Ben jij net zo dol op zoutwatervis als ik? En drink je daar ook graag een fijn glas wijn bij? Dan kan de keuze best nog wel lastig zijn. Want alle zoutwatervissen smaken wel een beetje ‘zout’, maar ze hebben toch allemaal hun eigen karakter. Dus… welke wijn is lekker bij welke zoutwatervis?
Deze tips kwam ik tegen op Falstaff international en deel ik graag met je. Zoals je ziet worden en verschillende wijnen bij de diverse zoutwatervissen aanbevolen. En dat is niet gek, want het maakt uiteraard veel uit hoe je het visje bereidt: bakken, stoven, grillen… Welke kruiden je gebruikt… wat je verder toevoegt… Denk alleen maar eens wat bijvoorbeeld citroen doet in een gerecht.
Makreel
&
Vinho Verde – Albariño
Heek
&
Albariño – traditionele (houtgerijpte) witte Rioja – Fino Sherry
Tonijn
&
Cabernet Franc uit de Loire – Beaujolais – Oostenrijkse Zweigelt – fruitige Pinot Noir uit de Nieuwe Wereld
Kabeljauw
&
Chablis – Grüner Veltliner – Vinho Verde – traditionele witte Rioja – jonge Champagne – English Sparkling wine – jonge rode rioja – Mencia
Kaapse Koningsklip
&
Zuid-Afrikaanse Chardonnay of Sémillon – witte Bordeaux
Zeeduivel
&
Albariño – Bandol rosé – Navarra rosé – witte Rhône blend – lichte Cabernet Franc – Beaujolais (Fleuri)
Sardines
&
Vinho Verde – Basque Txakoli – Santorini Assyrtiko – rode Vinho Verde – Mediterraanse rosé
Rog
&
Pinot Blanc uit de Elzas – Muscadet
Tarbot
&
Witte Bourgogne – Chardonnay uit Australië, Nieuw-Zeeland of Californië – witte Rhône blend
Zeebaars
&
Assyrtiko – Vermentino/Rolle – Riesling uit Clare Valley of the Duitse Pfalz
Lees het hele artikel
met (likkebaardend lekkere foto’s!)
op falstaff.com
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedInofFacebook
Geef een reactie