Op maandag 14 oktober staat de Europafoyer van RAI Amsterdam tussen 11.00-21.00 uur weer boordevol activiteiten in het kader van Gastronomie 2019. Naast de kookwedstrijden, presentaties en proeverijen vind je op Gastronomie Fine Food Professional 2019 diverse deelnemers met wijnen, dranken, fine food en aanverwante producten.

Vakbeurs Gastronomie 2019: 10 highlights

  1. Uitreiking Proefschrift Restaurant Awards
  2. De bij deze uitreiking behorende Showcases
  3. Showcase Beste Fromager van het Jaar met maar liefst 9 kandidaten
    • Angel Clarijs, restaurant Parkheuvel** – Rotterdam
    • Sasja Moonen, restaurant Bridges* – Amsterdam
    • Malou Hagenaars, Restaurant & Bodega Alma – Oisterwijk
    • Laura Überschär, restaurant Joann – Enschede
    • Danny Koreman, Fromager Chefz – Oosterhout en Famous Flavours – Amsterdam, Rabobank VIP-catering Nederland
    • Pepijn Kramer, Fromagerie Bon – Leiden
    • Bart Hoekstra,  restaurant Wolfslaar* – Breda
    • Sven van Leeuwen, restaurant Fred** – Rotterdam
    • Nick Buermans, Sillyfox – Veghel
  4. Grand Concours Bollinger. Zes topteams presenteren hun mooiste combinaties met Champagne Bollinger Brut Rosé en Champagne Bollinger La Grande Année voor een vakjury:
    • FG Restaurant, Rotterdam**
    • De Librije, Zwolle***
    • De Nederlanden, Vreeland*
    • Taiko, Amsterdam
    • Voltaire, Parc Broekhuizen, Leersum*
    • Zarzo, Eindhoven*
  5. Gramona Amuse Wedstrijd gevolgd door Corpinnat proeverij met Xavier Gramona himself; 10 teams strijden om de hoofdprijs:
    • Amused Food & Wine, Hardenberg
    • Basiliek, Harderwijk*
    • Bentinck, Amerongen
    • Eden, Valkenswaard
    • Gastrobar 6, ‘s-Hertogenbosch
    • Lucas Rive, Hoorn*
    • Plantage 87, Oude Wetering
    • Tante Blanche, Brummen
    • De Provenier, Schiedam
    • Rue de la Plume, Alkmaar
  6. Het 31e Proefschrift Wijnconcours: u kunt zelf de meer dan 200 finalewijnen proeven (de complete lijst kunt u downloaden op proefschrift.nl)
  7. Cognac Proeverij door  Cognac Educator, Rowin Niewerth
  8. Sherryproeverijen gepresenteerd door sherrykenner Wim Casteur
  9. De twee winnaars van de RieslingWeeks presenteren hun creaties: de teams van Puur Zee Bar & Bistro in Wijk aan Zee en van Restaurant Fred** in Rotterdam presenteren hun winnende wijn-spijscombinaties van de RieslingWeeks 2019.
  10. Proeverij Grand Cru Eichberg uit de Elzas met Philippe Zinck door Wijnimport J. Bart

Op de website van Gastronomie vindt u het complete programmaoverzicht (kleine wijzigingen voorbehouden) en een lijst met deelnemers en exposanten.

U kunt zich hier voor deze bijzondere gastronomische dag registreren.

Adres en openingstijden Gastronomie 2019

Openingstijden Gastronomie Fine Food Professional 2019
Maandag  14 oktober 2019 van 11.00 – 21.00 uur.

Beursadres Gastronomie Fine Food Professional 2019:
RAI Amsterdam – Elicium
Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam

Contact
The Wine & Food Association
Oudeschans 7R
1011 KP Amsterdam
Nederland
T +31 (0)20 – 625 12 98
@ js.vanlissum@thewinesite.nl

Bron: The Wine & Food Association

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!