Er is weer volop leuks te doen dit weekend…. Lees maar in de Weekend Hangouts! Scroll ook even verder, daar vind je nóg meer culinaire evenementen! Enjoy!
(PS: Mis je jouw proeverij? Stuur me info, een link en foto) 

Introductieproeverij Alois Lageder – Alto Adige

Alois LagederAfgelopen maand was Jochem van de Haagse wijn- en delicatessenwinkel Gransjean Wijnen en Delicatessen Italië en bezocht onder meer Alois Lageder. Befaamd om zijn bio-dynamische wijnbouw en fantastisch zuivere wijnen. Genoeg redenen om 6 wijnen te selecteren voor de Bankastraat. Om deze wijnen te introduceren blijven we op vrijdag 6 oktober tot 20.00 uur open. Een absolute aanrader om andere plannen even een half uurtje uit te stellen die avond. Tot dan!We proeven: – Riff Pinot Grigio – Alto Adige Pinot Grigio – Porer Pinot Grigio – Haberle Pinot Bianco – Löwengang Chardonnay – Cabernet Riserva

Klik hier voor het laatste nieuws over deze proeverij

Wijn-spijsproeverij AROUND THE WORLD

logo-smaakvermaakSamen wijn proeven is Genieten & Verbinden. Met zijn allen aan één lange tafel proeven van smakelijke wijnen en hapjes, met uiterste zorg geselecteerd. Door de ontspannen en intieme sfeer komen tijdens deze avonden de mooiste verhalen los en worden deze met veel plezier gedeeld. Op vrijdagavond 6 oktober gaan we een reis maken, zonder onze stoel te verlaten. Wellicht gaan we van Griekenland naar Australië, Portugal, Italië, Oostenrijk naar Hongarije. Welke wijnen registervinoloog en wijndocent Margret Weijers precies laat proeven, ga ik nog niet verklappen, maar alle wijnen worden heerlijk begeleid door een hapje die er perfect bij past.

Kijk op de website van Smaakvermaak voor meer info en inschrijven

Het Oesteruurtje, Bridges Amsterdam

Oester uurtjeSluit de week af in stijl met vrienden of collega’s tijdens Het Oesteruurtje. Elke eerste vrijdag van de maand is het ‘Happy Oyster Hour’ bij onze Foodbar! Proost met een mooi glas wijn en krijg tussen 18.00 en 19.00 uur gratis oesters. Een gezellige manier om het einde van de werkdag een ster-afsluiting te geven en je weekend goed te beginnen!

Klik hier voor het laatste nieuws

Glas & wijn Proeverij, Rotterdam

Riedel glazen proeverijOp zaterdag 7 oktober laat Barrels to Bottles jou zien (lees: proeven) wat het juiste wijnglas kan doen voor een wijn. En natuurlijk ook wat het verkeerde glas doet. In samenwerking met Kookpunt Home of Cooking doen wij een kleine proeverij bij hen in de winkel met de wijnglazen van Riedel – The Wine Glass Company. Je vindt ons van 14:00 tot 16:00 in de winkel aan het Noordplein.

Kijk ook op de Facebookpagina van deze proeverij!

Nationale Restaurant Week

Weekend Hangouts Nationale Restaurant Week 2017Van t/m 15 oktober vindt nog de Nationale Restaurant Week plaats. In deze week (die eigenlijk langer duurt dan slechts één week) geniet je van kortingen tot wel 50% in je favoriete restaurant. Dit jaar 750 eettempels, 68 Michelin Sterren, en deze editie 221 nieuwe restaurants.
Kijk op de website van de Nationale Restaurant Week of jouw favoriete restaurant ook meedoet!

Vissch Culinair Noordzeevisfestival  

VisschOp vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 oktober, kun je op hét culinaire Noordzeevisfestival op Scheveningen weer genieten van heerlijk bereide vis uit de Noordzee met een wijntje, fris of een écht Schevenings biertje. Buiten op de kade met uitzicht over de haven of binnen middenin het hart van de visserijj naast de sorteermachine en de dj die daar zijn plaatjes draait. Er zijn kookdemonstraties door top chefs die laten zien en proeven wat er met Noordzeevis allemaal mogelijk is. Kinderen kunnen ontdekken hoe makkelijk en lekker het is om sushi te maken. Er zijn workshops vis fileren en garnalen pellen , uitleg over hoe je vissen vangt en een heuse vismarkt. We zitten dit jaar weer bovenop op de vis, Vissch is namelijk in de visafslag. En iedereen is welkom want de entree is gratis. Leuk als je komt en neem je kinderen, familie en vrienden mee. Tot dan!
Klik hier voor programma en meer!

Latin America’s Best Female Chef bij RIJKS®

Kamilla Seidler bij RIJKS Weekend Hangouts In oktober kookt Latin America’s Best Female Chef Kamilla Seidler drie dagen samen met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Seidlers restaurant Gustu is de afgelopen jaren twee keer verkozen tot Bolivia’s beste restaurant. Kamilla Seidler, opgeleid aan de Hotel & Restaurant school in haar geboortestad Kopenhagen, heeft veel ervaring opgedaan in restaurants als Mugaritz, Manoir Aux Quat’ Saisons, Paustian en Geist. In 2012 veranderde een telefoontje van NOMA mede-oprichter Claus Meyer het levenspad van de Deense Seidler. Ze werd chef van restaurant Gustu in Bolivia. Gustu is nummer 14 op de Latin America’s 50 Best lijst. Gustu streeft de ‘0 kilometer-filosofie’ na: het restaurant werkt uitsluitend met ingrediënten die in Bolivia zijn geplant, geteeld en verwerkt. Ook zetten Seidler en haar team zich in voor verbetering van de levensomstandigheden voor boeren en voor culinaire innovatie. RIJKS® X GUSTU | 6 – 8 OKTOBER 2017 | SPECIAAL LUNCH & DINER MENU

