AIRrepublic is een laagdrempelige brasserie, gevestigd in de nieuwe jachthaven van Cadzand, waar vis, schaal- en schelpdieren worden geserveerd. Het bevindt zich in een modern paviljoen met uitzicht op de zee en de haven.

Zeeuwse producten 

In de open keuken draait het om eenvoudige bereidingen van Zeeuwse producten. De focus ligt daarbij op de klassieke keuken en veel van de gerechten die bij AIRrepublic geserveerd worden hebben ooit bij Sergio’s vader op de kaart gestaan. Denk daarbij aan gemarineerde mosseltjes, oesters met champagnesaus en langoustines. Uiteraard blijven Sergio en zijn team met dit concept ook de kwaliteit waarborgen die inmiddels van Sergio’s restaurantgroep wordt verwacht.

AIRrepublic _logo_illustration_800

AIRrepublic, laagdrempelig en ‘laid back’

In samenwerkingen met het Strandhotel wil Sergio Herman verschillende horeca-concepten in Cadzand bieden. Pure C blijft dé plek voor fine dining, maar wie een lang weekend in Cadzand verblijft wil niet elke avond uitgebreid dineren. Vanuit dat idee is AIRrepublic ontstaan. Het wordt een laagdrempelige plek waar iedereen zich thuis voelt. Het accent van de keuken ligt op de eenvoud ervan. De sfeer bij AIRrepublic is laid back en die wil men bewust zo houden. “Hier op de grens van Nederland en België, daar waar de Noordzee overgaat in rivier de Schelde, steelt de omgeving de show. Hier komt u bij mij thuis en hopelijk mag ik u op deze schitterende plek verwelkomen. Het team van AIRrepublic kijkt uit naar uw bezoek,” aldus de chef.

Vroeg op, op 1 april!

De komende weken staan in het teken van het fine-tunen van de service en de gerechten. Vanaf vrijdag 31 maart worden de eerste gasten verwelkomd. Dat er veel interesse bestaat om AIRrepublic te ontdekken merk je als je probeert te reserveren via de website  van AIRrepublic: tot eind april is het restaurant al volgeboekt! Elke eerste dag van de maand kun je reserveren voor de maand erop, dus vroeg op, op 1 april. En dat is geen grap!

Bron: persbericht Sergio Herman

Lees hier over mijn bezoek aan The Jane, Antwerpen