Vandaag is de Amsterdam Cocktail Week 2019 van start gegaan. Onze hoofdstad staat tot en met zondag 17 maart volledig in het teken van de laatste cocktailtrends. Bezoekers kunnen zich ook dit jaar weer tot een ware ‘cocktail pro’ transformeren voor een gereduceerd tarief. Maar liefst 44 toonaangevende Amsterdamse bars organiseren masterclasses, workshops en tastings en zijn dé magistrale ontmoetingsplek voor cocktailhebbers. ACW 2019 zet opkomende cocktailtrends als non-alcoholische cocktails, premium mixing en duurzaamheid in de spotlight.

Amsterdam Cocktail Week 2019

Cocktailliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij ruim 25 evenementen op de meest prestigieuze locaties in Amsterdam. Van een workshop whisky blenden door Colin Scott bij Bluespoon Bar, tot martini art van de grootmeester Alessandro Palazzi in Pulitzer’s Bar. Voor het mooiste uitzicht over de Amsterdamse grachten en daken is de 360 graden whisky experience bij Chivas Suite aan de Prinsengracht een bezoek waard. Op donderdagavond kunnen gasten van het populaire evenement het weekend alvast inluiden en krijgen zij een welkomstcocktail en hapjes in de W Lounge. Wat ook zeker niet mag ontbreken in het lijstje is het werk van de beroemde ‘Speakeasy Opium Cocktail & Dim Sum Parlour’ bij bar Flying Dutchmen Cocktails.

Ontdek de cocktailgeheimen van 44 prestigieuze Amsterdamse bars

Cocktailtrends 2019

Ook dit jaar zijn er opvallende, opkomende cocktailtrends die tijdens de Amsterdam Cocktail Week in de spotlight staan. Zo zien we dat ‘premium mixing’ steeds belangrijker wordt in cocktailbars, waarbij de beste spirits worden gebruikt in combinatie met mixers. Ook besteden bartenders ruimschoots aandacht aan de low-alcohol en alcoholvrije cocktailvarianten en krijgen jenever, rum en Mexicaanse distillaten als tequila en mezcal een podium. ‘’Duurzaamheid staat dit jaar hoog op de kaart bij Amsterdam Cocktail Week. De bartenders maken om die reden gebruik van alternatieven voor wegwerpplastic. Daarnaast is hergebruik van ingrediënten voor lagere food-waste en energieverbruik een must. De synergie tussen de bar en de keuken levert niet alleen besparingen op, maar ook culinaire hoogstandjes in het cocktailglas’’, aldus Tess Posthumus.

Guest bartenders Amsterdam Cocktail Week

Nederland speelt momenteel een grote rol op het mondiale toneel. Tijdens Amsterdam Cocktail Week geven bartenders uit andere landen ook acte de présence. Maandag 11 maart kun je Santi Ortiz van ’33’ uit Barcelona vinden bij Door 74 en staat Alessandro Palazzi, de legendarische maker van Martini’s, op dinsdag 12 maart en woensdag 13 maart bij Pulitzer’s Bar. Ook de barteams van The American Bar en Beaufort Bar, beiden van misschien wel het beroemdste hotel allertijden – The Savoy uit London – staan dinsdag 12 maart in Freddy’s Bar. Woensdag 13 maart shaket Sharai Rodriguez van Onder De Boompjes Jenever in Rosalia’s Menagerie. Op donderdag 14 maart host Frank Dedieu, winnaar van Bacardi Legacy in 2015, een speciale rumavond in Bar Twentyseven.

Over de organisatoren

De #ACW19 is een initiatief van Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen. Tess en Timo, ook de organisatoren van Perfect Serve Barshow, hebben in december 2017 hun eigen bar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam geopend. Albert van Beeck Calkoen is eigenaar van het platform Mister Cocktail, waarmee hij onder andere de Gin Festivals in Amsterdam en Rotterdam organiseert en content maakt over cocktails.

Meer over de Amsterdam Cocktail Week? Klik hier 

Meer cocktails op Anne-Wies.NL? Klik hier

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!