RESERVEREN? Klik hier 

Tasting of Elegance & Luxury

EleganceAndLuxury_LOGOA_(1)Op 7 oktober vindt de finale van het evenement Tasting of Elegance & Luxury plaats in het Bosch Waterfront in Amsterdam. Met als doel ‘champagne en kaviaar‘ een wat meer trendy imago te geven organiseren Dis Donc en Persian Caviar samen een aantal bijzondere lunches en diners. Naast een vlotte masterclass over champagne en kaviaar leer je van  alles over de laatste culitrends. Daarna gaan de chefs van de deelnemende restaurants los met hún versie van een perfect gerecht met kaviaar bij een champagne. Dat wordt een echte ‘battle of the chefs‘, want op 7 oktober wordt bij restaurant Het Bosch Waterfront het allermooiste champagne-kaviaargerecht gekozen. De winnaar wordt gekozen door een publieks- en een professionele jury.

Opgegeven via Het Bosch Waterfront, Amsterdam – Diner  tel: +31 (0)20 6445800
      4 gangen diner & afterparty | 7 oktober | €125,-

Meer info op DisDonc.nl

WijnSpijs Wandeling, Oisterwijk Bos 

wijnspijs-logoLekker uitwaaien in het bos! Naast de ‘reguliere’ WijnSpijs Wandeling Oisterwijk organiseren wij ook de Oisterwijk BOS-wandeling.  Op zaterdag 7 oktober loop je door de waanzinnige bossen van Oisterwijk – langs vijf fantastische restaurants die allemaal in de bossen te vinden zijn. Op jullie verzoek is de wandeling is langer gemaakt zodat je heerlijk kunt uitwaaien! Tijdens de ruim acht kilometer lange tocht maak je vijf stops. Overal krijg je een mooie wijnspijs combinatie te proeven. De gerechten zijn iets groter dan je van ons gewend bent, maar (als je niet afsnijdt) dan moet er ook flink gewandeld worden.
Klik hier voor meer info en het bestellen van kaarten

Waarom we eten wat we eten

Waarom we eten wat we etenWat stop je in je winkelmandje als je een verantwoorde keuze wilt maken in de supermarkt? Waarom maak je vaak toch een keuze voor een zak chips op zaterdagavond in plaats van groentesnacks? Smaakt iets beter als er een mooi verhaal achter zit? Maak ik nog wel mijn eigen keuzes of bepalen marketing en de voedselomgeving mijn gedrag? Omdat wij niet de enigen zijn die deze vragen stellen, gaan we op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen in de talkshow op zondag 8 oktober in de kas op het Utrechtse Domplein. Ramon Beuk interviewt specialisten op het gebied van media, historie, marketing en cultuur over de vraag waardoor wij als consument beïnvloedt worden in onze (duurzame) voedselkeuzes. Na deze avond ben je meer bewust over jouw eigen koopgedrag en hoe je andere keuzes kunt maken. Aan de deur zijn ook kaartjes te koop.

Folie Culinaire, Maastricht

folie culinaire logo Weekend hangoutsVoor professionals in food & wine: 9 tm 11 oktober 2017. Drie dagen lang culinaire gekte met inspirerende kook- en productpresentaties voor en door gerenommeerde koks uit binnen- en buitenland. Een bezoek aan Folie Culinaire biedt een compleet overzicht aan nieuwe exquise ingrediënten, exclusieve wijnen en champagnes. Tevens biedt Folie Culinaire inzicht in de laatste trends op het gebied van Food, Non Food, Education & Innovation in het hogere en exclusieve segment.

Kijk op www.folieculinaire.nl voor alle info

Proeverij-masterclass Hongaarse wijnen

Logo Lekkers uit HongarijeIn samenwerking met onze importeur LUH (Lekkers uit Hongarije) organiseren wij op dinsdagavond 10 oktober een interessante masterclass over Hongaarse wijnen. Attila, Hongaar van geboorte, zal u op een zeer enthousiaste manier vele wetenswaardigheden vertellen over de wijnen en hun herkomst. U krijgt diverse kwaliteitswijnen te proeven om zo het wijnland nader te leren kennen. Hongaarse wijnen verdienen het om ontdekt te worden! Ericslijterij, Sint Catharinastraat 1a, 5251AR Vlijmen.

Kijk voor meer info en inschrijven op de Facebookpagina van deze proeverij

Boktoberdiner en bokkige biertjes

Boktober dinerGeitenbok-gerechten en bijpassende bokkige biertjes.
Op dinsdag 10 oktober bij de Kaapse Maria aan de Rotterdamse Mauritsstraat.
Waarom bok? Oktober is de maand van de geitenbok, Boktober! Collectief eten we best wel veel geitenzuivel maar heel weinig geitenvlees – en dat is vooral slecht nieuws voor de mannetjes, want die geven ook nog eens geen melk… Maar het goede nieuws voor ons is; ze zijn hartstikke lekker! Daarom hebben we via koopeengeit.nl een prachtige bok uitgezocht om in 010 te serveren op de 10e dag van de 10e maand.
In samenwerking met Nixy & Lexy Chinese Breakfast, Derk Jan Wooldrik en de mannen van Dertien in de keuken en de Kaapse Brouwers aan de tap van de Kaapse Maria zetten we dan een avond vol bok neer: Verschillende ‘bokkige bieren’ worden geschonken bij een internationale maaltijd vol met geitenvlees.
Bokkige biertjes? Naast de bokken valt veel bier vaak ook net buiten de boot: door strenge regels mag het dan geen bockbier heten, terwijl het wel als zodanig wordt gebrouwen. De Kaapse Brouwers zorgen voor een bijpassende proeverij van o.a. Kaapse Noor en Sexy motherbocker van Oersoep.

