Gault&Millau Nederland heeft vandaag aangekondigd op 30 september en 1 oktober 2023 het grootste culinaire evenement van Nederland, “100Chefs by Gault&Millau”, te organiseren.
Het evenement, dat plaatsvindt in het Miele Experience Center in Vianen, brengt 100 toonaangevende Nederlandse chefs samen en verwacht een publiek van 2.000 culinaire liefhebbers. Dit gastronomische evenement heeft als doel de diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse culinaire scène te promoten.

In een unieke samenwerking met Gall&Gall zullen 25 internationale wijnhuizen hun assortiment presenteren. Gasten kunnen wijnen proeven uit landen als Frankrijk, Zuid-Afrika, Argentinië, Portugal en Italië;  tevens kunnen zij deelnemen aan diverse tastings en masterclasses van wijnmakers en chefs.

“100Chefs by Gault&Millau is meer dan alleen een evenement. We laten gasten kennis maken met restaurants, chefs en wijnmakers” zegt Godfried van der Lugt, organisator van het evenement. “We zijn verheugd om dit platform te bieden aan zowel gevestigde namen als opkomend talent en we kijken ernaar uit om samen een onvergetelijke gastronomische ervaring te creëren.”

100 chefs en 25 wijnhuizen

100 chefs uit alle hoeken van Nederland wordt gevraagd om op zaterdag of zondag 300 signatuur gerechtjes te maken op amuse formaat. Er zijn ruim 18 keukens ingericht in het Miele Experience van waaruit minimaal 15 chefs tegelijk een gerecht presenteren. Drie maal per dag wisselt de bemanning van de keuken door een andere chef/restaurant die vervolgens ook 300 amuses zal bereiden en uitserveren. Op 1 dag kun je van 50 chefs een gerechtje proeven en als je een passe-partout hebt voor het hele weekend van 100 chefs. Gelijktijdig heb je de gelegenheid om van 25 wijnhuizen uit Europa en de rest van de wereld een selectie te proeven.

100Chefs_GaultMilla

Ongeëvenaarde culinaire ervaring

Het tweedaagse evenement is toegankelijk voor iedereen: van fijnproevers tot enthousiaste amateurkoks. Kaarten zijn nu verkrijgbaar en bieden toegang tot een ongeëvenaarde culinaire ervaring, inclusief de mogelijkheid om bij 50 chefs per dag of 100 chefs in het weekend gerechten te proeven en deel te nemen aan exclusieve tastings en masterclasses.

Bezoek de website www.100chefs.nl voor meer informatie en kaartverkoop over 100Chefs by Gault&Millau.

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook