10 Gin-tonic tips van Petra plus een ultieme bonustip. Petra de Boevere, die veel van jullie kennen als het Meisje van de Slijterij mag met recht Ginspecialist genoemd worden. In haar winkel Slijterij De Vuurtoren in het Zeeuwse Sluis vind je wel meer dan 300 soorten! Een bezoekje waard, ik kan het weten! 

Gin-tonic tips AW en Petra de Boevere #WordGinDay

Petra de Boevere (rechts) vertelt Anne-Wies alles over haar bijzonder uitgebreide assortiment.

Gin-tonic tip 1:

Gebruik nooit teveel tonic, 1 deel Gin, 2 delen tonic (5 cl, 10 cl). Vind je dat te sterk doe je er nog 5 cl bij.

Gin-tonic tip 2:

VEEL ijs. Vul het glas eerst met zo groot mogelijke blokken ijs. Stir met je barspoon om het glas te koelen, giet het overtollige water weg.

Gin-tonic tip 3: 

Garneren doe je met een smaak die al aanwezig is in de basis van het distillaat. Je trekt er een al aanwezige smaak mee omhoog. Komkommer past dus alleen bij Hendrick’s Gin en Martin Miller.

Gin-tonic tip 4:

Kies ook zorgvuldig een bijpassende premium tonic; om de bubbels zo levendig mogelijk te houden giet je de tonic langzaam langs de spiraal van de barspoon.

Gin-tonic tip 5:

Garneringen dienen om een smaak omhoog te trekken, een G&T is geen salade, vaak verpesten de garneringen juist de smaak. Less is more!

Gin-tonic tip 6:

Als je botanicals toevoegt voor het ijs en de tonic infuseer je met extra smaak. Alcohol doet namelijk zelfde als heet water met thee. Infuseer een florale gin eens met hibiscus, dan wordt deze roze, met malve wordt hij paars.

Gin-tonic tip 7:

Proef altijd een gin even puur als je hem nog niet kent voor het mixen, zodat je de basissmaak kent en zo je garnering en ideale tonic kunt afstemmen. Zoek naar overeenkomsten of complementaire smaken.

Gin-tonic tip 8:

Gooi nooit een plak citrusfruit in een premium gin, gebruik altijd alleen de schil. De etherische olie in de zeste trekt smaken op, het zuur in het sap slaat ze juist plat.

Gin-tonic tip 9:

Als je alleen hele goedkope gin koopt gooi er dan gerust wel die plakken citrusfruit in, dan wordt het misschien nog wat.

Gin-tonic tip 10:

Boek gewoon een masterclass bij ons, leer de verschillende smaken en basisprincipes kennen en word een expert.

En de ultieme Gin- tonic tip van Petra? 

De Queen Mother werd 101 met elke dag een G&T; de oudste Schotse dame ooit, Janet Sheed Roberts, kleindochter van de oprichter van GlenfiddichWilliam Grant , werd 110 door elke dag een G&T te drinken. Queen Elizabeth is ook aardig op weg, ook zij drinkt elke dag een G&T, daar zijn we voorlopig nog niet vanaf.

LINKS:
Slijterij de Vuurtoren van Petra de Boevere
Ga hier naar de website van de WorldGinDay
Lekkere cocktails met Gin vind je hier

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!