Kijk voor reserveren op de Facebookpagina van dit event

Noteer deze vast in je agenda:

Wijnproeverij Druivenras en Smaak van wijn

Cees van Casteren voor RankAls internationaal wijnschrijver en flying winemaker reist Cees van Casteren MW de hele wereld over. Hij geeft advies als oenologisch specialist aan wijnbedrijven in de nieuwe wereld en Europa. Zaterdagmiddag 14 oktober geeft hij bij Rank Baambrugge een proeverij over de invloed van druivenrassen op de smaak van de wijn. In deze proeverij worden de belangrijkste druivenrassen vergeleken en geproefd. Het thema druivenrassen is een specialistisch onderwerp, maar het geeft je handvatten voor iedere wijn die je daarna te proeven krijgt. Het druivenras is bij een goede wijn altijd een zeer bepalende factor in de smaak. Tijdens de proeverij gaat Cees van Casteren in op de verschillen tussen druivenrassen. Waarom er druivensoorten zijn die de voorkeur hebben in bepaalde wijngebieden. Wat is de invloed van de druivenras op de wijn? Wat is eigenlijk jouw wijnsmaak en welke druivenrassen passen daarbij?

Klik hier voor meer info en inschrijven

Wijnproeverij Unieke wijnimporteurs

Unieke Wijnimporteurs proeverij Unieke Wijnimporteurs organiseren hun 2e proeverij in Fort Altena (Werkendam). Los Sueños de Lo Capitán (Spaanse wijn), MijnWijnPlein (Franse wijn) en andere unieke wijnimporteurs organiseren op zaterdagmiddag 14 en zondagmiddag 15 oktober hun 2e gezamenlijke wijnproeverij van onafhankelijke wijnboeren! Naast wijnen zijn er kazen, noten, worsten en meer verrassingen te proeven.
Kom je naar de proeverij dan ondersteun je tevens het goede doel ParaPaard
 
Kijk voor details op de Facebook event pagina of klik hier.

Swan Market Rotterdam

Swan Market Van Nellefabriek Zondag 15 oktober 2017 ⭐ 11:00 – 17:00 ⭐ Van Nelle Fabriek ⭐
👜 SHOPPING
Shop jouw cadeautjes en must-haves op het gebied van:
★ kleding ★ design ★ kunst ★ sieraden ★ speelgoed ★ gadgets ★ vintage ★ interieur items ★ en meer…
🍗 FOOD COURT (BINNEN EN BUITEN)
Er zijn meer dan 20 Food-deelnemers met overheerlijk eten. De keuze is reuze! 🙂
🍷 HOT & COLD DRINKS
Bij onze Swan-barretjes kan je terecht voor heerlijke Vedettjes tot een fijn warm gluhweintje. Bij de barista’s van Pop-Up Espresso, Ketelbinkie koffie, il Berretto kan je terecht voor heerlijke koffie.
♬ MUSIC & veen leuks voor 
👬 KIDS

Klik hier voor meer info

Wijn-Spijs Wandeling Hengelo

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appVerras jezelf met deze fijne wandeling midden in Twente. We gaan naar Hengelo!  Deze prachtige stad heeft een heel cool industrieel erfgoed, oude fabriekspanden krijgen een nieuwe bestemming. En heel veel toffe restaurants in dit stadje! Welke precies? Daar kom je achter tijdens de WijnSpijs Wandeling natuurlijk! Tijdens deze culinaire wandeling bezoek je 7 toprestaurants, waar een heerlijke wijn-spijs combinatie voor je klaar staat. Mooie wijnen en waanzinnige gerechten; de WijnSpijs Wandeling is het leukste culinaire uitje op zondag. Ga ook mee!

Klik hier om te zien welke restaurants meedoen en om je in te schrijven.

World Food Day Rotterdam

World Food Day Rdam logoOp zondag 15 oktober organiseert Rotterdam Food Cluster, een initiatief van de gemeente Rotterdam de  World Food Day Rdam. Samen met Provincie Zuid-Holland, Rabobank, gemeente Midden-Delfland, LTO Noord, gemeente Lansingerland en Rotterdam Festivals laten we zien wat er allemaal bij komt kijken voordat jouw eten op je bord ligt. World Food Day Rdam wil Rotterdammers en mensen uit de regio bewust maken van alles wat er rondom voedsel in de regio van Rotterdam gebeurt. We laten zien dat veel voedsel dichtbij wordt geproduceerd (lokaal), er veel innovatieve en kennisintensieve bedrijven zijn gevestigd (tech), voedsel wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en omgeving (gezond), hoe voedsel wordt vervoerd en opgeslagen (handel) en hoe aantrekkelijk de voedselsector is om een opleiding enbaan in te vinden (brein). Er gebeurt veel in en om de Markthal. Maar er zijn ook workshops, excursies in en rondom Rotterdam.

Kijk voor het uitgebreide programma op de website van Word Food Day Rdam.

