Ben jij als wijnliefhebber je vakantie aan het plannen? Neem dan eens dit boek ter hand: ‘150 vineyards you need to visit before you die’. Maar liefst 150 wijngaarden zocht de New Yorkse journalist Shana Clarke voor je uit die beslist een bezoekje waard zijn.

Aanvankelijk was haar idee een boek samen te stellen met de meest iconische wijngaarden van de wereld. Maar al snel veranderde ze haar plan. Er zijn immers zoveel unieke wijngaarden! Omwille van hun ligging, hun verhaal, de eigenaren of hun bekende wijn. In korte hoofdstukjes gelardeerd met prachtige foto’s neemt Sarah je mee van Frankrijk naar Chili, van Spanje naar Nieuw-Zeeland, van Italië naar Thailand en alles daar tussenin.

150 vineyards Schoelhammer en Haagjpeg

Korte, bondige hoofdstukjes gelardeerd met prachtige foto’s.

Must-see wijngaarden

Voor de liefhebbers van wijn, zowel professionals als hobbyisten, én van natuur zijn wijngaarden echte must-see plekken. Wijngaarden uit de USA, Frankrijk en Italië nemen een belangrijke plaats in, maar ook enkele wijngaarden uit onder meer Kroatië, Slovenië, Albanië en Georgië zijn in de lijst opgenomen. Zelfs Nederland en België ontbreken niet. Ze zijn vaak te vinden in de meest schilderachtige regio’s van de wereld waar je urenlang kan ronddwalen, of juist onverwacht, midden in de stad. Want wat dacht je van een wijngaard middenin het centrum van Montmartre?

Ik heb even geteld en zelf heb ik zo’n 25 van de in het boek besproken wijngaarden bezocht. Wat heerlijk om weer even virtueel terug te zijn bij Kleine Schorre, Fairview, Aldeneyck, Domäne Wachau, Heidi Schröck, Vega Sicilia, Gaja, Tio Pepe, Clos Mogador, William Fèvre, Kanonkop…. nog 125 te gaan dus!

Ontdek in dit heerlijke boek hoe je de wijngaarden kan bezoeken, de vele uitzonderlijke geschiedenissen en – natuurlijk – waar je wijn kan proeven. Cheers!

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook