Jumbo voegt in één keer maar liefst 200 nieuwe wijnen toe aan het assortiment. Na uitgebreid onderzoek is er een nieuwe collectie wijnen samengesteld die opvalt door de uitstekende kwaliteit-prijs verhouding.

Per winkel een ander assortiment

Hierdoor is bijna de helft van het wijnassortiment aangepast, dat in totaal zo’n 500 verschillende wijnen telt. Het assortiment is per Jumbo winkel anders en wordt onder andere gebaseerd op de persoonlijke voorkeuren van klanten in de regio. Door de grote variatie is er voor iedere klant en iedere smaakvoorkeur een passende wijn te vinden. Dit wordt nog makkelijker dankzij de introductie van een nieuwe wijnvinder in de Jumbo app.

‘Assortiment op basis van klantvoorkeur per winkel anders ingevuld’

De JUMBO favorieten van Lendl Mijnhijmer

De nieuwe wijnen zijn gepresenteerd tijdens een speciaal lanceringsevenement. ‘Wijnsommelier van het jaar’ Lendl Mijnhijmer verzorgde een proeverij en drie wijnboeren vertelden persoonlijk het verhaal achter hun bijzondere wijnen. Zij vertegenwoordigen wijnhuizen TerraPura uit Chili, Flor de Zalin uit Spanje en Trentham Estate uit Australië. Lendl selecteerde voor het evenement zijn favorieten. Over smaak valt niet te twisten, maar zijn persoonlijke top 6 – geselecteerd uit de 200 nieuwe Jumbo wijnen in willekeurige volgorde – is:

  1. Famiglia Bruno – Roero Arneis (2017): Wijn uit Italië uit de Piemonte streek, gemaakt van de arneis druif.
  2. Trentham – Chardonnay (2017): Een witte wijn uit Australië, uit de streek Murray Darling. Tonen van exotisch fruit en erg lekker bij zalm en camembert.
  3. Flor de Zalin – Red Jumilla (2017): rode wijn van de monastrell druif. Uit Spanje uit de streek Levante.
  4. Kūku Kūku – Pinot Noir (2016) – Rode wijn uit Nieuw-Zeeland, uit de regio Marlborough. Geuren van rood fruit, bloemig. Lichte rode wijn. Gekoeld ook lekker!
  5. Terra Pura Selection – Carmènere (2017): Wijn uit Chili, uit Colchagua Valley. Lekker bij o.a. harde kaas. Binnen Jumbo te vinden in het segment soepele rode wijnen.
  6. Three Thieves – Cabernet Sauvignon (2016): Één van de nieuwe Amerikanen,  afkomstig uit California. Lichte rode wijn, onderdeel van onze exclusievere wijnen.

01-Wijnsommelier-van-het-jaar-Lendl-Mijnhijmer-selecteerde-voor-het-lanceringsevenement-zijn-favoriete-Jumbo-wijnen

Makkelijker de juiste wijn vinden

Jumbo gaat het voor klanten makkelijker maken om de juiste wijn te selecteren. Onder andere door middel van een nieuwe wijnvinder binnen de Jumbo app. De app stelt een aantal vragen over bijvoorbeeld het moment dat je de wijn wilt drinken en het type gerecht dat je erbij gaat eten. Op basis hiervan worden de beste wijnen voorgesteld. Ook de smaakkaartjes bij het wijnschap zijn aangepast. Duidelijker verwoord, zonder ingewikkelde termen, zodat iedereen weet welke smaak ze kunnen verwachten. Bovendien gaan diverse Jumbo supermarkten wijnproeverijen organiseren. Niet alleen voor klanten, maar ook voor winkelmedewerkers, zodat zij klanten zo goed mogelijk kunnen adviseren.

03-Assortiment-op-basis-van-klantvoorkeur-per-Jumbo-winkel-anders-ingevuld

Focus op kwaliteit-prijs

Olaf de Boer, Executive Directeur Buying & Merchandising bij Jumbo, is enthousiast over de nieuwe wijnen: “We hebben sinds een jaar een nieuw wijnteam en samen zijn we op zoek gegaan naar wijnen waarmee we de kwaliteit-prijs verhouding van ons assortiment nog verder konden verbeteren. Dat heeft geleid tot de keuze voor 200 nieuwe wijnen. Per saldo krijgen onze winkels niet meer wijn, maar wel het juiste assortiment op de juiste plaats op basis van lokale voorkeuren. Veel klanten in het oosten geven bijvoorbeeld de voorkeur aan zoete witte wijn. Daarom geven we in deze regio meer ruimte aan dit type wijn. In randstedelijke winkels leggen we juist meer focus op frisse witte wijnen en premium wijnen.”

Jumbo wijnweken

Om de lancering van het nieuwe wijnassortiment met haar klanten te vieren, organiseert Jumbo tot en met 6 november de ‘Jumbo wijnweken’. Alle nieuwe wijnen worden in deze periode aangeboden met 25% probeerkorting.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!