Op 21 september organiseerde Bobby’s Dry Gin de tweede editie van Bobby’s National Cocktail Competition. Tien van Nederlands beste bartenders verzamelden zich in Schiedam om de jury hun meest bijzondere cocktail te presenteren. Alex Danger van de Rotterdamse cocktailbar Mavis ging er met zijn Bobby’s Sly Grin met de winst vandoor.

Bobby’s National Cocktail Competition

Tien deelnemers streden op maandag 21 september om de felbegeerde titel. Zij werden geselecteerd uit ruim dertig aanmeldingen. Om deel te nemen moesten zij op Instagram hun signature cocktail delen. De finale werd georganiseerd in cocktailbar 1714 in Schiedam, de jeneverhoofdstad van Nederland. De volgende deelnemers deden een gooi naar de titel door on the spot hun meest bijzondere Bobby’s cocktail te shaken én presenteren:

  • Ziggy Zygimantas Valiulis van Vandal Rotterdam
  • Laura Klimaite van Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam
  • Oliver Youngman van Mr Mofongo in Groningen
  • Tamas Palanovics van Leonardo Royal Hotel in Amsterdam
  • Alex Danger van Mavis in Rotterdam
  • Cecile van Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam
  • Manolis Anastasiou van The Stockroom in Groningen
  • Owen Smith van The Gyros Club in Den Haag
  • Wouter Saarloos van 1714 in Schiedam
  • Bobby Patik van The Five Points Bar in Den Haag

En de winnaar is…

De competitie werd gewonnen door Alex Danger, bartender bij Mavis in Rotterdam. De bartender won met zijn Bobby’s Sly Grin: een sour cocktail met Bobby’s Gin, citroen, eigeel, prosecco, komkommerwater en zout en peper. De driekoppige vakjury bestond uit Erik Beeftink (winnaar van de nationale én internationale competitie 2019), Ad van der Lee (master distiller van Herman Jansen) en Timo Jansen (gerenommeerd bartender, onder andere bekend van cocktailbar Flying Dutchmen). Gelet werd op originaliteit, presentatie, de smaakbalans én het verhaal achter de cocktail. De jury vond Alex Danger de terechte winnaar vanwege zijn ijzersterke presentatie met een goed verhaal. Daarnaast heeft zijn cocktail de perfecte smaakbalans, aldus de jury.  

Bobbys cocktail wedstrijd

Internationale finale

Alex Danger ging niet met lege handen naar huis. Hij sleepte – naast eeuwige roem – een kwalificatieticket in de wacht voor de internationale finale van Bobby’s Cocktail Competition. In januari nemen de beste bartenders uit heel Europa het tegen elkaar op. De gelukkige winnaar van de internationale competitie ontvangt een ticket voor de bar & spirit beurs Bar Convent Berlin in Duitsland. Hier mag hij of zij de winnende cocktail aan de gehele cocktailindustrie presenteren en deelnemen aan een guest shift bij een van de toonaangevende cocktailbarren van Berlijn. Een unieke kans om alle wereldwijde importeurs te ontmoeten! Daarnaast is de winnaar de eregast tijdens het Bobby’s Family Dinner.

Bobby’s Sly Grin

“Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen en ben natuurlijk superblij!”, vertelt Alex Danger (@dangerousdrinks op Instagram). “Maar eerlijk gezegd ben ik ook best nerveus. Het is niet niks dat ik Nederland mag vertegenwoordigen in de internationale competitie. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook ontzettend naar uit!” De cocktail van Alex Danger is geïnspireerd op een van de regels van de competitie: de deelnemers mochten (naast Bobby’s Gin of Jenever) alleen ingrediënten gebruiken die verkrijgbaar zijn in de supermarkt. “Ik vind boodschappen doen al leuk sinds ik een klein jongetje was en voor deze wedstrijd kon ik hier creatief mee aan de slag.  Deze regel zorgt ervoor dat iedereen mijn cocktail thuis kan maken en dat vind ik heel tof.” Zijn cocktail Bobby’s Sly Grin heeft zijn naam te danken aan de verloofde van Alex. “Zij proeft thuis al mijn creaties en toen ze een slokje nam van deze cocktail, kreeg ze gelijk een geheimzinnige grijns op haar gezicht.”

Over Bobby’s Dry Gin

Bobby’s Dry Gin is een high-end Schiedams gin-merk dat in 2014 is opgericht door Sebastiaan van Bokkel. Met zijn gin houdt hij het familierecept levend dat zijn Molukse grootvader Jacobus ‘Bobby’ Alfons ooit ontwikkelde. Bobby’s Dry Gin is een combinatie van acht Indonesische kruiden en specerijen, zoals kruidnagel, citroengras, kaneel en korianderzaad en deze zijn allemaal apart van elkaar gedistilleerd. Bobby’s Dry Gin wordt gedistilleerd door Herman Jansen, de toonaangevende distilleerderij uit de jeneverhoofdstad van de wereld, Schiedam. Inmiddels wordt Bobby’s in 46 landen verkocht.

Meer informatie:

Website:         https://bobbysdrygin.com/
Facebook:      https://www.facebook.com/bobbysgin
Instagram:      https://www.instagram.com/bobbysdrygin

Fotocredits: Rutger Geerling

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!