Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je dit weekend en de komende dagen, weken en maanden erna kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. Je vindt hier de leukste en lekkerste proeverijen en wijnfestivals en leerzame wijncursussen. En… heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan?
Wijncursus Spaanse wijnen
Leer in drie zondagmiddagen (6 oktober en 10 en 24 november 2024) (13:30-16:30 uur) alles over de verschillende wijnen van Spanje. Een verdiepende cursus over de mooie diversiteit van de Spaanse wijnen. Elke middag worden 8 wijnen geproefd.
De eerste les gaat over Spanje als wijnland en over de noordelijk-westelijke wijnregio’s (groen Spanje en Rioja e.d.). De tweede les gaat over meer het noord-oostelijke deel en een stuk midden. De derde les over de zuidelijke regio’s.
Voor Vinologen zijn er totaal 9 punten in categorie B voor de 3 bijeenkomsten. Waar? Bij CarperVinum, Botenmakersstraat 111, 1506 TC ZAANDAM en op loopafstand van station Zaandam.
Klik hier voor meer informatie.
WijnSpijs Wandeling
Op zondag 6 oktober kun je in Haarlem, Hilversum, Den Haag en Nijmegen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!
Horecavakbeurs BBB Maastricht
Horecavakbeurs BBB Maastricht is dé plek waar de horecaprofessional uit Nederland en België aanwezig is. Zowel exposanten als bezoekers zien BBB Maastricht als de verbindende factor tussen Nederlandse en Belgische horecaprofessionals. BBB Maastricht onderscheidt zich door het persoonlijke en internationale karakter, de met zorg aangeklede beursvloer en het kwalitatief hoogwaardige programma. BBB Maastricht vindt plaats van 7 t/m 9 oktober 2024 in MECC Maastricht. Een absolute must voor horecaprofessionals! Meer info via bbbmaastricht.nl
BOB rosé op BBB Maastricht
Woensdag 9 oktober geeft Vicky Corbeels van 14-15 uur tijdens de horecavakbeurs BBB Maastricht een masterclass over rosé uit Provence en Valtènesi. Laat je onderdompelen in de betoverende wereld van roséwijnen met een BOB en (her)ontdek een elegante selectie druivensoorten uit de gerenommeerde wijnstreken van Europa! Vicky Corbeels, sommelier en winnares van de titel “Wine Lady of the Year” in 2015, zal je tijdens deze gelegenheid begeleiden bij het proeven van 6 met zorg geselecteerde wijnen. Deelname enkel op voorinschrijving – Exclusief voor professionals uit de wijnsector. Inschrijven voor deze proeverij kun je doen via deze link.
Wijnplus Cursus
Een cursus specifiek voor iedereen die al veel van wijn weet. Heb je al een wijncursus gevolgd, of op een andere manier kennis over wijn opgedaan, wat is er dan leuker om zo één keer per maand met andere wijnliefhebbers om tafel te zitten en je kennis te verdiepen. Daarom is deze wijnpluscursus misschien wel iets voor jou! Zeven avonden in het cursusseizoen 2024 – 2025 met elke avond een ander thema. Elk thema wordt tijdens de avond verder toegelicht en daarna de wijnen met elkaar besproken. De cursus vindt plaats in Arnhem en start 9 oktober 2024. Meer info en aanmelden via svb-wijnprofessionals.nl
Wijnroulettespel
Donderdag 10 oktober 2024 om 19:30 uur. Een gezellige manier kennis te maken met wijn. We gaan een wijn “blind” proeven in een zwart glas, je krijgt fiches aangereikt en hiermee kan je inzetten op de verschillende velden zoals kleur, land, streek, aroma. De spellen zijn makkelijk, leuk en leerzaam voor iedereen en worden uiteraard begeleid door de altijd enthousiaste Ed Carper. We gaan 8 wijnen proeven, wie aan het einde van de flight wijnen de meeste fiches heeft…. is de winnaar en krijgt een leuke fles wijn mee naar huis. Ons proeflokaal is in de Botenmakersstraat te Zaandam op loopafstand van station Zaandam. Ga hier naar toe voor meer info.
Thee-wijnworkshop Tea vs. Wine: the final battle
100 Chefs by Gault&Millau
1 WEEKEND – 100 CHEFS – 25 WIJNHUIZEN – zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2024. Het evenement “100 Chefs by Gault&Millau”, een culinaire ervaring, wordt georganiseerd door Gault&Millau Nederland in samenwerking met Gall&Gall en Miele. Het vindt plaats in het Miele Experience Center in Vianen. Over het weekend zullen 100 vooraanstaande chefs uit het hele land hun vaardigheden demonstreren aan een publiek van naar verwachting 1000 bezoekers per dag. Het evenement vindt plaats tussen 12:00 uur en 18:00 uur. Meer info en bestellen van tickets:100chefs.nl
WijnSpijs Wandeling
Op zondag 13 oktober kun je in Utrecht, Winterswijk, Hengelo en Groningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!
WijnSpijs Wandeling
Op zondag 20 oktober kun je in Dordrecht, Den Bosch, Alkmaar en Heerenveen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!
Wijn-spijsproeverij “Australië”
Zaterdag 26 oktober 2024 om 19:30 uur.
Ed is op wijnreis geweest naar Australië. Tijd om daar meer over te vertellen.
Aan de hand van de wijnreis verteld Ed over de wijngebieden in Australië. 8 typische Australische wijnen worden geproefd waarvan 4 met een bijpassend gerechtje.
Ons proeflokaal is in de Botenmakersstraat te Zaandam, op loopafstand van station Zaandam.
NB: Voor vinologen 3 punten in de B categorie. Ga hier naar toe voor meer info.
WijnSpijs Wandeling
Op zondag 27 oktober kun je in Leiden, Deventer en Rotterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!
Craft Culinair 2024
Pairings met bier worden steeds populairder in de gastronomische wereld. CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwerijen, organiseert op dinsdag 29 oktober a.s. een groots bierevenement voor professionals. Op dit evenement, dat volledig in het teken staat van de veelzijdigheid van Nederlandse craft bieren, maken deelnemers kennis met het combineren van bieren en spijs. Een aantal toonaangevende kenners uit de wereld van gastronomie en bier verzorgen inspirerende sessies over de gastronomische mogelijkheden die bieren vandaag de dag bieden. Meer info via craftbrouwers.nl.
Winterse wilde wijn-spijslunch
Weinakademiker Cecile schenkt deze middag zes wijnen, passend bij het seizoen. Het team van Zinc Wine & Dine kookt er vijf bijpassende wildgerechten bij en zorgt zo voor een heerlijke winterse wijn-spijsbeleving.
Meer info en reserveren via deze LINK
Het nieuwe leren : Wijncursussen SDEN
Theorie online en proeven live of op afstand met zoom. Dinsdag 5 november 19:30 uur SDEN1 beginnerscursus wijn (1 avond) en dinsdag 19 november 19:30u SDEN2 basiscursus wijn (3 avonden). Niet langer theorielessen live, maar leer eerst thuis de theorie in je eigen tijd met video’s en quizjes in je eigen tempo, die 1 jaar tot je beschikking staan, gevolgd door 1 praktijkproefavond voor SDEN1 en drie praktijkavonden voor SDEN2 in Zaandam (19:30-22:30 uur). Of naar keuze met de wijnen opgestuurd en et zoom. Tijdens de avonden herhalen we de stof door opdrachten en gaan we de wijnen proeven.
SDEN1 live in Zaandam ga hier naar toe.
SDEN2 live in Zaandam ga hier naar toe.
SDEN1 met zoom ga hier naar toe.
SDEN2 met zoom ga hier naar toe.
Giro d’Italia – Zaandam
We gaan weer de Giro d’Italia doen! En nu weer met compleet nieuwe wijnen die we nog niet eerder hebben gehad bij eerdere edities. We gaan op vrijdagavond 8 november 8 Italiaanse wijnen proeven van verschillende wijngebieden waarvan 4 met een bijpassend gerechtje. Dus niet te zwaar tafelen van tevoren! Wil je een gezellige avond beleven en ook nog wat opsteken over deze wijngebieden van Italië dan is dit wat voor jou! Voor Vinologen: 3 PE punten in categorie B. Ons proeflokaal is in de Botenmakersstraat te Zaandam op loopafstand van station Zaandam. Klik hier voor meer informatie.
Wijnreis Spanje in combinatie met SDEN2 cursus
Van 11 t/m 16 november: Bezoeken van Bodega’s in combinatie met de basiscursus wijn. En dat alles in Spanje waar het daar dan toch nog 19 graden gemiddeld is. Leer in vijf dagdelen alle facetten van wijn! Je leert herkennen wat je lekker vindt en komt meer te weten over wat de betekenis is van dat wat je ziet op het etiket. Ook wijnwetgeving en wijnbouw/wijnbereiding komen aan bod. Kortom, een cursus voor de echte liefhebber of beginnende professional. Inclusief het boek “Ik weet meer van wijn”. Natuurlijk gaan we ook proeven, per les proeven we 8 wijnen. Dit alles op een fantastische locatie in het achterland van Alicante. We bezoeken lokale Bodega’s en natuurlijk is er voldoende vrije tijd om te genieten van de mooie omgeving. Je verblijf verlengen is in overleg natuurlijk mogelijk. Ga voor meer info @diane_la_zarza_wine_lifestyle https://la-zarza-lifestyle.nl/sden-2-wijncursus-in-spanje/
Grote Jubileum Wine & Food Experience
Afgelopen 1 januari was het exact 10 jaar geleden dat Jochem van der Loos het stokje overnam van Anne-Wies van Oosten om Gransjean Wijnen & Delicatessen te bestieren op de Haagse Bankastraat. Met het team zijn we iedereen enorm dankbaar voor jullie loyale aandacht en bezoek aan onze winkel.
De wijnproeverij in het Carlton Ambassador Hotel is ondertussen The Wine & Food Experience geworden en dit gaan we op zondag 17 november grootser dan ooit aanpakken. We zijn achter de schermen al begonnen met de voorbereidingen en het wordt een heuse meet & greet met ambachtelijke producenten, proeverijen van de mooiste delicatessen en de heerlijkste wijnen. We houden jullie op de hoogte via de nieuwsbrief, socials en onze website .
Wijnreis Chili-Argentinië
Unieke ontdekking van de wijnlanden aan weerszijden van de Andes. 1 februari 2025 – 11 februari 2025, 11 dagen. Deze fantastische reis is samengesteld door Frank Donker, Global Wine Consultant en docent Wijnacademie Chili & Argentinië en Klazien Vermeer van De Wijnschool. De focus in het programma ligt op zo veel mogelijk afwisseling en zowel verdieping als beleving: de prachtige wijngaarden; de indrukwekkende viñas en bodegas; de sneeuwtoppen van de Andes; het bruisende Buenos Aires!! Het doel is om een onvergetelijk en compleet beeld te geven van twee unieke wijnlanden Chili en Argentinië, gelegen ieder aan weerszijden van de Andes. Meer info en aanmelden via dewijnschool.nl.
Thee-wijnworkshop Tea vs. Wine: the final battle
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie