Het is alweer bijna Kerst. We halen de kerstspullen uit de berging en maken het binnen extra gezellig met een kerstboom, twinkelende lichtjes en andere sfeervolle versierselen. Ik geniet daarvan. Maar elk jaar wil ik ook weer eens iets anders, iets nieuws. Dus ik ging op zoek en vond bij Bol volop leuke kerstdecoraties, tafellopers, stijlvolle wijnglazen en meer. Ik neem je mee op mijn zoektocht. 

Kerstster

Een ding wat ik zeker met Kerst in huis wil he  is een kerstster. Je weet wel, zo’n papieren ster met een lampje erin die je voor het raam hangt. We hadden er al een in huis toen ik nog een klein meisje was en die traditie zet ik voort. Maar ik wil wel zo af en toe een nieuwe kerstster. Zo ga ik dit jaar voor deze Ganesha Grijs Gouden ster. Echt mooi!

Kerstballen

Voor wijnliefhebbers vond ik leuke kerstballen. Nou ja… ballen. Laten we het kerstornamenten noemen. Leuke flesjes voor in de boom. Voor de echte champagne liefhebbers zijn deze kerstboomversieringen een must-have en voor meer drankjes deze. Bij drankjes hoort natuurlijk iets lekkers. Ik vond deze sushi kerstboomversieringen. Echt leuk!

Tafelloper

Tafellopers heb ik in allerlei maten en kleuren in huis. Zo handig: in een handomdraai verander je de sfeer van je gedekte tafel. Dit jaar ga ik voor goud, maar dat zag je al door mijn keuze voor een gouden kerstster. Maar ga jij voor een andere kleur of sfeer dan is de keuze reuze!

Amuseglaasjes (en welke wijn erbij?)

Ik vind het altijd leuk om kleine gerechtjes te serveren. Voorafjes, desserts en serveer zelf soms de hoofdgerechten in kleine porties. Servies heb ik wel genoeg in huis, maar amuseglaasjes kom ik daardoor altijd tekort. Ik heb veel strak gestylde glaasjes, maar voor kerst vind ik deze mini tajine amuseglaasjes het einde! Heb je overigens mijn artikel over dessertwijnen al eens gelezen? En welke wijn lekker is bij welk dessert? Dat artikel lees je hier.

Kerst artikel compilatie

Wijnglazen

Wijnglazen kan je niet genoeg in huis hebben. Ik elk geval ik niet 🤣. Er sneuvelen er altijd wel een paar het jaar rond. Ik houd strakke, stijlvolle en elegante wijnglazen, maar voor kerst dit jaar passen deze Pasabahce wijnglazen of deze glazen van Spiegelau heel mooi op mijn kersttafel. Ook voor water, cocktails, longdrinks, whisky en een bijpassende karaf. Vergeet vooral niet eens een hartverwarmend glas glühwein op een koude winterdag. Dat mag in een glas, maar ook in een gezellige beker. Een heerlijk recept vind je hier.

Gluhwein uitgelicht

Stoven en Braden (en welke wijn erbij?)

Als je niet lang in de keuken wilt staan als je gasten er zijn, is een stoof- of braadschotel met kerst een uitkomst. Denk bijvoorbeeld eens aan een heerlijke wild stoofschotel. Mijn favoriete schaal die ik zo uit de oven op tafel zet is er een van Creuset. Ja weer een Creuset. Ik ben fan 🤩. Prachtige pannen en schalen met een authentieke uitstraling én een bijzonder goede kwaliteit. Zoek je nog een leuke wijn bij je wildschotel? En wil je weten welke wijn bij welke soort wild lekker is? Dan is dit leuk om te lezen.

Fondue (mét recept en… welke wijn erbij?)

Niet alleen stoven en braden, maar fonduen is iets wat we ook geregeld doen met kerst. Maar eigenlijk niet alleen met kerst. Gezellig met elkaar aan tafel en dan de hele avond lekker peuzelen. Kaas- of vleesfondue, altijd een feestje. Vorig jaar brak mijn pan door de hitte in tweeën. Suf, maar die was kennelijk niet hittebestendig. Ik ging op zoek naar mijn ideale fondue-pan en dat is deze van Creuset geworden. Maar ik twijfel of ik niet voor deze complete set ga. Elektrisch en geschikt voor zowel kaas- als vleesfondue. En chocolade! Heb je overigens mijn tips voor wijn bij kaasfondue al eens gelezen? Of deze voor kaasfondue met Vacherin Mont d’Or?  Inclusief recepten!

En dan… kerstcadeaus! 

Een boek over wijn is altijd een goed idee voor een wijnliefhebber. Ik heb inmiddels veel boeken al gereviewd. Voornamelijk over wijn, maar niet alleen. Ook reisboeken kwamen voorbij (uiteraard met wijnroutes 😉) en boeken met de heerlijkste recepten. Kijk hier maar eens rond voor inspiratie!

Wijnboeken kerst uitgelicht

🎄Ik wens je heerlijke kerstdagen toe!🥂

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook