Als wijnliefhebber ga je vast en zeker geregeld naar een wijnproeverij. Zeker in deze tijd van het jaar is er weer van alles te beleven. Het ene wijnfestival na het andere trekt voorbij. Maar er zijn ook volop andere leerzame wijnproeverijen. Vraag jij je dan ook wel eens af: “Wat zal ik aantrekken? “

Eigenlijk kan er niet heel veel fout gaan, want een wijnproeverij is over het algemeen geen stijve bedoening en een echte kledingetiquette is niet van toepassing. In principe kun je hetzelfde aantrekken als bij een bezoek aan een restaurant. Ga je naar een beach-club dan trek je doorgaans iets anders aan dan als je naar een sterrenrestaurant gaat. Toch zijn er wel enkele tips waar je misschien iets aan hebt.

Pas op met witte kleding

Hoe leuk het ook staat, wanneer je naar een wijnproeverij gaat, trek je bij voorkeur geen witte kleding aan. Tenzij het een proeverij betreft met uitsluitend witte wijnen, wat echter meestal niet het geval is. Het is jou vast ook wel eens overkomen dat je een glas rode wijn over je kleding krijgt. Of dat de spiton ‘terugspuugt’. Op witte kleding vallen die vlekken uiteraard veel meer op. Overigens geldt dat voor alle effen, licht gekleurde kledingstukken. Dus pas daarmee op. En krijg je toch een spetter rood op je favoriete blouse? Sprenkel er dan gelijk wat witte wijn op of bedek hem met zout. Dat haalt de ergste kleur er alvast vanaf.

Sjiek of lekker sjofel

Waarschijnlijk draag je op een wijnfestival in het park iets anders dan op een wijnproeverij in een chique kasteel. Op een wijnfestival met muziek, dans, en natuurlijk fijnen wijnen, doe je gewoon aan waar je je lekker in voelt. Je favoriete jurk of spijkerbroek met een paar stoere sneakers of enkellaarsjes. Naar een wijnproeverij op het chique kasteel kan je nog steeds met je favo jurk of broek, maar kies dan een ander soort schoenen, zoals eigenzinnig gestileerde schoenen van het Spaanse merk Pertini. Heren kunnen kiezen voor een leuke broek in een trendy kleur, gecombineerd met een paar nette schoenen die mooi contrasteren. Een poloshirt of blouse, zowel effen als met een leuke print, maakt het geheel compleet.

Parfum

Tot slot, geen styling-advies, maar wel heel belangrijk: doe geen parfum op naar een wijnproeverij. Zoals je weet gaat bij zo’n proeverij alles om de geur en smaak van de wijn. Parfum (maar ook aftershave) heeft vaak een overheersende geur waardoor de smaakbeleving van de andere proevers wordt beïnvloed. En dan meestal niet in positieve vorm.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

 

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Assem.nl (en fyi: ik ben fan van deze winkel, on- en off line)