Flessenpost! Een leuk pakketje viel op de mat: twee flesjes Amsterdam Tinto inclusief glazen. Ik had al veel over gehoord over deze nieuwe zomerse wijncocktail-in-een-flesje, dus ik ben benieuwd. Ken jij de Amsterdam Tinto al?

Tinto de Verano

De nieuwe wijncocktail Amsterdam Tinto is geïnspireerd op het Spaanse drankje Tinto de Verano: rode wijn aangevuld met koolzuurhoudende (citroen-) limonade. Bedenkers filmmaker Wiebe van den Ende en huisarts Anna Möller genoten van Tinto de Verano op een zonovergoten terras in Andalusië. Dat bracht hen op het idee een op Tinto de Verano gelijkend drankje op de markt te brengen, maar dan minder zoet. En ik moet zeggen: dat is ze aardig gelukt!

Amsterdam tinto wijncocktail AW horizontaal

Amsterdam Tinto, een fijne doordrinker

Amsterdam Tinto heeft een laag suikergehalte en een laag alcoholgehalte (4,9%). Het is een mix van rode wijn, citroen, grapefruit, kinabast, rietsuiker, citroenzuur en bruisend water. Amsterdam Tinto is lekker verfrissend, niet te zoet en heeft kersenfruit (amarenen) en grapefruit. Een fijne doordrinker op een zonnig terrasje of je favoriete café. Je kan er lekker in je eentje van genieten, maar vooral ook met zijn tweetjes: het formaat van de fles, 33 centiliter, is namelijk bewust gekozen zodat je er ruim twee glazen uit haalt.

 “Share your drink, keep your company”.
Tenzij je enorme dorst hebt natuurlijk.

Amsterdam Tinto AW en Angelina

Amsterdam Tinto, mix van smaken

Net als Amsterdam heeft Amsterdam Tinto een internationaal karakter. Het idee ontstond immers door de Tinto de Verano in Spanje, de gebruikte rode druiven komen uit het Duitse wijngebied de Pfalz en wordt, na drie jaar testen, proeven en verfijnen in Amsterdam geproduceerd. “Made in Mokum” lees je dan ook op het achter etiket. “Een heerlijke cocktail met een perfecte mix van smaken die de prachtige stad weerspiegelt waarin het is ontstaan”.

Amsterdam Tinto drinken uit glazen

Verkoopadressen Amsterdam Tinto

Amsterdam Tinto is nu nog slechts verkrijgbaar bij horeca, delicatessenwinkels en speciaalzaken in Amsterdam en omgeving maar de lijst van verkooppunten groeit met de dag. Online kun je de Amsterdam Tinto kopen via de website SterkAmsterdam. Benieuwd waar je kunt genieten van deze nieuwe wijncocktail of wil je meer informatie? Kijk op de website van Amsterdam Tinto.

Amsterdam-Tinto en twee glazen wijncocktail

Photo’s by Gus Drake. Product shots by Arno Dreef.

🍷🍇🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!