Chardonnay en sauvignon blanc kennen we zo’n beetje wel. Maar chenin blanc is voor velen nog steeds een onbekende druif. En dat is best raar, want hij staat aan de basis van de mooiste witte wijnen. Een aantal wijnmakers wilde daar verandering in brengen: #DrinkChenin Day werd in het leven geroepen. Dit jaar wordt dat over de hele wereld op 15  juni gevierd. Wat is jouw favoriete Chenin?

Hieronder deel ik een bijlage van het toonaangevende tijdschrift PERSWIJN. Niet minder dan 12 Chenin’s uit Zuid-Afrika zijn in 2017 door dit tijdschrift in het PERSWIJN WIJNCONCOURS bekroond. Daar staan heel wat toppertjes bij! Maar een van mijn persoonlijke favorieten wil ik ook graag met je delen: de Jordan Inspector Peringuey Chenin Blanc. Nummer 13 is mijn nummer 1!

Nr 13: Jordan Inspector Peringuey Chenin Blanc

De fermentatie van de druiven voor deze wijn vond plaats in eikenhouten vaten. Vervolgens rijpte de wijn nog 8 maanden ‘sur lie’ op hout. Om toch voldoende frisheid in de wijn te krijgen is 50% chenin blanc toegevoegd die in roestvrijstalen tanks is vergist. Die balans proef je in de wijn. In de neus wit fruit, peer, perzik, lichte vanilletonen. Rond en romig in de mond; fris met licht tropisch fruit en mooi geïntegreerd hout. Frisse afdronk die lang na blijft. Uitgebreidere info over deze wijn vind je hier.

jordan-inspector-peringuey-chenin-blanc

“Fris, rond en romig met mooi fruit en geïntegreerd hout”
“Anne-Wies: 8,5/10”
Importeur: Pallas Wines 

 

#DrinkChenin Day 1 Perswijn_Supplement_Zuid_Afrika_Chenin

#DrinkChenin Day 2 Perswijn_Supplement_Zuid_Afrika_Chenin

#DrinkChenin Day 3 Perswijn_Supplement_Zuid_Afrika_Chenin

#DrinkChenin Day 3 Perswijn_Supplement_Zuid_Afrika_Chenin

#DrinkChenin Day 5 Perswijn_Supplement_Zuid_Afrika_Chenin

LINKS:

🍇🍷🍴 Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Perswijn.nl 

Bron: persbericht  2017 Tot Public Relations