🍷🍇🥂Wijn Agenda vanaf 5 juli

  • Wijn Agenda uitgelicht

🍷🍇🥂Wijn Agenda vanaf 5 juli


Plannen maken voor bezoeken aan de leukste en lekkerste proeverijen en leerzame wijncursussen? Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je dit weekend en de komende dagen, weken en maanden erna kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. En… heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan?

Wijnfestival Druif, Bussum

Druif wijnfestivalZondag 7 juli vanaf 13.00uur (tot 20uur) staat Fier, aan de Abraham Kuyperlaan in Bussum, in het teken van alweer de 3e Bussumse editie van het wijnfestival Druif. Regionale ondernemers zetten dan hun beste beentje voor om de bezoekers te trakteren op spannende wijnen en heerlijke gerechten. Het thema van deze editie wordt Mediterranée, wijnen & delicatessen van rond de Middellandse Zee. Het geheel wordt omlijst met gezellige livemuziek in het unieke fort Fier. En er zullen weer handgemaakte traditionele Oud Hollandse Spellen zijn, voor ieder wat wils en gegarandeerd plezier. Voor meer info: check deze Facebook pagina!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 7 juli kun je in Tilburg, Amsterdam en Zwolle genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Open dag Wijnhof Roozendael in Reuver

DEELGAARDERBERG_logoOp zondag 14 juli organiseert Wijngaard de Deelgaardenberg een open dag op Wijnhof Roozendael waar zij 2 hectare wijngaard beheren en hier een mooie Roozendaels wit (cuvée van solaris, merzling, johanitter en souvignier gris) en een Roozendaels rood (cuvée van regent, cabernet colonjes en dornfelder) maken. Tijdens deze dag zijn alle geïnteresseerden van harte welkom en zullen de adoptiehouders van de wijnstokken een gratis glas wijn ontvangen en hun fles(sen) geadopteerde wijn. Voor alle overige bezoekers is het mogelijk tegen een kleine vergoeding ook een glas te drinken.
Meer informatie: informatie@wijngaarddedeelgaarderberg.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 14 juli kun je in Rotterdam, Eindhoven en Deventergenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Het Wijn Festijn Leiden

Het Wijn Festijn logoHet Wijn Festijn keerop 19 & 20 juli 2024  weer terug in Leiden om het Pieterskerkplein om te toveren tot een intiem wijnfestival. Kom gezellig langs en geniet van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen. Dat alles onder het genot van gezellige muziek. Tijden: Vrijdag 19 juli: 16:00 – 00:00 uur, Zaterdag 20 juli: 13:00 – 00:00 uur. Koop je ticket in de voorverkoop en garandeer zo dat je die heerlijke wijnproeverij en bourgondische lekkernijen niet mist. Leiden, maak je klaar om weer heerlijk te borrelen met de lekkerste wijnen uit de hele wereld! 😉 Een ticket geeft je toegang tot het Wijn Festijn, wijnglas in bruikleen en een amuse bij binnenkomst.
Meer info en tickets bestellen: hetwijnfestijn.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 21 juli kun je in Arnhem en Heemskerkgenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Het Wijn Festijn Utrecht

Het Wijn Festijn logoHet Wijn Festijn tovert op 26, 27 & 28 juli 2024  in Utrecht het ‘Domplein’ om tot een intiem wijnfestival. Kom gezellig langs en geniet van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen. Dat alles onder het genot van gezellige muziek.
Tijden: vrijdag 26 juli: 16:00 – 00:00 uur, zaterdag 27 juli: 13:00 – 00:00 uur, zondag 28 juli: 13:00 – 20:00 uur:
Ticketinfo: Koop je ticket in de voorverkoop en garandeer zo dat je die heerlijke wijnproeverij en bourgondische lekkernijen niet mist. Utrecht, maak je klaar om heerlijk te borrelen met de lekkerste wijnen uit de hele wereld! 😉 Meer info en bestellen van tickets? Klik hier.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 28 juli kun je in Delft genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 4 augustus kun je in Den Bosch en Dordrechtgenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Het Wijn Festijn Den Haag

Het Wijn Festijn logoOp 9, 10 & 11 augustus 2024 komt het leukste rondreizende wijnfestival van Nederland weer terug naar Den Haag! Na het succes van vorig jaar én onze indoor editie in de Grote Kerk, kijken wij ernaar uit om jullie weer te zien! Het Lange Voorhout zal worden omgetoverd tot een intiem wijnfestival. Kom gezellig langs en geniet van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen. Dat alles onder het genot van gezellige muziek.
Tijden: vrijdag 9 augustus: 16:00 – 00:00 uur, zaterdag 10 augustus: 13:00 – 00:00 uur, zondag 11 augustus: 13:00 – 20:00 uur
Ticketinfo: Koop je ticket in de voorverkoop en garandeer zo dat je die heerlijke wijnproeverij en bourgondische lekkernijen niet mist. Den Haag, maak je klaar om weer heerlijk te borrelen met de lekkerste wijnen uit de hele wereld! 😉 Een ticket geeft je toegang tot het Wijn Festijn, wijnglas in bruikleen en een amuse bij binnenkomst. Meer info en bestellen van tickets? Klik hier.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 11 augustus kun je in Haarlem en Leidengenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Het Wijn Festijn Rotterdam

Het Wijn Festijn logoOp 16 & 17 augustus 2024, keert het Wijn Festijn na een onwijs gezellige editie vorig jaar, weer terug naar Rotterdam! Het Grotekerkplein zal worden omgetoverd tot een intiem wijnfestival. Kom gezellig langs en geniet van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen. Dat alles onder het genot van gezellige muziek.
Tijden: vrijdag 16 augustus: 16:00 – 23:00 uur, zaterdag 17 augustus: 13:00 – 23:00 uur
Ticketinfo: Koop je ticket in de voorverkoop en garandeer zo dat je die heerlijke wijnproeverij en bourgondische lekkernijen niet mist. Rotterdam, maak je klaar om weer heerlijk te borrelen met de lekkerste wijnen uit de hele wereld! 😉 Een ticket geeft je toegang tot het Wijn Festijn, wijnglas in bruikleen en een amuse bij binnenkomst. Meer info en tickets bestellen? Klik hier.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 18 augustus kun je in Groningen en Utrechtgenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Het Wijn Festijn Tilburg

Het Wijn Festijn logoOp 23 & 24 augustus 2024, tovert het Wijn Festijn het Stadspark Óude Dijk om tot een intiem wijnfestival. Kom gezellig langs en geniet van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen. Dat alles onder het genot van gezellige muziek.
Tijden: vrijdag 23 augustus: 16:00 – 00:00 uur, zaterdag 24 augustus: 13:00 – 00:00 uur
Ticketinfo: Koop je ticket in de voorverkoop en garandeer zo dat je die heerlijke wijnproeverij en bourgondische lekkernijen niet mist. Tilburg, maak je klaar om heerlijk te borrelen met de lekkerste wijnen uit de hele wereld! 😉
Meer info en bestellen van tickets? Klik hier!

Chateau voor Buren

Chateau voor buren logoChapeau voor Chateau – Met een knipoog naar het landelijk bekende hoedjesfestival van weleer ‘Chapeau voor Buren’ kunt u op zondag 25 augustus 2024 nu voor de 11e keer in Buren kennis maken en genieten van een uitgebreide selectie van nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met lekkernijen en livemuziek op de jubileum editie van Chateau voor Buren. Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk. “Joi de vivre” – genieten, zoals men dat in Frankrijk kent, maar dan gewoon hier op Nederlandse bodem. Dat is de beleving van Chateau voor Buren. Check burenstad.nl voor de laatste info over dit event.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 25 augustus kun je in Breda en Den Haaggenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Eerste Wijnfestival van de Lage Landen

Het eerste Wijnfestival van de Lage Landen komt eraan! Zondag 1 september laten zo’n dertig Nederlandse en Belgische wijnmakers hun beste wijnen proeven.
Het festival duurt van 13.00 tot 18.00 uur en vindt plaats op het prachtige Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Dit is dé plek voor een bruisende middag wijnproeven. Meer info vind je onder deze link.

Giro d’Italia – Zaandam

Ed CarperWe gaan weer de Giro d’Italia doen! En nu weer met compleet nieuwe wijnen die we nog niet eerder hebben gehad bij eerdere edities.  We gaan op vrijdagavond 6 september 8 Italiaanse wijnen proeven van verschillende wijngebieden waarvan 4 met een bijpassend gerechtje. Dus niet te zwaar tafelen van tevoren! Wil je een gezellige avond beleven en ook nog wat opsteken over deze wijngebieden van Italië dan is dit wat voor jou! Voor Vinologen: 3 PE punten in categorie B. Ons proeflokaal is in de Botenmakersstraat te Zaandam op loopafstand van station Zaandam. Klik hier voor meer informatie.

4e Montforter Wijnfeest

DEELGAARDERBERG_logoOp zaterdag 7 september vindt op en rond kasteel Montfort de vierde editie van ’t Montforter Wijnfeest plaats. Op deze historische locatie kan de hele middag en avond genoten worden van een gevarieerd programma en uiteraard heerlijke wijnen uit enkele Midden-Limburgse wijngaarden, waaronder de eigen kasteeltuin. Dit jaarlijks terugkerende event wordt dit keer met nog meer life muziek omringd. Inloop v.a. 14.30 om 15.00 is er een officiële gedeelte met onthulling van….en het in het zonnetje zetten van onze vrijwilligers. Ook wordt er tijdens dit feest samen met de adoptiehouders een glas federweisser geheven en kunnen de adoptiehouders ook hun fles(sen) wijn mee naar huis nemen. U kunt tijdens het wijn-casinospel u wijnkennis testen en voor de kinderen is er van alles te knutselen en er zijn leuke oude spelen in het kasteel. En of dit nog niet genoeg is zijn er ook diverse keren een rondleiding door de wijngaard maar ook door het kasteel mogelijk. Dit wilt u toch zeker niet missen! Meer info vind je hier.

Route de Vin & Velo d’ Amsterdam 

Logo Eat2Gather Route de Vin ^0 Velo d' AmsterdamSamen met vier wijnliefhebbende ondernemers uit Amsterdam organiseert Eat2Gather op zondag 8 september 2024 een fietstocht over de Amsterdamse grachten en door het rauwe, hippe en landelijke Amsterdam Noord. Deze mooie fietstocht van ongeveer 15 km voert deelnemers langs vier verschillende ondernemingen: Eat2Gather, Chateau Amsterdam, Landmarkt en Bar Vindict. Deze bedrijven hebben elk hun eigen, unieke focus op wijn, variërend van een kookstudio tot een culinaire versmarkt, en van een wijnproducent tot een wijnbar. Wat hen bindt? Hun passie voor wijn en hun aandacht voor gasten die een goed glas wijn en het bourgondische leven kunnen waarderen.  Meer info en inschrijven voor deze Route de Vin & Velo? Klik hier.

Jubileum-event Wijnacademie

De Wijnacademie bestaat 50 jaar en dat willen we graag groots vieren! Op zondag 8 september organiseren wij daarom in samenwerking met de Verenigde Vinologen Nederland een jubileum-event in het concertgebouw de PHIL in Haarlem. De PHIL heeft een prachtige grote foyer waar verschillende wijnimporteurs en landenbureaus hun wijnen presenteren. Daarnaast is er een uitgebreid programma aan sprekers in de verschillende zalen en zijn er bijzondere proeverijen van Château Giscours en Cape Winemakers Guild. Niemand minder dan Jancis Robinson MW is aanwezig met een “Terugblik op 50 jaar wijngeschiedenis” en Robert Joseph kijkt samen met ons in “De kristallen bol van de wijn”. Het jubileumevent duurt van 11:00 – 17:30 uur en vindt plaats bij de PHIL in Haarlem. U kunt tickets bestellen via deze link.

Champagne Specialist Program

Champagne education logoOp 15-22-29 september 2024 geeft Weinakademiker en Europees Champagne Ambassadeur in Amsterdam de opleiding tot Champagne Specialist. Op drie zondagen van 10:30-18:00 dompelt ze je onder in alle aspecten van champagne. De training wordt gegeven in de Engelse taal:
Training for wine merchants, sommeliers or other professionals of SDEN 3, SDEN4 or WSET3 level. All classes are taught by Anja Vondenhoff, European Champagne Ambassador.The focus is on practice, through workshops and tastings, with a need for interactivity and active participation. Developing consulting skills required for professional activities as recommending, serving, selling and purchasing Champagne wines and managing a cellar. Registration and more information: wijncampus.nl

Twents Wijnfeest

Twents wijnfeest logoHet Twents Wijnfeest vindt 21-22 september 2024 plaats midden in Wijngaard Kötter. De perfecte plek om meer dan 50 soorten wijn te proeven! Er zijn wijnen uit 3 regio’s: Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Europa. Natuurlijk staat de wijn van onze eigen wijngaard ook koud. Wij heten je graag welkom met een feestelijk glas bubbels. Geniet van de heerlijke wijnen, gezellig sfeer, fantastische artiesten een wijnwandeling en vele foodtrucks. En dat allemaal midden in Wijngaard Kötter. Dit wil je niet missen! Een wijnwandeling, een wedstrijd druivenstampen, muziek en natuurlijk…. wijn! Meer info en bestellen van tickets op twentswijnfeest.nl

Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam logoDe top-horecabeurs Gastvrij Rotterdam komt er weer aan! Dit jaar van 23-25 september en zoals elk jaar in Ahoy Rotterdam. Gastvrijheid, beleving en kwaliteit staan centraal op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Het gastronomische platform heeft zich tijdens vorige edities bewezen als een hoogstaand evenement voor ambitieuze horecaprofessionals. Het biedt een overzichtelijk beeld van de laatste trends en ontwikkelingen in de sector, en heeft daarnaast een compleet aanbod van food en non-food producten en diensten. Beursbezoekers kunnen genieten van 500 exposanten, diverse workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen.
Meer info en aanmelden via gastvrijrotterdam.nl

Wijnfestival Groningen

wijnfestival groningen logoOp vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september 2024 vindt de 8e editie van het Wijnfestival Groningen plaats. Beleef een geweldig wijnweekend met fantastische wijnen, smakelijke hapjes, en vooral, gezelligheid! Hét leukste wijnfestival van het noorden! Ben je een liefhebber van wijn? Of van lekker eten en gezelligheid? Dan zit je goed bij het wijnfestival in de Akerk! Met meer dan 250 verschillende wijnen en meer dan 20 verschillende stands is er voor ieder wat wils. Kaasplankjes en charcuterie, maar ook een lekkere maaltijd vind je in een gezellig aangeklede kerk. En ook dit jaar: livemuziek!
Meer info en tickets: wijnfestival-groningen.nl 

Wine in Choc! 

Wine in Choc! event FB 3-10-2024Datum: donderdag 3 oktober 2024. Locatie: Chocoladefabriek Rousseau Chocolade.
Wie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. We proeven diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wine (en dan link https://www.cecile.wine/wijnevents-shop/wine-in-choc)

Wijnroulettespel

Ed CarperDonderdag 10 oktober 2024 om 19:30 uur. Een gezellige manier kennis te maken met wijn. We gaan een wijn “blind” proeven in een zwart glas, je krijgt fiches aangereikt en hiermee kan je inzetten op de verschillende velden zoals kleur, land, streek, aroma. De spellen zijn makkelijk, leuk en leerzaam voor iedereen en worden uiteraard begeleid door de altijd enthousiaste Ed Carper. We gaan 8 wijnen proeven, wie aan het einde van de flight wijnen de meeste fiches heeft…. is de winnaar en krijgt een leuke fles wijn mee naar huis. Ons proeflokaal is in de Botenmakersstraat te Zaandam op loopafstand van station Zaandam. Ga hier naar toe voor meer info.

Thee-wijnworkshop Tea vs. Wine: the final battle

Flyer_Thee-wijn_landscape_zonder datumDatum: 12 oktober 2024 13.30-16.30 uur. Locatie: Theeplantage Het Zuyderblad.
Een toffe workshop bij Cecile.wine in samenwerking met Linda Cebrian-Rampen van theeplantage Het Zuyderblad. Ga met theesommelier Linda en Weinakademiker Cecile op ontdekkingstocht tijdens deze spannende, gezellige en lekkere thee-wijnworkshop. Aan de hand van een vijftal zeer verschillende hapjes waar wij de combinaties qua drank bij verzorgen, gaan we op zoek naar de verschillen, overeenkomsten en contrasten: wat werkt, wat niet en waarom. Tea vs. Wine, weten wie de winnaar wordt? Proef met ons mee en meld je aan via deze LINK!

100 Chefs by Gault&Millau

100Chefs_GaultMilla1 WEEKEND – 100 CHEFS – 25 WIJNHUIZEN – zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2024. Het evenement “100 Chefs by Gault&Millau”, een culinaire ervaring, wordt georganiseerd door Gault&Millau Nederland in samenwerking met Gall&Gall en Miele. Het vindt plaats in het Miele Experience Center in Vianen. Over het weekend zullen 100 vooraanstaande chefs uit het hele land hun vaardigheden demonstreren aan een publiek van naar verwachting 1000 bezoekers per dag. Het evenement vindt plaats tussen 12:00 uur en 18:00 uur. Meer info en bestellen van tickets: 100chefs.nl

Wijn-spijsproeverij “Australië”

Ed CarperZaterdag 26 oktober 2024 om 19:30 uur.
Ed is op wijnreis geweest naar Australië. Tijd om daar meer over te vertellen.
Aan de hand van de wijnreis verteld Ed over de wijngebieden in Australië. 8 typische Australische wijnen worden geproefd waarvan 4 met een bijpassend gerechtje.
Ons proeflokaal is in de Botenmakersstraat te Zaandam, op loopafstand van station Zaandam.
NB: Voor vinologen 3 punten in de B categorie. Ga hier naar toe voor meer info.

Winterse wilde wijn-spijslunch

Flyer Wild wijn tekst vierkant defDatum: zondag 3 november 12.00-17.00 uur. Locatie: Zinc Wine & Dine Roermond.
Ben je Wild met, door, van, voor of bij Wijn? Wij gaan het testen bij onze winterse wijn-spijslunch op zondag 3 november. Weinakademiker Cecile schenkt deze middag zes wijnen, passend bij het seizoen. Het team van Zinc Wine & Dine kookt er vijf bijpassende wildgerechten bij en zorgt zo voor een heerlijke winterse wijn-spijsbeleving.
Meer info en reserveren via deze LINK

Wijncursus Spaanse wijnen

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgLeer in drie zondagmiddagen 6, 10 en 24 november 2024  (13:30-16:30 uur) alles over de verschillende wijnen van Spanje. Een verdiepende cursus over de mooie diversiteit van de Spaanse wijnen. Elke middag worden 8 wijnen geproefd.
De eerste les gaat over Spanje als wijnland en over de noordelijk-westelijke wijnregio’s (groen Spanje en Rioja e.d.). De tweede les gaat over meer het noord-oostelijke deel en een stuk midden. De derde les over de zuidelijke regio’s.
Voor Vinologen zijn er totaal 9 punten in categorie B voor de 3 bijeenkomsten. Waar? Bij CarperVinum, Botenmakersstraat 111, 1506 TC  ZAANDAM en op loopafstand van station Zaandam.
Klik hier voor meer informatie.

Wijnreis Spanje in combinatie met SDEN2 cursus

Zarza wijnreis EdVan 11 t/m 16 november: Bezoeken van Bodega’s in combinatie met de basiscursus wijn. En dat alles in Spanje waar het daar dan toch nog 19 graden gemiddeld is. Leer in vijf dagdelen alle facetten van wijn! Je leert herkennen wat je lekker vindt en komt meer te weten over wat de betekenis is van dat wat je ziet op het etiket. Ook wijnwetgeving en wijnbouw/wijnbereiding komen aan bod. Kortom, een cursus voor de echte liefhebber of beginnende professional. Inclusief het boek “Ik weet meer van wijn”. Natuurlijk gaan we ook proeven, per les proeven we 8 wijnen. Dit alles op een fantastische locatie in het achterland van Alicante. We bezoeken lokale Bodega’s en natuurlijk is er voldoende vrije tijd om te genieten van de mooie omgeving. Je verblijf verlengen is in overleg natuurlijk mogelijk. Ga voor meer info @diane_la_zarza_wine_lifestyle https://la-zarza-lifestyle.nl/sden-2-wijncursus-in-spanje/

Grote Jubileum Wine & Food Experience

Gransjean Logo nieuwAfgelopen 1 januari was het exact 10 jaar geleden dat Jochem van der Loos het stokje overnam van Anne-Wies van Oosten om Gransjean Wijnen & Delicatessen te bestieren op de Haagse Bankastraat. Met het team zijn we iedereen enorm dankbaar voor jullie loyale aandacht en bezoek aan onze winkel.
De wijnproeverij in het Carlton Ambassador Hotel is ondertussen The Wine & Food Experience geworden en dit gaan we op zondag 17 november grootser dan ooit aanpakken. We zijn achter de schermen al begonnen met de voorbereidingen en het wordt een heuse meet & greet met ambachtelijke producenten, proeverijen van de mooiste delicatessen en de heerlijkste wijnen. We houden jullie op de hoogte via de nieuwsbrief, socials en onze website .

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

Door |5 juli 2024|Categorieën: WIJN, Wijnagenda|Tags: , |0 Reacties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant