Dit jaar viert de Alliance Gastronimique haar 50-jarig jubileum. Het is daarmee het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa. De Alliance ziet het als een serieuze taak ook voor de toekomst de juiste mensen voor de culinaire sector te vinden, te ontwikkelen en te behouden. In dat kader is het Alliance College opgericht.

Alliance college- Alliance Gastronomique 50 jaar in goud

Nieuwe inzichten en uitdagingen

De medewerkers van de leden van de Alliance Gastronomique worden in staat gesteld om een speciaal voor het Alliance College ontwikkeld programma te volgen. Jaarlijks worden ca. 8 sessies gepland waarvan een aantal door middel van een examen of toets beloond wordt met een SVH (deel)certificaat. Op deze wijze wordt de deelnemers nieuwe inzichten geboden en worden zij uitgedaagd en ondersteund om meer uit zichzelf te halen. Vanuit de vereniging zijn nu vooral Onno Kokmeijer en Xavier Giesen actief met dit project. Maar gezien het enthousiasme worden alle leden actief in het verhaal betrokken

Emmy Stoel, portefeuillehouder van dit programma vanuit het Alliance bestuur: “Dit programma biedt een geweldige stimulans voor de Alliance medewerkers”

Alliance College: programma 2017

Door specifieke aspecten van de keuken en de bediening uit te diepen en te belichten verwachten de initiatiefnemers de kennis en interesse voor het vak van de medewerkers verder te vergroten. Het programma voor de laatste maanden van 2017 is rond. Op 18 september a.s. vindt de eerste sessie plaats. Voorzitter van de Alliance Gastronimique Marc van Gulick ontvangt de eerste deelnemers bij koffiepartner Smit&Dorlas. De deelnemers krijgen daar een Barista-opleiding waarna zij bij goed gevolg een Barista-certificaat ontvangen. In oktober staat een bezoek aan de Food Inspiration Days gepland. In november gaat een bus met jong talent naar België voor een bezoek aan en proefsessie bij Spadel/Bru.

Samenwerking met businesspartners

Ook voor 2018 staan inmiddels diverse sessies gepland. De businesspartners van Alliance Gastronomique zijn zeer enthousiast. Zij zien het Alliance College als een goede manier om in contact te komen met de ‘jeugd die de toekomst heeft’ en te helpen hen te vormen en te inspireren. Voorbereidingen worden getroffen om samen met diverse meester-leden kennis- en inspiratiesessies te organiseren die grotendeels gehost en gefaciliteerd zullen worden door de businesspartners. Daarmee biedt het Alliance College ruimte voor contactmomenten met veel plezier in goede balans met inhoudelijke inspiratie.

Geen enkel culinair nieuwtje, recept of wijn-spijs advies missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

LINKS:

Facebook groep Alliance College

Mooie recepten van Alliance-chefs 

Website Alliance Gastronomique

 

 

 

 

Bron: persbericht Alliance Gastronomique