijncultuur van de landen Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Portugal, Verenigde Staten, maar ook wijnlanden uit Oost Europa en het midden Oosten op unieke wijze gepresenteerd wordt.

Amsterdam Wine Festival mensen Jesje Veling Photography

Ontkurken bij de oogstfeesten van het Noordelijk halfrond op het
Amsterdam Wine Festival 27 tot en met 29 september 2019

Wijneducatie en workshops

Met een festivalterrein van 5.000 m2 kunnen de bezoekers op ontdekkingsreis. Er is geïnvesteerd op het gebied van wijneducatie, waarbij meer dan in voorgaande edities de diepte wordt ingegaan. Naast de populaire workshops kun je ook je kennis verbreden in de “Room of Senses”. Door de combinatie van ruiken, proeven, voelen, zien en horen in een futuristische omgeving, worden alle zintuigen geprikkeld. Op deze manier kun je de wijn in zijn totaliteit ervaren.

Amsterdam Wine Festival schenken Jesje Veling Photography

Wijnmakers op het Amsterdam Wine Festival

Wijnmakers maken het festival bijzonder. Speciaal voor Amsterdam Wine Festival vliegen de grote wijnmakers over naar Amsterdam, van 27 t/m 29 september hoofdstad van de wijn. Zij geven speciale masterclasses in het Leidinghuis en staan tevens in de landenpaviljoens gasten uitgebreid te woord over de wijnen die ze zelf hebben gemaakt. Waarmee zij een primeur maken.

Food, dansen en druiven stampen

Culinair en cultureel is het Amsterdam Wine Festival wederom. Zo staan verscheidene streetchefs uit binnen- en buitenland op het Klönneplein. Grillkoning Jort Althuizen heeft zijn eigen BBQ-sectie waar de American dream tot uitvoer komt in het eten. Verder veel en heerlijke oesters en kun je het chique aftoppen met kaviaar bij de Bollinger Champagne stand. Dansen kun je ook op het Amsterdam Wine Festival. De nieuwe opzet leent zich uitstekend voor akoestische muziek en dans. Overdag zijn er vele wijn quizzen en kun je druiven stampen op het hoofdpodium met onze huis sommeliers Lendl Mijnhijmer en Louis D’Accord.

Amsterdam Wine Festival dansen Jesje Veling Photography

Duurzaamheid en goede doelen

Amsterdam Wine Festival verduurzaamt nog meer tijdens de jubileumeditie. Plastic was al een taboe en het bekende wijnpaspoort gaat zijn digitale intrede maken, waardoor papieren drukwerk overbodig wordt. Nog een tip van de sluier. Iedere dag vindt er een wijnveiling plaats voor het goede doel. In samenwerking met Mastercard en het World Food Program. Waarover wij later meer bekend zullen maken.

Bezoek de website van het Amsterdam Wine Festival voor meer informatie en tickets.

Bron: persbericht EVDMAgency

Foto’s: Jesje Veling Photography

Overnachten in Amsterdam tijdens het Amsterdam Wine Festival? Kijk hier even rond.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!