Op maandag 4 maart 2024 organiseert Melman Communications in Amsterdam de 11e editie van ViniBio, de grootste proeverij van Nederland voor biologische, biodynamische en natuurwijnen. Niet alleen diverse wijnimporteurs zijn aanwezig met hun wijnen, ook producenten uit verschillende wijnlanden uit de Oude en Nieuwe wijnwereld presenteren hun assortiment.

Laat je inspireren door deze video over ViniBio.

7 redenen om ViniBio te bezoeken op maandag 4 maart:

 1. Steeds meer consumenten vragen om biologische wijnen, waardoor de verkoop van deze wijnen in Nederland stijgt.
 2. Rond de 30 importeurs en buitenlandse producenten presenteren hun biologische, biodynamische en natuur wijnen uit Europa en de rest van de wereld.
 3. Twee bijzondere, gratis masterclasses:
  11.00 uur: masterclass over mousserende wijnen door Anja Vondenhoff, Weinakademiker en voormalig Champagne ambassadeur.
  Het drinken van een mousserende wijn voelt als ‘het drinken van sterren’. Dat vond Dom Perignon al, en sinds die tijd is daaraan niets veranderd. Proef mee en ontdek de sterren van bio wijnboeren uit Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Oh ja… en natuurlijk ook uit dat ene wijngebied van Frankrijk: de Champagne. Diverse smaakstijlen en vinificatie methodes: het wordt allemaal besproken en geproefd. In 90 minuten tijd ben je weer op de hoogte van de laatste trends. ’n Bruisende masterclass die smaakt naar meer!
  14.00 uur: masterclass over Corsicaanse wijnen. Corsica is een eiland met bijzondere authentieke druivenrassen waar biologische druiventeelt vaak de norm is. Deze masterclass wordt gegeven door Olivier Schutte, specialist op het gebied van Corsicaanse wijnen.
  Op Corsica wordt al heel lang wijn gemaakt – vroeger was dat vooral anonieme bulkwijn, maar de laatste 20 jaar zijn er kwalitatief enorme stappen gezet. Die omschakeling ging niet alleen gepaard met de terugkeer van een hele reeks aan unieke, autochtone druiven – maar ook heeft een nieuwe generatie van jonge, ambitieuze wijnproducenten bio(dynamisch) werken volledig omarmd. Inmiddels wordt het bijna overal standaard toegepast: Zo is de eerste appellatie (Corse-Calvi) sinds kort 100% bio en dat zal zeker niet de laatste zijn.
 4. Diverse nieuwe importeurs presenteren hun wijnen.
 5. Het werken met  agressieve bestrijdingsmiddelen in de wijnbouw heeft zijn langste tijd heeft gehad. Dit is hoopgevend voor iedere wijnliefhebber die bescherming van het milieu belangrijk vindt.
 6. Veel aandacht voor Vin Nature, zowel door importeurs als door producenten.
 7. RUIME OPENINGSTIJDEN: vanaf 11.00 uur bent u welkom bij ViniBio en wij zijn geopend tot 18.00 uur. Een gratis kopje thee of koffie staat voor u klaar 🙂

Programma ViniBio

11.00 – 18.00 uur: doorlopende proeverij
11.00 – 12.30 uur: masterclass “Meesterlijke Mousserende Wijnen” door Anja Vondenhoff
14.00 – 15.30 uur: masterclass “Bio Wijnen uit Corsica” door Olivier Schutte

Adres:
Hotel Van der Valk Amsterdam Amstel
Joan Muyskenweg 20
1096 CJ Amsterdam

Deelnemers zijn onder andere:
Anfors Imperial, Azienda Agricola Tosca, Bio Weingut Hoffmann, Bleeker Wijnimport, specialist in Georgische wijnen, Brederode Wijnkopers, Château de Mille, Château la Tulipe Noire, Clavelin, Corvino Wijnbeleving, Daxivin, De Champagnist, De Geluksdruif, De Wijnengel, Dis Donc, Domaine Les Hautes Noëlles, Domaine Matray & Filles, Dynamic Wines, Joost Wijn, Les Grands Chais de France, Noordman Wijnimport, Pacheco Pereda, Pierre Ache Wijnen, Sommelierwijnen, Tuurlijk Wijnen, Victory Wines, Viguurs in Wijn, Vinites, Vino Social Club, Wijnkoperij Au Paradis…

Inschrijven voor deze editie van ViniBio
doe je via deze link 

NB: Deze B2B proeverij is uitsluitend toegankelijk voor wijnprofessionals uit de handel, horeca en pers.

Meer info? melman-communications.nl

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook