Voor het derde jaar op rij heeft Graham’s Port de lancering aangekondigd van zijn wereldwijde competitie voor bartenders en mixologen. Tien professionele bartenders en mixologen van over de hele wereld zullen strijden in nationale voorrondes, met als beloning een uitnodiging voor de grote finale in Porto.

De winnaar gaat naar huis met een cash prijs van €1.000 en een voorraad Graham’s Blend NÂș5 White Port en Blend NÂș12 Ruby Port voor hun bar, genoeg voor een feest van zes maanden!

Zeventien landen over de hele wereld gaan de strijd met elkaar aan in nationale voorrondes gedurende maart en april. De winnaars van deze voorrondes worden uitgenodigd om deel te nemen aan de ‘Global Final’ in Porto tussen 5 en 8 mei 2024.

Om deel te nemen aan de nationale voorrondes moeten deelnemers een nieuwe cocktail maken die barst van originaliteit en flair, waarbij de kenmerken van Graham’s Blend NÂș5 of Blend NÂș12 naar voren komen. Ze zullen deze cocktail moeten bereiden voor een panel van deskundige juryleden.

De plaats en tijdstip van de Nederlandse voorronde van 2024
worden binnenkort meegedeeld.

De nationale winnaar ontvangt een fles van 4,5 liter Graham’s 10 Year Old Tawny Port en een uitnodiging om deel te nemen aan de ‘Global Final’ in Porto, inclusief vluchten, maaltijden en accommodatie. Finalisten hebben ook de kans om de prachtige stad Porto en de adembenemende Douro-vallei te verkennen tijdens hun verblijf.

De winnende cocktail van de 2023 editie van de Blend Series Competition in van Nederland werd gecreĂ«erd door Xenne Akpotor.  Zijn cocktail, ‘The Holy Communion’, combineert Graham’s Blend N°12 met calvados & hazelnoot. “Een kruidige, nootachtige cocktail met tonen van donker fruit goed voor iedere gelegenheid”

Graham cocktail blend competition uitgelicht

The Graham’s Blends

Graham’s heeft The Blend Series Competitie geĂŻntroduceerd om een frisse wind te laten waaien door zowel de wereld van portdrinkers als de cocktailscene. Blend N°5 speelt feilloos in op de groeiende populariteit van Port & Tonic als een verfrissend aperitief. Deze combinatie blijft zegevieren als een innovatief, licht-alcoholisch alternatief voor de traditionele Gin & Tonic, zowel in de horeca als bij mensen thuis.

Met Blend N°12 presenteert Graham’s een baanbrekende nieuwe ruby port, voornamelijk vervaardigd met de befaamde Touriga Nacional-variĂ«teit, speciaal ontworpen om ook de niet-traditionele portdrinkers aan te spreken.

graham's blends smaken

Beide flessen worden gesierd door met de hand getekende illustraties van de gerenommeerde Portugese mode-illustrator AntĂłnio Soares.

Meedoen aan de Blend Series Competition?
Hier vind je alle info.

Bron: persbericht

Importeur in Nederland: Verbunt Verlinden