Ben je een wijnliefhebber en zit je soms urenlang in de auto, loop je kilometeres op de loopband in de sportschool, of is wachten in een wachtkamer niet jouw ding? Dan heb ik hier een tip voor je! Of eigenlijk zijn het er tien: 10 x de leukste podcasts over wijn, daarmee wordt wachten een feestje! Wat is jouw favoriete podcast over wijn?

1) Wine for normal people

Zoals de titel van deze podcast al doe vermoeden wordt in deze podcast niet moeilijk gedaan over wijn. Elizabeth Schneider en haar co-host (haar echtgenoot die ‘gewoon een wijnliefhebber is) leren je in 40-50 minuten op een luchtige manier over wijn.
https://www.winefornormalpeople.com/category/podcast/

2) Matthew’s World of Wine and Drink

In een kwartier tot een half uur neemt Matthew je mee naar wijnen en wijngebieden in de hele wereld. Enthousiast begon hij aan een WSET wijnopleiding en inmiddels is hij in het bezit van het WSET level 4 diploma en WSET certified wine educator. Korte, leerzame stukjes (ook over andere dranken dan wijn) vanuit de USA.
https://www.matthewsworldofwineanddrink.com/podcasts

3) UK Wine Show

“If it’s about wine in the UK it will be covered” in de UK Wine Show van Chris Scott. Al meer dan 600 afleveringen zijn te beluisteren, de meeste duren een half uur tot een uur. Interviews met wijnmakers, consumenten, eigenaren van wijnbars en meer komen in een rap tempo voorbij.
https://www.thirtyfifty.co.uk/uk-wine-show.asp

4) ThirtyFifty’s Level 3 Wine Podcast

Dezelfde Chris Scott heeft een serie uitzendingen verzameld die studenten die de WSET advanced (level 3) doen. Sommige heeft hij speciaal voor dat doel opgenomen, sommige zijn een goed aanvulling op de opleiding. Ook leuk en leerzaam als je niet die opleiding doet.
https://www.thirtyfifty.co.uk/wset-level-3-podcast.asp

5) Understanding Wine

In deze podcast deelt Austin Beeman niet alleen geluid, maar ook video’s van korte interviews (rond de 5 minuten) met wijnmakers en andere mensen uit het vak. Austin heeft een jarenlange ervaring als marketing en sales expert (hij werkte onder meer voor Bonnie Doon) en weet de weg in de wijnwereld.
http://www.austinbeeman.com/podcast

6) WineEnthusiast

Een podcast door editors van het bekende Amerikaanse wijnblad/website Wine Enthusiast. Naast lezen over mensen in de wijn kun je ze nu ook horen. Dat geldt ook voor de editors, waarvan je waarschijnlijk alleen de naam kent. De laatste aflevering die ik zie is van oktober 2019, maar er staan er staan er genoeg online.
https://www.winemag.com/podcast/

7) I’ll drink to that

Voormalig sommeliers Levi Dalton en Erin Scala verzorgen in elk geval elke maand een nieuwe, leerzame aflevering. I’ll drink to that is al een tijdje bezig, dus je kunt al bijna 500 afleveringen beluisteren. Ze werken vanuit de USA en geven ook tips voor evenementen in en om New York.
https://illdrinktothatpod.com/

8) Guild of Sommeliers

Op de Guild of Sommeliers podcast kun je elke maand een nieuwe aflevering beluisteren. Dit is er een voor gevorderden: de onderwerpen zijn gevarieerd en er wordt vaak diep in de materie gedoken. Engelstalig, uitgezonden vanuit de UK.
http://guildpodcast.com/

9) Wijncast

Wat gebeurt er als een radiomaker tevens en fervent wijnliefhebber is? Dan kan een podcast niet uitblijven! De Belgische Dennis van de Buijs interviewt in zijn podcast voornamelijk Belgische mensen uit de wijnwereld. Dat is lekker luisteren in het Nederlands, nou ja… Belgisch.

www.wijncast.com

10) Le Club & Sommeljj

Last, maar zeker niet least: de podcast van onze eigen Nadien de Visser (Le Club des Vins) en sommelier Jan Jaap Altenburg. Samen studeren ze aan de WSET voor het Level 4 diploma en delen elke twee weken hun kennis en die van andere mensen in de wijnwereld. Erg leuk en leerzaam en… in het Nederlands!

https://www.leclubdesvins.nl/le-club-sommeljj-de-podcast/

Headset met rode wijn pixabay

Wat is jouw favoriete podcast over wijn?
Drop hem bij de reacties hieronder!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!