Misset Horeca publiceerde een artikel over dé 14 wijntrends volgens wijnprofessionals. Onder andere Jan van Lissum (The Wine & Food Association), Danny Gonzalez  (Fitzgerald) en Robert Verhoeven (Pitch PR) komen aan het woord. Hier deel ik de lijst met de wijntrends. Onderaan een link naar het volledige artikel in Misset Horeca. 

Misset Horeca wijntrends 2017

Wijntrends voor het voorjaar

1. Natuurlijk, bio- en biodynamische wijnen ook uit de nieuwe wereld.
2. Oude gebieden met nieuwe interesse.
3. Nieuwe wereld wordt steeds beter.
4. Minder alcohol, minder zware wijn.
5. Rode wijn steeds vaker gekoeld.
6. Steeds meer wijn per glas.
7. Dure wijnen per glas met de Coravin.
8. Nederlandse wijn en bubbels in de lift.
9. Verdwijnen bubbeltax leidt tot betere sparklingwijnen op kaarten.
10. Moderne wijnkaarten op Ipad of app en programma’s als WineStein in restaurants.
11. Gasten kunnen online wijn kopen via app van het restaurant.
12. Kleine wijnhuizen en/of artiesten of acteurs die wijn maken zijn in.
13. Kleinere, soms seizoenswijnkaarten.
14. Horeca koopt vaker online wijn.

Lees het volledige artikel op www.missethoreca.nl
Eerste publicatie door Hans van de Meeberg op 21 feb 2017