-gesponsord artikel- Er is niets lekkerder dan in de zomer heerlijk te genieten van een gezellige borrel in je tuin. Of je nu een kleine tuin hebt of juist een grote, met de juiste tips kun je optimaal genieten van een borrel in de buitenlucht. In dit artikel deel ik 5 tips om jouw tuin een perfecte borrelplek te maken.

Tip 1: Creëer een gezellige zithoek met tuinstoelen

Een belangrijk aspect van een geslaagde borrel is een comfortabele zithoek. Zorg daarom voor voldoende tuinstoelen waar iedereen op kan zitten. Het is hierbij van belang dat iedereen ontspannen kan zitten door te kiezen voor comfortabele stoelen met zachte kussens. Een tuinstoel met verstelbare rugleuning is aan te raden, want hierdoor kun je zelf de juiste zithouding kiezen. Door de stoelen rondom een tuintafel te plaatsen, is er voldoende ruimte over voor de drankjes en hapjes.

Tip 2: Maak gebruik van een loungeset voor extra comfort

Als je meer comfort wil, kies dan voor een loungeset in plaats van losse tuinstoelen. Een loungeset bestaat meestal uit een comfortabele bank en bijpassende fauteuils, met daarbij een lage tafel. Hier kun je heerlijk ontspannen zitten en bijvoorbeeld genieten van de zonsondergang. Om een knusse sfeer te creëren, kun je een paar extra kussens en plaids neerleggen. Een loungeset is zeer raadzaam als je houdt van lange borrelavonden met vrienden of familie.

Tip 3: Zorg voor voldoende schaduw

Op een zonnige dag is het belangrijk dat je voldoende schaduwplekken hebt in de tuin. De zon kan namelijk zodanig fel zijn dat je niks kunt zien, wat geen ontspannen sfeer geeft. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een parasol of schaduwdoek op te hangen boven de zithoek. Zo kunnen jij en je gasten lekker koel blijven zitten, zelfs op de warmste dagen met een felle zon. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van natuurlijke schaduwplekken, denk aan bomen of struiken. Zo kun je optimaal genieten van de borrel, zonder last te hebben van de felle zon.

Tip 4: Versier de tuin met sfeervolle verlichting

Als je je tuin een gezellige sfeer wil geven tijdens de borrel, is het van belang dat je zorgt voor sfeervolle verlichting. Hang bijvoorbeeld lampionnen of lichtslingers op in de bomen of langs de schutting. Daarnaast kun je kaarsen of fakkels plaatsen voor een knusse uitstraling.

Tip 5: Serveer lekkere hapjes en drankjes

Tot slot is het belangrijk dat je zorgt voor heerlijke hapjes en drankjes tijdens de borrel. Doe wat lekkere snacks op tafel, denk aan kaas, olijven, nootjes en stokbrood met dip. Ook kun je een koelbox met drankjes plaatsen of een kleine buitenbar maken voor cocktails. Zo maak je de borrel extra gezellig en kunnen jij en je gasten optimaal genieten van het mooie weer in de tuin!

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook