Rotterdam aan de Maas: wat zijn daar veel leuke plekjes! Ik deel hier mijn favoriete Rotterdamse terrassen aan de Maas. Ze zijn allemaal anders. Authentiek, chique, trendy: alles heeft zijn charme. Geniet van het mooie weer op een van deze heerlijke terrassen! 

1) Alohabar, uniek concept

Het terras van Aloha kijkt uit over de Maas en is wellicht een van Rotterdams’ mooiste plekjes. De foto is gemaakt met wat minder weer, maar olala….. als het zonnetje schijnt is dit het paradijs. Aloha is alles wat je zoekt als je zoekt naar écht iets anders: een uniek restaurant, bar, stadspark, koffiebranderij en terras op een van Rotterdams’ meest bijzondere locaties. Het restaurant is gevestigd in de Wildwaterbaan van voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana. Zowel binnen als op het terras kun je terecht voor lunch, diner, koffie, een biertje of een glas (biologische) wijn. Aloha is het gehele jaar zeven dagen per week geopend.
www.alohabar.nl

Aloha Terras terrassen

Foto: Anne-Wies.NL

2) Hotel New York, tradities herleven

Het terras van Hotel New York is bij mooi weer een van  de beste plekken van Rotterdam. Op de kop van Wilhelminapier voelt het als vakantie in eigen stad. Uitzicht op prachtige Hollandse luchten, de skyline van de stad en de ribboten op de Maas. Van april t/m september is het terras geopend van 10.00 tot 00.00 uur, uiteraard bij mooi weer. Uitwaaien, languit liggen in één van de strandstoelen en/of iets lekkers van de kaart kiezen. Je uitsmijter, gebakje of plateau oesters smaakt buiten natuurlijk extra lekker! Het reserveren van een tafel op het terras is helaas niet mogelijk, maar even aanwaaien is altijd leuk!
www.hotelnewyork.nl 

Terras-uitzicht-Hotel_New_York-Rotterdam

Foto: website Hotel New York

3) Aqua Asia Club, fijne wijnkaart! 

Aqua Asia Club is een hoogwaardig horeca concept met een lounge gedeelte en restaurant. Én een (bescheiden) terras. Je kunt hier terecht voor lunch en diner, loungen en vergaderen. Maar ook voor een lekkere cocktail ben je van harte welkom. De Aziatische gerechtjes zijn heerlijk. Gyoza, heerlijke sushi en maki, dim sum, bento boxen en nog veel meer! Alles vers en gevarieerd. En van de wijnkaart word ik ook blij:  mooie Cava en Taittinger champagne en een zeer divers assortiment.
www.aquaasiaclub.nl

Asia aan de Maas

Foto: Anne-Wies.NL

4) De Ballentent, echt Rotterdams

Een van de oudste kroegen van Rotterdam is wellicht de Ballentent. Een echt Rotterdams café dat is ontstaan in de eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog. Het pand waarin het café is gehuisvest, was eerst een douanedepot. De Ballentent – de naam is ontstaan omdat de klanten op z’n Rotterdams zeiden ‘laten we wat gaan drinken in díe ballentent’ – werd bezocht door veel mensen die in de haven werkten. In deze traditionele kroeg vind je prachtige foto’s, schilderijen en attributen van de Holland-Amerika Lijn, die vroeger aan de overkant van de Nieuwe Maas domicilie had. Én een terras dat uitziet op de Maas. Je drinkt er een lekker pilsje (en de wijn is best o.k.) met natuurlijk…… de beroemde gehaktballen van de Ballentent!
www.deballentent.nl 

Logo_Ballentent

5) Fenix Food Factory, trendy terrassen concept

Hip en trendy, dat is het terras van de Fenix Food Factory. Op het terras van de Fenix Food Factory kun je terecht voor zowel ontbijt, lunch en diner. Geniet er van een van de heerlijke planken, waarop je een assortiment kaas, vlees en andere producten van de winkels geserveerd krijgt. Met een heerlijk biertje, een glas wijn of cider altijd een succes! Als de winkels in de Fenix Food Factory sluiten zijn de Kaapse Kitchen, de Kaapse Brouwers en Stielman Koffiebranders nog open voor een borrel, diner of een kopje koffie. Regelmatig worden een leuke activiteiten georganiseerd, zoals een barbecue of thema-dagen. Houd de website en sociale media van de FFF in de gaten, dan weet je wanneer de terrassen geopend zijn!
www.fenixfoodfactory.nl

FFF terras

Foto: Anne-Wies.NL

6) HMB restaurant, culinaire hotspot

HMB restaurant is gehuisvest in het grootste gebouw van Nederland, De Rotterdam. Deze verticale stad is een ontwerp van Rem Koolhaas. Het gebouw, de unieke inrichting, de culinaire kwaliteiten en het uitzicht op de Maas en Erasmusbrug maken het restaurant tot een culinaire hotspot. Alle “signature” gerechten van Rolph Hensens worden geserveerd als tussengerecht. Er wordt gewerkt met de beste producten uit het seizoen.  Je bepaalt zelf de hoeveelheid gerechten. De bediening onder leiding van Chantal de Raaf maakt de avond compleet. Kwaliteit in een toegankelijke, ontspannen sfeer. De wijnkaart bevat meer dan 100 wijnen uit alle delen van de wereld, waarvan ook velen per glas besteld kunnen worden. Kijk daar word ik blij van! Een heerlijke plek, niet alleen als het terras geopend is!
www.hmb-restaurant.nl

logo-hmb

 

7) Prachtig, lekker loungen op diverse terrassen

Restaurant Prachtig heeft een groot terras direct aan de oevers van de Maas met schitterend uitzicht op de Willemsbrug, de Erasmusbrug en de kop van Zuid. Je kunt er lekker chillen in de kussen op de houten banken van het lounge terras; het lunchterras biedt de gehele dag plaats om lekker te lunchen, te borrelen of gewoon te genieten van de zon! Op het speciale diner terras kunt je genieten van de uitgebreide dinerkaart. Welk deel van het terras je ook kiest, het uitzicht op de Maas met zijn grote schepen en watertaxi’s is heerlijk!
www.prachtigrotterdam.nl 

terras Prachtig

Foto: website restaurant Prachtig

8) Zenne, Turks genot 

Ook restaurant Zenne aan de Veerhaven biedt een uniek uitzicht op Rotterdam. In een mediterrane sfeer kun je hier genieten van een  lunch of diner vol verrassingen. Zenne werkt namelijk niet met een menukaart, maar neemt je iedere avond weer mee op een culinaire rondreis door Turkije. Voor een vast bedrag van rond de 30 euro wordt er dagelijks een wisselend 3-gangen menu bereid. Mezze, vlees, vis en ook veel vegetarisch genot. Aanrader aan de Maas.
www.zenne.nl

 Terrras zenne11

Foto: website Zenne

LINKS:

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Meer over Rotterdamse hotspots: kijk op Anne-Wies.NL