Vandaag werd tijdens de vakbeurs Wine Professional in RAI Amsterdam de derde genomineerde in de verkiezing Wijnvrouw van het Jaar bekend gemaakt. Anja Vondenhoff gaat mee in de race, samen met de eerder verkozen Tjitske Brouwer en Magda van der Rijst.

Presentator en medeorganisator van de verkiezing Wijnvrouw van het Jaar Barbara Verbeek roemde Anja Vondenhoff namens de jury onder meer om diens jarenlange ervaring als wijn- en hospitalitydocent, maar vooral ook om haar vernieuwende ideeën. Met dat laatste doelend op de SommelierOorkonde, een opleiding om het gastheer- of vrouwschap in de horeca naar een hoger niveau te tillen.

Over Anja Vondenhoff

Anja Vondenhoff is wijndocent, vinoloog van de Wijnacademie en coauteur van de SommelierOorkonde cursus. Daarbij richtte zij www.wijncampus.nl op, waar belangstellenden en wijnprofessionals vakkennis kunnen opdoen. Na een studie Master of Science in Hospitality Management in Miami en werk bij Marriott en Hilton International, werkte Anja aan De Academie voor Gastronomie waar ze diverse WSET-wijncursussen gaf (Wine and Spirit Education Trust). Inmiddels geeft Anja al twintig jaar wijncursussen, is zij erkend wijndocent en geeft zij les aan de hoogste WSET-opleiding, de Diploma course, voor het onderdeel mousserende wijn. Naast haar liefde voor deze bruisende drank geniet Anja van elke wijn die de mogelijkheid heeft om op fles verder te rijpen en om mooie wijnen te combineren met uiteenlopende gerechten. Vanaf 2017 is Anja voorzitter van de Club of Weinakademiker namens de Benelux en sinds 2018 Certified Sommelier van The Court of Master Sommeliers.

Meer over de verkiezing Wijnvrouw van het Jaar vind je hier

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!