Met haar nieuwste kookboek Altijd Feest brengt Janneke Vreugdenhil een ode aan haar ouders. Zij hebben haar geleerd om het leven te vieren en lekker eten hoort daarbij.

Altijd Feest: grote feesten en tussenfeestjes 

Wie weleens in Zuid- Europa een klus heeft laten uitvoeren heeft geleerd dat er veel heiligen zijn waarvan de geboortedag wordt gevierd met als gevolg dat het werk stil ligt. In het gezin waarin Janneke opgroeide werden niet alleen die dagen gevierd maar ook vele andere. Er viel altijd wel iets te vieren. Dat haar ouders zoveel jaar verliefd, verloofd of getrouwd waren. Maar ook het eind van de grote schoonmaak was een reden voor een feestje.

“Grote feesten en zoveel mogelijk kleine tussenfeestjes, als eilandjes van geluk”

Altijd Feest staat vol met heerlijke gerechten waarvan je alleen al bij het zien blij wordt: bij elk recept is een smakelijke foto afgebeeld (fotograaf: Maarten Fleskens)

Altijd Feest Foto gerecht

Van Oktoberfest tot Rokjesdag

In Altijd Feest volgt Janneke in de seizoenen. Zij houdt de recepten eenvoudig en veel recepten voorziet ze van een eigen twist waarvan je vrolijk wordt. Altijd Feest begint met stamp- en stoofpotjes (organiseer eens een ‘stoof-es in!) in Vier de winter. Daar horen ook een Blue Monday en een Pannekoekendag bij. In de volgende hoofdstukken van Altijd Feest komen niet alleen de traditionele feesten zoals Pasen en Kerst voorbij, maar passeren ook dierendag, World Chocolate Day, Oktoberfest en kinderpartijtjes de revue. Zelf Rokjesdag wordt niet overgeslagen! Achterin Altijd Feest is een uitgebreid register opgenomen zodat je gemakkelijk de recepten en ingrediënten terug kunt vinden.

Altijd Feest is leest heerlijk, ook als je zelf niet kookt.  De enige kanttekening die ik wil maken (tja, dat is natuurlijk mijn ‘ding’…) is dat een passend wijnadvies leuk zou zijn.

NB: ik mocht een keer aanschuiven en genieten van de kookkunsten van Janneke tijdens een champagnediner met uitsluitend dames. En dat was geweldig! Lees hier dat verhaal.

LINKS:

Altijd feest koop je makkelijk bij Bol.com 

Meer kookboeken op Anne-Wies.NL? Klik hier

Dit boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Podium

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

#kookboek

#pasen

#kerst