Anne -Wies: ondernemer, foody & schrijver

Na de verkoop van mijn bedrijf ‘ Gransjean Wijnen en Delicatessen’, een toonaangevende foodspecialiteitenwinkel in de Haagse Bankastraat, ben ik doorgegaan met wat ik het liefst doe: de dingen die ik meemaak delen.

Dat zijn vooral dingen die mijn vak, eten en drinken, betreffen. Ik schrijf over mijn wijn- en studiereizen, proeverijen, restaurants die ik bezoek en nog veel meer zaken over ‘Wine & Food’. Dat doe ik niet alleen op mijn eigen website, maar ook in opdracht van derden via de geschreven en digitale snelweg.

Ik ben niet alleen steeds op zoek naar leuke, bijzondere voedingsmiddelen maar ik  vind het ook heel belangrijk te weten hoe mijn eten en wijn wordt gemaakt. Wie ervoor verantwoordelijk is. Ik ga voor lekker, puur en eerlijk eten in de breedste zin des woords. Dat geldt ook voor de organisatie Slow Food waarvan ik al enige jaren lid ben en sinds begin 2018 als voorzitter van Slow Food Rotterdam.

“Always on the lookout for new and unique delicacies & wines to surprise you with.
Craving for more hours in a day to be able to do all the things I like!”

Proeverij Duitse Wijnen Orange Wine Kistenmacher und Hengerer

Always on the lookout

Reizen

Omdat ik  graag weet waar producten vandaan komen, hoe mijn wijn, balsamico of kaas wordt gemaakt en nog veel meer ben ik vaak onderweg. Ook voor voor het bezoeken van beurzen in binnen- en buitenland  en wijnbedrijven reis ik regelmatig de wereld over. Mijn reisverhalen vind je terug op mijn blogpagina.

Ontdekken

Elke dag weer valt er van alles te ontdekken: spannende wijnen, leuke gerechten, boeiende wijn-spijscombinaties, nieuwe producten….. graag deel ik dat met je via mijn website of de sociale media. Heb jij iets ontdekt? Laat het me weten!

Leren

Veel wijncursussen en opleidingen heb ik gedaan, maar je bent nooit uitgeleerd en zeker niet wat wijn betreft. Door het volgen van nieuwe cursussen en masterclasses zorg dat ik goed op de hoogte blijf!

Delen

Graag deel ik. Delen is plezier voor twee. En wellicht voor meer. Ik deel mijn ervaringen via mijn website, Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest, LinkgedIn, google+ en natuurlijk persoonlijk. Wil jij iets met me delen? Ik hoor graag!

Rotterdam & de wereld

Mijn woonplaats was Rotterdam, maar nadat wij ons huis aldaar in juli 2018 verkochten reizen wij voorlopig even de wereld over. Onze vaste standplaats is onze boerderij in Transsilvanië, Roemenië.

Mede door de sociale media is de wereld zo toegankelijk geworden: bij het ochtendgloren via Twitter de laatste oogstberichten van de wijnmakers in Nieuw-Zeeland ontvangen, via Facebook niet alleen het wel en wee van familie in Thailand en Spanje volgen maar ook de belevenissen van kennissen in Zuid-Afrika…. En met Instagram vlieg je snel van de ene plek naar de andere. Heerlijk!

Wil je mijn gehele CV eens inzien? Dat kan! Klik op de button hieronder  & laat je verrassen!

Ik laat me verrassen!