Exclusieve wijnproeverij door Lotte Wolf

Lotte Wolf masterclass en wijnproeverijPrimeur voor wijnliefhebbers! Zondag 15 oktober organiseert onze talentvolle Wine Director Lotte Wolf een exclusieve wijnproeverij. Voor deze gelegenheid wordt de historische Raadzaal van Sofitel Legend The Grand Amsterdam van 15.00 tot 18.00 uur omgetoverd tot wijn-walhalla. Lotte laat je kennismaken met haar passie en je proeft er 4 witte en 4 rode wijn uit zowel de Nieuwe Wereld als de Oude Wereld. Natuurlijk is geen masterclass compleet zonder een afsluitend glas bubbels en een bite.

Klik hier voor meer info en reserveren

WijnSpijs Wandeling Amsterdam aan ’t IJ 

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appTrek de champagne maar uit de wijnkast! We hebben een compleet nieuwe waanzinnige wandeling in Amsterdam rond. Dit keer zijn de Haarlemmerstraat en het gebied rond het IJ het decor voor het leukste culinaire uitje op zondagmiddag 15 oktober 2017. Ieder restaurant serveert een prachtig glaasje wijn met een bijpassend gerecht. Deze signature dishes zijn zorgvuldig uitgezocht en reflecteren de stijl van de restaurants, chefs en sommeliers. Welke restaurant wordt jouw nieuwe favoriet?

Klik hier voor inschrijven en meer info

High Wine – workshop, Delft

high-wine-wijnworkshop-2017-Schuif gezellig aan bij deze High Wine Workshop op zondagmiddag 15 oktober. Geniet van al het lekkers dat we op tafel zetten. Proef en leer meer over geslaagde wijn- en spijscombinaties.
Maar eerst even dit: weet je wat een High Wine is? Een High Tea ken je vast wel: je krijgt allerlei lekkere hapjes en een pot thee erbij. In het geval van een High Wine komen er ook heerlijke hapjes op tafel en dan met wijn erbij. Vaak is dat een simpele huiswijn.
In ons geval doen we het anders: we schenken meerdere kwaliteitswijnen voor je in en gaan die met elkaar vergelijken èn we gaan kijken welke hapjes er het beste bij smaken en waarom dat zo is. Proeven, leren en genieten dus.
Locatie: Molenhuisje van Delftse Molen de Roos, Phoenixstraat 111, Delft (tussen Den Haag en Rotterdam)
Datum/tijd: zondagmiddag 15 oktober 2017 van 14.30 uur tot 16.30 uur.
Om 15.00 uur gaan we aan tafel.

Voor details en reserveren ga je naar de website van De Smaakboutique

Chocolade-event: Roots, arts and flavour!

Origin Chocolate EventDoe mee op 21 oktober in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam! Het Origin Chocolate Event vindt plaats in zeven zalen van het historische Koninklijk instituut voor de Tropen in Amsterdam. Je kunt hier alle aspecten van chocolade en cacao ervaren, ontdekken, proeven en leren. Er is dit jaar veel aandacht voor kunst, eerlijke handel en duurzaamheid.

Kijk op de website van dit festival voor het programma en bestellen van tickets

WijnSpijs Wandeling, Utrecht

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appHet is weer aan in Utrecht! In de centraalste stad van het land is een nieuwe hippe wijk: Ledig Erf. Voor WijnSpijs niet nieuw, wij kennen daar al lang de beste restaurants. Natuurlijk. Wandel op zondag 22 oktober langs de leukste restaurants. Ieder restaurant serveert een prachtig glaasje wijn met een bijpassend gerecht. Deze signature dishes zijn zorgvuldig uitgezocht en reflecteren de stijl van de restaurants, chefs en sommeliers. Welk restaurant wordt jouw nieuwe favoriet?

Klik hier om te kijken welke restaurants meedoen en om om je in te schrijven

Bakfestival Weekend, Maastricht

 Weekend hangouts Bakfestival weekend WeekendBen jij een thuisbakker, cakedesigner, suikerkunstenaar, chocolate addict of houd je gewoon van taart, brood, bonbons en andere baksels? Kom dan naar het lekkerste feestje van Nederland en België en neem je vriendinnen, man of kinderen mee. Kom lekker bakken op het Bakfestival op 27, 28 en 29 oktober 2017 in MECC Maastricht. Een indrukwekkende line-up van de beste bakkers, taartendecorateurs, patissiers en chocolatiers uit binnen- en buitenland staat voor je klaar. Schuif aan bij demonstraties, workshops en masterclasses van jouw bakhelden, ontmoet bekende TV-bakkers, stel je brandende vragen en laat je boek signeren door jouw favoriete food writer.  De allereerste topnamen zijn al bekend. Hidde de Brabander en Edwin Klaasen, onze Bakfestival ambassadeurs, vertellen je drie dagen lang alles over hun ambacht.

Kijk op www.bakfestival.nl voor het laatste nieuws

WijnSpijs Wandeling, Arnhem

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appArnhem bruist en bubbelt! Natuurlijk ken je het modekwartier met zijn enorme aanbod, de prachtige en spectaculaire natuurparken en de fijne restaurantjes op de gezellige pleinen. De ideale stad om te ontdekken tijdens een WijnSpijs Wandeling! Je bezoekt maar liefst 7 restaurants in deze creatieve modestad. Op zondagmiddag 29 oktober wandel je vanaf 12:00 uur langs de beste horeca. Overal krijg je een zorgvuldig uitgezochte wijn spijs combinatie! Hoe fijn! De wandeling is zo’n 3 kilometer lang dus je kunt dat leuke winkeltje best even meepakken! WijnSpijs in gezellig Arnhem wordt heel fijn!

Klik hier om te kijken welke restaurants meedoen en om je in te schrijven

Vijfgangenwilddiner Mariënwaerdt ism Seasons

LOGO-SEASONS-768x204I.V.M. HET GROTE SUCCES, IS HET DINER OP 28 OKTOBER UITVERKOCHT. DAAROM ORGANISEREN WE EEN 2E DINER OP ZONDAG 29 OKTOBER!

Samen met landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt organiseert Seasons op zondag 29 oktober een vijfgangenwilddiner, voorafgegaan door een wandeling over het familielandgoed.

Het programma:

16.00-16.30 uur: ontvangst met koffie of thee en een Notentaartje van de Barones.
16.30-17.30 uur: wandelen over het landgoed met de jachtopziener.
17.30-18.00 uur: opwarmen met een glas glühwein geserveerd op het verwarmde terras.
18.00-20.30 uur: aan tafel voor het wilddiner.

Het wilddiner bestaat uit:

• Wilde eend met ragout van schorseneer en eekhoorntjesbrood;
• Een glas krachtige ree-bouillon met enoki (fluweelpootje, soort paddenstoel);
• In gedroogde zwijnham gebraden fazant met pesto en zwarte linzen;
• Ree-filet met pure chocolade en hachee van haas op geroosterde biet en bataatpuree;
• Crème brûlée met stoofpeer.

Reserveer op de website van Seasons

WijnSpijs Wandeling, Breda

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appFoodies uit omgeving Breda weten het allang. De wijk ‘t Ginneken is de place to be als het over lekker eten en culinaire uitspattingen gaat. Dit kleine stukje Frankrijk in Nederland barst van de kleine winkeltjes en sfeervolle restaurants. Op zondagmiddag 29 oktober van 12:00 tot 17:00 uur wandel je met je eigen tafelgenoten van restaurant naar restaurant. Zes topzaken staan klaar voor wat culinaire vuurwerk; alle chefs en sommeliers serveren een prachtige wijnspijs combinatie! Wie heeft er wel zin in een gezellige én culinaire middag? Na de wandeling nog zin in een biertje, gezelligheid en/of dansje? Bij het gezelligste cafe van ’t Ginneken staan de deuren wagenwijd open voor een gezellige afterparty. Lekker nakletsen doen we bij Sientje! 

Klik hier om te zien welke restaurants er mee doen en om je in te schrijven!

Wilddiner Kookhuis Jantrus

Jantrus Wilddiner 2017Onze jaarlijkse traditie: TABLE D’HOTE WILDDINER vindt dit jaar plaats op vrijdag 3 november 2017.  Dit is een ode aan de seizoenen en de ingrediënten. Een beleving van de smaakpapillen!
PRACHTIG 5 GANGEN WILD MENU
U geniet deze avond van een voorgerecht, tussengerecht, amuse, een hoofdgerecht met Hollandse reerug en een heerlijk dessert. Wij schenken bij Arthurs wilddiner uiteraard mooie bijpassende wijnen.
Samen dineren en gezamenlijk genieten!

Meer info en reserveren via de website van Aga Kookhuis Jantrus

Riedel Proeverij, Sofitel Legend The Grand

Riedel Proeverij glaswerk Laetizia RiedelOp zondag 5 november 2017  ben je welkom bij de exclusieve Riedel Proeverij in Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Tijdens de proeverij laat gastvrouw Laetizia Riedel je kennismaken met de bijzondere eigenschappen van Riedel Veritas-glaswerk. Laetizia Riedel maakt met haar charmante voorkomen en sprankelende manier van vertellen elke Riedel proeverij tot een onvergetelijke ervaring. Ze geeft je een exclusieve kijk in de wereld van Riedel. En na afloop van de proeverij met prachtige wijnen van Wijnkoperij De Gouden Ton neem je je Riedel Veritas-proefglazen t.w.v. € 73,50mee naar huis!

Meer info en inschrijven op de website van Wijnkoperij De Gouden Ton

WijnSpijs Wandeling Enschede

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appDe WijnSpijs Wandeling met de 7 leukste zaken van Enschede komt er weer aan! Deze stad – aan de rand van Nederland – heeft het allemaal. Bezoek al wandelend  met je eigen tafelgenoten van restaurant naar restaurant de volgende toppertjes. Rodenbach | Het Koetshuis | Verso Cucina Italiana | Yuzu | Beiaard Bistro | Big Belly’s en Fellini staan allemaal op het programma tijdens de culinaire WijnSpijs Wandeling op zondagmiddag 5 november in Enschede. Elk van deze prachtige zaken serveert een ‘signature dish’ met een passend glaasje wijn! Alle foodies verzamelen – hier wil je bij zijn! Koop je kaarten snel. Op = Op!

Klik hier om je kaarten te bestellen

WijnSpijs Wandeling, Haren-Paterswoldsemeer

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appOp zoek naar een leuk uitje in de provincie Groningen? Net onder Groningen(stad) ligt het altijd gezellig Haren. Tijdens deze culinaire wandeling zul je niet alleen Haren ontdekken, maar loop je ook langs het mooie Paterswoldsemeer. Een ideaal uitje om deze omgeving culinair te verkennen. Op zondagmiddag 5 november tussen 12:00 uur en 17:00 uur zullen Bistro Heerlijk, Ristorante Mediterraneo, Sa Capanna, De Rietschans, Paviljoen van de Dame en De Twee Provinciën je verrassen met de meest heerlijke wijnspijs combinaties. Een echt uitje voor wijn en spijs liefhebbers, bijvoorbeeld gezellig met je vrienden of familie! Let op: Tijdens deze wandeling zul je 1 keer de oversteek maken tussen Haren en het Paterswoldsemeer. Je eindigt dus niet op dezelfde plek als waar je begint. De wandeling is circa 4,5 kilometer, laat je stiletto’s dit keer dus maar thuis!

Klik hier om je voor deze bijzondere wandeling in te schrijven!

‘Kunst in de Keuken’ op  Kasteel Daelenbroeck

Kasteel DaelenbroeckGenieten van de zalige herfstmelancholie met volle smaken. Op zondag 5 november van 15.00 tot 19.00 uur organiseren we weer een lekkere luie zondagnamiddag op Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. Volop genieten van de zalige melancholie van de herfst. De fascinatie beleven van kunst, verhalen, eten en mensen.  Die middag kunnen jullie ook kennismaken met de mooie stillevens van de fotograaf Hay Hermans, geboren in Venlo, maar al jaren werkzaam in Amsterdam.  Genieten van volle smaken van wild en herfstgroenten én gastronomische stillevens in verf en pixels.Gastronomie en schilder- en fotokunst. Dáár draait het om bij de samenwerking tussen Ger Meijers en chef-kok Gregory Bodegom van Kasteel Daelenbroeck en mij (Henk Hoogakker, Kunst in de Keuken). Spannend? Stil-leven kan altijd nog! p.s.: overnachten in deze schitterende omgeving? Kasteel Daelenbroeck heeft een speciale prijs voor onze gasten van deze middag.

Reserveer snel, want vol = vol! 

Reserveren of meer weten? Bel met Henk Hoogakker: 06 53 198929 of mail hem :  henk@kunstindekeuken.nl. Aanmelden kan ook bij reserveringen@daelenbroeck.nl  of 0475-532465.

High Wine – workshop, Delft

high-wine-wijnworkshop-2017-Schuif gezellig aan bij deze High Wine Workshop op zondagmiddag 5 november. Geniet van al het lekkers dat we op tafel zetten. Proef en leer meer over geslaagde wijn- en spijscombinaties.
Maar eerst even dit: weet je wat een High Wine is? Een High Tea ken je vast wel: je krijgt allerlei lekkere hapjes en een pot thee erbij. In het geval van een High Wine komen er ook heerlijke hapjes op tafel en dan met wijn erbij. Vaak is dat een simpele huiswijn.
In ons geval doen we het anders: we schenken meerdere kwaliteitswijnen voor je in en gaan die met elkaar vergelijken èn we gaan kijken welke hapjes er het beste bij smaken en waarom dat zo is. Proeven, leren en genieten dus.
Locatie: Molenhuisje van Delftse Molen de Roos, Phoenixstraat 111, Delft (tussen Den Haag en Rotterdam)
Datum/tijd: zondagmiddag 5 november 2017 van 14.30 uur tot 16.30 uur.
Om 15.00 uur gaan we aan tafel.

Voor details en reserveren ga je naar de website van De Smaakboutique

Portproeverij – workshop, Delft

niepoort-port-portproeverij-in-delft-wijnworkshop (1)Op vrijdagavond 17 november: Tijdens deze portproeverij gaan we met een groep van minimaal 6 tot maximaal 12 liefhebbers aan tafel om het verschil te proeven tussen Ruby en Tawny Port door beide types een aantal keer naast elkaar te zetten met bijpassende kazen, chocolade en andere lekkernijen.
De standaard Ruby en Tawny types komen aan bod en ook bijzondere port zoals Colheita, Vintage, Crusted en Late Bottled Vintage. Alle Port die wordt geschonken is van het eigenzinnige Portugese kwaliteitsmerk Niepoort. Een onafhankelijk familiebedrijf sinds 1842.
Deze port workshop is geschikt voor alle leergierige wijnliefhebbers en levensgenieters. Géén wijnkennis vereist.
De port workshop wordt gehouden bij Bierhuis de Klomp in Delft, op minimale loopafstand van het Centraal station, dus goed bereikbaar met Openbaar Vervoer.

Voor inschrijven en meer info ga je naar de website van De Smaakboutique

Champagne-Kaas Proeverij 

Champagne en Kaas PeetersZoals ieder jaar mag een samenwerking met de kaasmeisjes van Booij Kaasmakers niet ontbreken in onze agenda. Op vrijdag 17 november laat Wijnhandel Peeters samen met Booij Kaasmakers u een aantal geweldig mooie en unieke wijn-spijs -of wellicht beter: ‘champagne-kaas’- combinaties proeven. De kosten voor deze masterclass bedragen € 25,00 per persoon. Maximaal 17 gasten.

Kijk hier op de website van Wijnhandel Peeters voor reserveren

WijnSpijs Wandeling, WILD in Oisterwijk

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appYES, de datum van de 2017 SPECIAL EDITION WIJNSPIJS WILDWANDELING is bekend! Op zondagmiddag 19 november 2017 is het zo ver. De wandeling gaat langs 6 restaurants SEC, Otori, Lenartz, Kafe van Leer, De Kazerne (binnenkort open), en Kookpunt in samenwerking met Grapedistrict Oisterwijk. Bij elk restaurant krijg je een heerlijke wijnspijs combinatie met als thema WILD. Alle routes hebben een gemeenschappelijke zevende halte: Restaurant Sec waar je als afsluiter een dessertje met bijpassende wijn krijgt.

