Een stevig stuk rood vlees van de barbecue vraagt om een stevige rode wijn. Aromatisch, kruidig, een beetje rokerig….   5 tips voor mooie rode wijnen voor bij de BBQ. En allemaal minimaal A-W 8-jes! Geniet ervan!

FETEASCA NEAGRA CORCOVA
Roemenië, Walachije

100% Feteasca Neagra, geen houtrijping. Stoer en tegelijk elegant. Rood fruit en een licht-zoete kruidigheid in de neus. Lekker sappig en soepel. Ook in de mond rood fruit naast blauwe besjes en bramen, nootmuskaat en witte peper. Ronde, fluweelzachte tannines. In de afdronk blijft het frisse rode druif en de witte peper.
± €13,00  Roemwijn 

Barbecue 5 Stoere rode wijnen bij de BBQ: Feteasca Neagra Corcova“Stoer en tegelijk elegant met fluweelzachte tannines”
A-W 8/10

CEDERBERG MERLOT-SHIRAZ
Zuid-Afrika, Cederberg

69% merlot en 31% shiraz; 14 maanden gerijpt eiken vaten van 3-4 jaar oud.
Donker fruit in neus en mond. Blauwe bessen, pruimen en een wit pepertje. Licht rokerig. Volle, ronde tannines.
± € 12,75  JouwWijnvriend

Barbecue 5 stoere rode wijnen voor bij de BBQ: cederberg merlot shiraz
“Donker fruit, licht rokerig. Volle, ronde tannines”
A-W 8/10

LA LINDA PRIVATE SELECTION SMART BLEND
Argentinië, Mendoza

Cabernet sauvignon, syrah, tannat van 30 jaar oude stokken; 6 maanden houtgerijpt.
In de neus karamel, kruidig en dik blauwe bessen fruit. Dat komt terug in de mond met ook een zoete kruidigheid en laurier. In de afdronk rokerig, tabak. Tannines blijven redelijk krachtig na door de tannat. What’s in a name;-). Een echte eetwijn!
± € 10,95 Verkoopadressen: Oud Reuchlin & Boelen

Barbecue 5 stoere wijnen bij de BBQ: La Linda Private Selection Smart Blend“Dik fruit, rokerig en stevige tannines na. Echte eetwijn!”
A-W 8/10

BRAZIN (B)OLD VINE ZINFANDEL
Californië, Lodi

100% zinfandel van oude stokken; 12 maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken.
Intense, krachtige en complexe wijn. Rijp donker fruit in neus en mond. Rokerig, leer, vanille. Ronde, krachtige, maar tegelijk fris met bijna zwoele tannines. Rijke wijn.
± € 15,95  Groupe du Vin

Barbacue 5 stoere rode wijnen bij de BBQ: Brazin Zinfandel LFE“Intens, krachtig en complex. Rijke wijn.”
A-W 8,5/10

THORN-CLARKE ‘SHOTFIRE’ QUARTAGE
Australië, Barossa Valley

33%, cabernet franc, 43% cabernet sauvignon, 12% malbec en 12% merlot; 12 maanden gerijpt in nieuw en gebruikt Frans eiken.
Donker rijp cassisfruit, pruimen, zoete kruidigheid en milde vanilletonen. Frisse zuren, rijpe, ronde tannines, lange afdronk.
± € 14,25  QV Select 

 

Barbecue 5 stoere rode wijnen bij de BBQ: Thorn-Clarke Shotfire Quartage
“Rijp fruit, fris, ronde tannines en een lange afdronk”
A-W 8,5/10

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje, recept of wijn-spijs advies missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!