Van 25 september tot en met 8 oktober kunnen wijnliefhebbers genieten van Alto Adige wijnen tijdens de Alto Adige Restaurant weken. Deze actie vindt plaats in 10 verschillende restaurants in het hele land en bij 3 wijnwinkels. Tijdens deze 2 weken schenken de restaurants minimaal 3 verschillende Alto Adige wijnen, vaak in combinatie met een mooi menu. Verder zullen ook de wijnwinkels deze wijnen extra in het zonnetje zetten.

Alto Adige wijnen: unieke kwaliteitswijnen

Alto Adige is één van de kleinste wijnbouwgebieden van Italië, die staan voor unieke wijnen van hoge kwaliteit. Dit prachtige wijngebied, wordt ook wel Zuid-Tirol genoemd en men spreekt er Duits en Italiaans. De Alpen en de Dolomieten overheersen het landschap en de wijngaarden liggen vooral in de rivierdalen van de Adige en Isarco, tussen de 300 en 1000 meter. Er wordt net iets meer witte dan rode wijn geproduceerd van zowel inheemse als internationale druivenrassen zoals o.a. Pinot Grigio, Schiava/Vernatsch, Pinot Blanc, Gewürtztraminer, Chardonnay, Pinot Noir, Lagrein, Sauvignon Blanc, Muller Thurgau, Merlot.

Deelnemers Alto Adige Restaurant Actie 2022

De volgende restaurants serveren Alto Adige wijnen, tijdens de Alto Adige restaurant weken.

Amsterdam: Restaurant Bolenius
Cuijk: Restaurant de Kassier
Eindhoven: Restaurant Nado
Hoorn: Restaurant Hendrickje Stoffels
Leiden: Restaurant Wielinga
Leidschendam: Restaurant de Pepermolen
Maastricht: Restaurant il Bacaro
Rijswijk: Restaurant ’t Ganzenest
Rotterdam: Restaurant Fitzgerald
Uden: Restaurant OONIVOO

Deelnemende wijnwinkels:
Leiden: La Bordelaise
Maastricht: Passione e Pura
Rotterdam: Vermeyden Delicatessen

A3 Poster Alto Adige Weken b 72dpi

Organisatie Alto Adige Restaurant Weken

De Alto Adige Restaurant Weken zijn een nieuw initiatief van het Consorzio Alto Adige i.s.m. Melman Communications, het PR bureau verantwoordelijk voor de promotie van Alto Adige wijnen in Nederland. Deelnemende restaurants ontvangen een promotiepakket en worden zowel on- als offline gepromoot.

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook