Fred Nijhuis, ‘My Favorite Wine Writer’ heeft weer een paar mooie proeverijen in zijn agenda staan! Houd jij van Amarone, Brunello, Chianti Classico en bijzondere Nebbiolo’s? En wil je daar graag meer over leren? Dan zijn de workshops van Fred een aanrader!

Eigenzinnige wijnprofessional

Fred Nijhuis is niet de minste wijnprofessional. Vorig jaar vierde hij zijn 25-jarig jubileum als geregistreerd wijnprofessional. Hij staat bekend als eigenzinnig, zeer enthousiast en buitengewoon ervaren, mede dankzij de lange en nauwe samenwerking met the Wine and Food Association, zijn werk voor de Wijnacademie en talloze eigen evenementen.

Italië-specialist

Hoewel hij goed bekend is met wijnen uit alle delen van de wondere wijnwereld, heeft hij een specialisme op het gebied van Italiaanse wijnen ontwikkeld. “Die kennis en ervaring deel ik  graag met anderen, waarbij ik een ieder in staat stel om niet alleen over zijn favorieten te lezen, maar ze ook daadwerkelijk te proeven”, aldus Fred Nijhuis.

Amarone, Brunello en Nebbiolo

Daarom organiseert Fred dit jaar een viertal driedelige workshops over enkele van de meest intrigerende soorten wijn uit Italie: Amarone della Valpolicella, Brunello di Montalcino, Chianti Classico en Nebbiolo (niet alleen Barolo en Barbaresco). “Tijdens drie avonden kunnen professionals en particulieren kennis maken met de geschiedenis, het heden, de druiven, de wetgeving, de stijlen, vinificatie en kwaliteiten van deze bijzondere typen wijn”.

Fred Nijhuis selecteert zorgvuldig de wijnen

Naast theorie op SDEN-4+ niveau proeven de deelnemers die wijnen waar ze meestal alleen maar over lezen. Elke avond zijn dat er minimaal 12. “De wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd en gekozen op grond van hun typiciteit en kwaliteit. De keuze van de wijnen is volstrekt onafhankelijk van commerciële belangen en ook dat maakt de workshops werkelijk uniek”.

Fred Nijhuis Wijnen

De workshops

Wil jij ook meer weten over Amarone, Brunello, Chianti Classico of Nebbiolo en nader kennis maken met enkele van de beste wijnen, dan kan ook jij deelnemen aan (één of meer van) deze workshops. De eerste twee staan inmiddels gepland:

Workshop 1:
Amarone della Valpolicella
Restaurant Ross Lovell te Rijsoord
Maandag 5 juni, 19 juni en 3 juli (van 19.30 tot 22.00 uur)

Workshop 2:
Brunello di Montalcino
“3 Bar & Keuken”,  de gloednieuwe wijnbar van Bernard Tesink in Oudewater
Dinsdag 30 mei, 13 juni en 27 juni (van 19.30 tot 22.00 uur)

Voor aanmeldingen een aanvullende informatie kijk je op Fred’s Website