Klik hier om je in te schrijven voor deze WILD WijnSpijs Wandeling!

Wijn versus Bier Battle

logo-smaakvermaakSamen proeven is Genieten & Verbinden. Met zijn allen aan één lange tafel proeven van smakelijke drankjes en hapjes, met uiterste zorg geselecteerd. Door de ontspannen en intieme sfeer komen tijdens deze avonden de mooiste verhalen los en worden deze met veel plezier gedeeld. Op zaterdag 25 november gaan we echter het gevecht aan met een WIJN VS BIERBATTLE! Registervinoloog en wijndocent Margret Weijers is de regisseur. Er wordt gestart met een aperitief, waarna er vervolgens 4 sessies met proefhapjes volgen, met aan de ene kant één proefglas wijn en aan de andere kant één proefglas speciaal bier. Aan jou de zware taak om de winnaar te kiezen. Na het proeven maken we de balans op en wordt duidelijk wie de echte winnaar is.

Kijk op meer info en inschrijven op de website van Smaakvermaak

WineWeekend 2017

WineWeekend Weekend Hangouts Hèt festival voor iedereen die meer wil leren over wijn.
Wil jij graag antwoord op de vragen als welke wijn drink ik bij welk gerecht, welke wijn drink ik uit welk glas, wanneer is wijn op dronk, wanneer drink je welke wijn, wie importeert welke wijn of nog veel meer andere vragen? Bezoek dan op 25 en 26 november de grootste proeverij van Nederland waar je antwoord krijgt op deze vragen en nog veel meer. Alle wijnen zijn bij iedere stand gratis te proeven en dat zijn er veel, heel veel. Wat dacht je van meer dan 60 standhouders uit alle windstreken die ieder zo’n 8 wijnen klaar hebben staan om te proeven? Allen geven zij jou dát advies waar jij vragen over hebt.
Meer info en tickets bestellen?  Klik hier! 

WijnSpijs Wandeling, Naarden

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appOp zondagmiddag 26 november 2017 bezoek je de 7 leukste restaurants van Naarden! Je wandelt in deze prachtige vesting van 12:00 uur tot 17:00 uur langs prachtige bastions, verdedigingswerken en natuurlijk 7 top WijnSpijs combinaties! De enthousiaste restaurateurs openen met liefde hun deuren voor je! Alle zeven presenteren zij hun mooiste gerechtjes  met een passend glas schitterende wijn. Dus dat wordt genieten! Frisse neuzen, mooie wijnen, gezelligheid, prachtig historische vesting, leren over wijn en spijs en met een gevulde buik weer naar huis: allemaal dé WijnSpijs Wandeling in Naarden! Restaurant Gecko heeft haar deuren gesloten maar de opvolger Siem belooft een meer dan leuke vervanger te worden. Ben je er al geweest?

Klik hier voor het reserveren van deze WijnSpijs Wandeling

Wine & Food Experience Winter Edition

Opzondag 26 november organiseert Gransjean Wijnen & Delicatessen wij hun najaarswijnproeverij in het Carlton Ambassador Hotel. “Op deze zondagmiddag zullen er meer dan 60 wijnen open staan. Daarnaast laten wij jullie kennis maken met enkele ambachtelijke producenten van verswaren en delicatessen waarmee wij al jaren samenwerken”.
De proeverij is van 14-18 uur, waarna er gelegendheid is om in het restaurant van het hotel te dineren onder genot van de wijnen van de proeverij. Dit kan enkel op reserveren bij ons in de winkel.

De kaarten zijn beschikbaar vanaf 1 oktober.
Via facebook en onze website houden we jullie op de hoogte voor meer informatie over wat jullie te wachten staat deze middag!

The Supernovae  Lunch

Supernovae lunchEen supernovae is het verschijnsel waarbij meerdere sterren op spectaculaire wijze exploderen. Wij laten onze twaalf Michelinsterren exploderen tijdens de Supernovae Lunch Editie Zuid. Op zondag 26 november van 12.30 uur tot 18.00 uur komen zij samen bij Oogenlust in Eersel. Dit ter ere van het vijftig jarig jubileum van Alliance Gastronomique. De Michelinsterren zorgen voor een overheerlijke explosie van smaken, resulterend in een elftal sprankelende gerechten. Geserveerd met champagne en diverse bijpassende hoogwaardige wijnen. Een gedenkwaardige Lazy Sunday, met live-entertainment bij het prachtige Oogenlust in Eersel.

Kijk voor meer over deze bijzondere lunch op de website van Alliance Gasronomique

WijnSpijs Wandeling, Leeuwarden

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appWat een feest! Er is weer een WijnSpijs Wandeling in Leeuwarden! Op 3 december is het zover en wandel je dwars door de Friese hoofdstad langs niet vijf, niet zes, maar zeven(!) toffe zaken. Overal krijg je een mooie wijn en spijs combinatie te proeven en (her)ontdek je leuke nieuwe restaurants en oude culinaire bekende! Van 12:00 uur tot 17:00 uur wandel je met je eigen gezelschap langs al deze toppers. De chefs en sommeliers hebben er heel veel zin in! Koop snel je kaarten want op is heel erg op! Dit is hét leukste culinaire uitje op zondag en ideaal om eens lekker bij te kletsen, te ontdekken én een frisse neus te halen.

