Er ploft een nieuw kookboek op de deurmat: deel 3 van het “Good Food Book”. Volgens eigen zeggen “t Aller-Aller-Allergoedste kookboek, 50 makkelijke recepten van topkoks en foodies”. Ik ben benieuwd!

Allergoedste Kookboek recepten

Ik zat kennelijke even onder een steen want de eerste twee delen uit deze serie zijn aan mijn aandacht ontsnapt. Gelukkig dat ik deze binnen kreeg, want wat wát een leuk kookboek is dit! Die had ik niet willen missen. De index HEALTHY BREAKFAST – HAPPY KIDS – EASY MEALS – PARTY FOOD – BBQ BONANZA – SUPERSWEET belooft een vrolijke mix van ontbijtjes, lunches, hoofdmaaltijden en alles daar tussendoor. Alle recepten hebben als basis verse en meestal gezonde ingrediënten. Sommige zijn in een handomdraai te maken, voor sommige heb je ietsje meer tijd nodig, maar likkebaardend lekker zijn ze allemaal!

GFB chocoladetaartje Allergoedste kookboek

Allergoedste Kookboek chefs en foodies

Niet alleen enkele van mijn favoriete chefs delen in dit kleurrijke boek hun recepten, ook mijn favo-foodbloggers werkten eraan mee! Ontbijtjes van o.a. Janneke Vreugdenhil en Brenda Hoff en desserts van Erik van Loo (Tiramisu met stroopwafel en stroopwafellikeur), Jaimie van Heije (Warm chocoladetaartje), Hidde de Brabander (Big Macadamian) en Ron van Beek (Turning Bitches). Daar tussendoor de lekkerste recepten van o.a. Susan Aretz (Lunchmuffines met spinazie en feta),  Jonathan Karpathios (Doperwtensoepje),  Jord Althuizen (Louisiana style hotdogs) Francesca van Berk (Visnuggets), partyhapjes van Soenil Bahadoer, Niven Kunz, Guillaume de Beer & Freek van Noortwijk, Han Ji en ga zo maar door! Alle recepten zijn duidelijk omschreven en de foto’s helder en kleurrijk.

GFBeggs allergoedste kookboek

De eggs benedict van Martijn Krabbé staan zondagochtend op het programma!

Waarom ‘ALLERGOEDST’?

Als je dit boek aanschaft doe je niet alleen jezelf een enorm plezier. Het boek is namelijk een product van FDBCK (spreek uit: Feedback). Voor elk verkochte Allergoedste  kookboek geeft FDBCK via het World Food Progamme 40 (!) kinderen in Malawi een schoolmaaltijd. Dat gun je toch ieder kind?!

GFBMalawi Allergoedste kookboek

 

PS: Één ding mis ik in dit boek: leuke wijnadviezen bij de verschillende gerechtjes. Misschien kan ik daar in deel #4 iets in betekenen;-)

LINKS:

O.a. te koop bij Bol.com 

Meer kookboeken op Anne-Wies.NL? Klik hier! 

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#kookboek