De eerste editie van het Amsterdam Wine Festival was een groot succes. Eind maart kwamen maar liefst 9.000 wijnliefhebbers naar de Gashouder* in Amsterdam. Drie dagen lang kon je je onder dompelen in de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond. Je kon volop genieten van een rijke selectie aan wijnen, traditionele gerechten en cultuur per land. Dit allemaal in een festivalsetting, waarbij ook nog eens tot in de late uurtjes werd gedanst. 

Amsterdam Wine Festival: Noordelijk Halfrond

En nu kun je je alweer verheugen op de volgende! Van vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober worden de oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond gevierd. Prachtige wijnlanden als Frankrijk, Italië en Spanje kom aan bod, maar denk ook aan parels uit Oostenrijk, Kroatië, Slovenië of wijnen uit de Verenigde Staten, Californië. Verwacht meer wijnen, meer workshops en nog meer beleving. Dit wordt maximaal genieten voor elke wijnliefhebber!

Amsterdam Wine Festival, Noordelijk Halfrond

Amsterdam Wine Festival, Noordelijk Halfrond

Amsterdam Wine Festival breidt uit

Met maar liefst 2538 m2 aan ruimte is de wereldberoemde Amsterdamse Gashouder* de thuisbasis voor het Amsterdam Wine Festival geworden. Het aanbod is echter zo groot dat enkel ‘de Gashouder’ niet genoeg is. Daarom is besloten om Frankrijk in haar geheel te presenteren in het Transformatorhuis waar verschillende beroemde regio’s worden uitgelicht. Zo kun je dus echt een “Tour de France” maken!  Ga bijvoorbeeld langs de Bourgogne, Languedoc-Roussillon en/of  Bordeaux. Natuurlijk mag een champagnebar niet ontbreken, dus de bubbels staan koud voor je!

Amsterdam Wine Festival: De Westergasfabriek wordt te klein!

Amsterdam Wine Festival: De Westergasfabriek wordt te klein!

Amsterdam Wine Festival in bullits:

  • Gashouder, Transformatorhuis én Klönneplein
  • Meer dan 200 wijnen uit Noordelijk Halfrond
  • Binnen & Buiten
  • Uitgebreid Foodcourt
  • Workshops, tastings én wineflights
  • Nieuw! Wijncollege en infopunt

*De Amsterdamse Gashouder werd gebouwd in 1902 en was destijds de grootste gashouder van Europa. Het gas werd bovenop de Gashouder opgeslagen, in een stalen tank die tot een hoogte van veertig meter kon worden uitgeschoven. Momenteel is de Amsterdamse Gashouder uitgegroeid tot het meest iconische gebouw van de Westergasfabriek. Uniek is de pilaarloze ronde binnenruimte en gietijzeren plafondconstructie.

LEUKE en LEKKERE LINKS:
Uitgebreide info en bestellen tickets: klik hier`
Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!