Klik hier om te kijken welke restaurants meedoen en om kaarten te bestellen

Port Proeverij

logo-smaakvermaakSamen proeven is Genieten & Verbinden. Met zijn allen aan één lange tafel proeven van smakelijke drankjes en hapjes, met uiterste zorg geselecteerd. Door de ontspannen en intieme sfeer komen tijdens deze avonden de mooiste verhalen los en worden deze met veel plezier gedeeld. Op zaterdag 9 december: PORTPROEVERIJ! Ben jij een liefhebber van Port, maar weet je niet welke je moet kiezen? Schrijf je dan in voor deze proeverij. Registervinoloog en wijndocent Margret Weijers legt uit welke soorten er zijn, hoe het gemaakt word en natuurlijk worden ook verschillende pareltjes geproefd. Kijk niet raar op wanneer zij een prachtige Colheita of unieke Vintage openmaakt!

Meer info en inschrijven? Ga naar de website van Smaakvermaak!

WijnSpijs Wandeling, Almelo

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appOp zoek naar een leuke culinaire middag in Almelo? Zoek niet verder! De WijnSpijs Wandeling is niet alleen de leukste manier om de leukste restaurants van Almelo te (her)ontdekken, maar ook een heerlijke frisse wandeling, zeven mooie glaasjes wijn met een bijpassende signature dish. Op zondagmiddag 10 december 2017 is het zover en wandel je met je eigen gezelschap langs zeven toppers! Vanaf 12:00 uur ben je welkom bij de restaurateurs. Kaarten verkopen wij enkel in de voorverkoop en op = écht op. Wacht dus niet te lang met bestellen. Dit is het ideale uitje voor een verjaardag, eerste date, familiedag, bedrijfsuitje en meer. Doe mee!

Klik hier om te kijken welke restaurants meedoen en om kaarten te bestellen!

High Wine – workshop, Delft

high-wine-wijnworkshop-2017-Schuif gezellig aan bij deze High Wine Workshop op zondagmiddag 10 december. Geniet van al het lekkers dat we op tafel zetten. Proef en leer meer over geslaagde wijn- en spijscombinaties.
Maar eerst even dit: weet je wat een High Wine is? Een High Tea ken je vast wel: je krijgt allerlei lekkere hapjes en een pot thee erbij. In het geval van een High Wine komen er ook heerlijke hapjes op tafel en dan met wijn erbij. Vaak is dat een simpele huiswijn.
In ons geval doen we het anders: we schenken meerdere kwaliteitswijnen voor je in en gaan die met elkaar vergelijken èn we gaan kijken welke hapjes er het beste bij smaken en waarom dat zo is. Proeven, leren en genieten dus.
Locatie: Molenhuisje van Delftse Molen de Roos, Phoenixstraat 111, Delft (tussen Den Haag en Rotterdam)
Datum/tijd: zondagmiddag 10 december 2017 van 14.30 uur tot 16.30 uur.
Om 15.00 uur gaan we aan tafel.

Voor details en reserveren ga je naar de website van De Smaakboutique

Geen culinaire nieuwtjes missen? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief! 

WijnSpijs Wandeling, Groningen

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appTrap het nieuwe jaar af in style.. Ga mee WijnSpijs Wandelen in Groningen! In de meest bruisende stad van het noorden is het op 14 januari  2018 weer tijd voor het leukste feestje op de zondagmiddag: De WijnSpijs Wandeling. Tijdens deze culinaire tocht langs de mooiste restaurants van de stad, word je overal verrast door een waanzinnige wijnspijs combinatie. De chefs en sommeliers van onderstaande restaurants staan te trappelen om jou te verwelkomen in hun restaurant. Supergezellig en leuk om met familie of vrienden te doen. Na deze culinaire wandeling zul je van twee zaken zeker zijn: de titel “Beste Binnenstad” en de slogan “Er gaat niets boven Groningen!” zijn helemaal op zijn plek!

Klik hier om te kijken welke restaurants meedoen en om kaarten te bestellen!

WijnSpijs Wandeling, Amersfoort

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appHeerlijk wandelen door de prachtige binnenstad van Amersfoort en onderweg genieten van de lekkerste gerechtjes met bijpassende wijnen in de leukste restaurants van de stad. Wie wil dat nu niet? Een mooie reden om snel kaarten te kopen. Laat je – samen met je vriendinnen, familie of partner – in de watten leggen door de leukste restaurateurs van Amersfoort! De Steenfabriek, De Viszaeck, Habibi, Het Filmhuys, Hete Kolen en Spui staan op zondagmiddag 21 januari op het programma. Ga je mee?!

Klik hier om te reserveren voor deze leuke WijnSpijs Wandeling!

WijnSpijs Wandeling, Amsterdam-Oost

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appDe Indische Buurt in Amsterdam is hot! Het ene na het andere leuke restaurant opent daar zijn deuren en dat geeft een heel gevarieerd aanbod. Wij zijn op pad gegaan en hebben de leukste en lekkerste voor je gevonden… Tijdens de WijnSpijs Wandeling op zondagmiddag 28 januari loop je langs zes restaurants dwars door de Indische buurt heen. In Ieder restaurant wordt je verrast door een waanzinnige wijnspijs combinatie, zorgvuldig uitgekozen door de chef. Als klap op de vuurpijl is de laatste (7e) pitstop voor iedereen het Pompstation. Zij zorgen voor de afterparty waar je nog een dessert krijgt! (De naborrel is op eigen kosten) Haal snel kaarten, we verkopen maximaal 300 kaarten en op=op!

Koop dus hier snel je kaarten voor deze populaire wandeling!