Nog op zoek naar een bijzonder kerstcadeau voor een wijn- of whiskyliefhebber? Met deze meer dan exclusieve kerstcadeaus maak je wijn- en whiskyliefhebbers gegarandeerd blij! Van een champagne van Brad Pitt en een bijzondere Brunello tot een reeks exclusieve mondgeblazen glazen. 

1) Bijzondere Bubbels van Brad

Dat Brad Pitt groot wijnliefhebber is, mag geen geheim meer heten. Sinds 2012 zijn Brad Pitt en Angelina Jolie betrokken bij de productie van de Provence rosés van Château Miraval, dat sinds die tijd is uitgegroeid tot één van de meest populaire wijnhuizen ter wereld. Na de Provence, verovert Pitt nu ook de Champagne! Samen met de bekende wijnfamilie Péters ontwikkelde Pitt een bijzondere rosé champagne met maar liefst drie jaar flesrijping: Fleur de Miraval ‘Exclusivement Rosé’. We hebben het hier niet over een fles die je even weg knalt tijdens de jaarwisseling. Dit is een prachtige, complexe wijn die zijn serieuze prijskaartje meer dan waard is. De beperkte productie maakt deze chique champagne dan ook een waar collector’s item.

2) Futuristische Bourgogne

Laurent Ponsot kennen we misschien nog uit de Netflix documentaire Sour Grapes, waarin we zien hoe hij Rudy Kurniawan ontmaskert als één van de grootste wijnfraudeurs in de geschiedenis. Inmiddels is wijnmaker Ponsot alweer druk met andere projecten, waaronder het uit de grond stampen van een compleet nieuw Bourgognehuis. Zijn wijnen hebben een andere uitstraling dan de klassieke bourgogne. Etiketten zijn metallic zilver en de wijn is afgesloten met een synthetische sluiting in plaats van een kurk. Om vervalsing te voorkomen, zijn de flessen uitgerust met microchips. Dit zou zo maar eens de toekomst van de wijnindustrie kunnen zijn. Ponsots wijnen echter zijn nog steeds ouderwets goed; van Grand Cru tot aan deze ‘veel wijn voor je geld’ Bourgogne rouge.

3) Groter is soms echt beter!

Als we het over Italiaanse wijn hebben, staan er 3 B’s nog altijd op eenzame hoogte bovenaan. We hebben het natuurlijk over Barolo, Barbaresco en Brunello. Overigens alle drie perfecte wijnen voor bij het kerstdiner. Deze voluptueuze Brunello van producent Tenuta Fanti is afkomstig uit de ‘fairytale vintage’ 2015 en is nu met zijn 5 jaar rijping perfect op dronk. En het is tenslotte maar één keer per jaar kerst, dus we kiezen voor een groter formaat. Dat betekent niet alleen meer wijn, maar in magnum fles rijpt wijn ook nog eens beter! 1+1=3

4) Whisky van Nederlandse bodem

Voor de whiskyliefhebbers, tippen we deze bijzondere Schotse Malt Whisky. Van Nederlandse bodem? Jazeker, het vat whisky werd speciaal in Schotland geselecteerd en daarna gebotteld door de Nederlandse bottelaar The Duchess (ook bekend van hun legendarische Caroni rum). De Auchentoshan (spreek uit (“och-en-tosh-en”) distilleerderij uit de Schotse Laaglanden staat bekend om zijn zachte, fruitige malt whisky’s die maar liefst drie keer gedistilleerd worden. Dit is er eentje voor de avontuurlijke whiskydrinker!

5) Eindelijk die goede wijnglazen

Wist je dat je wijn nóg beter tot zijn recht komt als je hem in een goed wijnglas schenkt? Dus investeer deze kerst eens in echt goede glazen, zoals deze mondgeblazen exemplaren. Deze one-for-all glazen zijn speciaal ontworpen door de gerenommeerde Zwitserse wijnschrijver René Gabriël om élke soort wijn in te kunnen schenken. Door de speciale bolling van het glas komen de aroma’s het best tot hun recht, dat geldt zowel voor een jonge sauvignon blanc als voor een gerijpte bordeaux. Hét ideale glas dus voor de optimale proefbeleving (onze smaak wordt voor een groot deel bepaald door geur!). En ook niet onbelangrijk, ze zijn vaatwasser-proof!

Vóór 22 december in Nederland besteld, betekent nog voor de kerst in huis.

Best of Wines logo

 

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief.