Er is weer veel te doen dit weekend! De parade in Den Haag, Rieslings proeven in Haarlem, BBQ-en in Rotterdam, TREK festival en Spaanse Feria in Amsterdam, WijnSpijswandelen in Den Bosch en nog veel veel meer!   Lees maar in de Weekend Hangouts!
(PS: Mis je jouw proeverij? Stuur me info, een link en foto)

De Parade, Den Haag

Parade-Poster-A2De Parade is een rondreizend theaterfestival dat de vier grootste steden van Nederland aandoet gedurende de zomermaanden. Van 7-16 juli strijkt het festival neer in Den Haag. Tijdens de Parade worden bezoekers getrakteerd op cultuur in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat om muziek, theater, dans, toneel, kunst of lekker eten en drinken: de Parade vormt een fijne mix van al deze culturele facetten. Meer dan honderd voorstellingen worden opgevoerd waardoor je als bezoeker enorm veel keuze hebt. Ook voor kinderen is er vanalles te beleven tijdens de Parade, denk hierbij aan bijvoorbeeld een Kinderparade, dansen, knutselen, schilderen, enzovoorts.

Het complete programma van het theaterfestival is te raadplegen op de website van De Parade.

GRILL BBQ festival 

Grill BBQ OostpleinGRILL op het Rotterdamse Oostplein. Grote indrukwekkende BBQ’s, biertje, cocktail of wijntje erbij en relaxen maar. Het Oostplein staat van 14 tm/ 16 juli in het teken van BBQ, BIER en BLUES.
Vrijdag 14 juli van 16.00 tot 23.00 uur
Zaterdag 15 juli van 12.00 tot 23.00 uur
Zondag16 juli van 12.00 tot 21.00 uur
►►► Rokende barbecues, speciale bieren en wijnen, & natuurlijk een heerlijke vibe op de achtergrond, klinkt goed he?
►►► GRATIS TOEGANG !!!

Kijk op de Facebookpagina voor het laatste nieuws

Rieslingproeverij met wijnmaker

Dr. Herman proeverij WinterbergBijzonder verheugd zijn we dat Christian Hermann (Weingut Dr. Hermann) op zaterdag 15 juli een aantal van zijn fraaie Rieslings, variërend van droog tot edelzoet, zal presenteren. Dat gebeurt in restaurant Ratatouille in Haarlem.
Zijn 11 hectare omvattende bedrijf beschikt over percelen met louter oude wijnstokken in 3 van de beste wijngaarden van de Moezel: Ürziger Würzgarten, Erdener Treppchen en Prälat.
Voorafgaand aan de lunch bestaat van 12.00 – 13.00 uur de mogelijkheid om een aantal van zijn wijnen te proeven, om er aansluitend in combinatie met enkele fraaie gerechten van te genieten.

Voor opgeven en meer info klik je hier

FESTIVAL TREK, Amsterdam

TREKDe vorige drie edities van Festival TREK  waren een groot succes. Daar ben ik als BurgeRmeester van TREK maar wat trots op. Ik voel me dan ook zeer vereerd om jullie dit jaar weer welkom te heten. Van 14 t/m 16 juli in het Amstelpark te Amsterdam. Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in één van de mobiele food trucks, proef verrassende gerechten of waag je aan de smaakvol bereide insecten. Van sushi tot Surinaams van vega tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de speciaalbier bus, de cocktailbar of de uitgebreide wijnbar!

Meer lees je op de website van TREK 

Avenue Culinaire, Den Haag

Avenue Culinaire Den Haag Weekend HangoutsAvenue Culinaire: Food & Drink Tail: doe zaterdag op 15 juli mee met de toer rond 10 uitspanningen op en om de Bierkade, het Groenewegje en het Huijgenspark. Tussen 14.00 en 17.00 uur zorgen de keukens van de daar gevestigde restaurants voor een canapé, een bord in tapas-sfeer en een wijnproeverij, ieder restaurant met zijn eigen specifieke smaakpalet, van copieus diner tot super snack. Er is géén betere manier om nieuwe of gevestigde restaurants of eetcafés te leren kennen. Horecagelegenheden die in elk geval meedoen zijn: Basaal, De Kikker, De Bordelaise, De Overkant, De Paas, Dorst, Blij, M Restaurant en dan nog twee verrassingen. Dat je alleen mee kan doen als je 18 jaar of ouder bent, noemen we voor de zekerheid toch even.

Meer info en inschrijven: Facebookpagina van dit evenement

Feria de Amsterdam 2017

poster-feria-2017Het grootste Spanjefeest van Nederland, de 6e Feria de Amsterdam, vindt plaats op zaterdag 15 juli! De poort gaat om 14:00 uur open. En dan barst het Andalusië spektakel van het jaar los. Van authentieke Feria klanken, Andalusische paarden, Spaanse en Nederlandse topartiesten, super Sevillanas, Cava, Sherry, Rebujito, bier, de Nederlandse Kampioenschappen Sevillanasdansen, leuke kinderactiviteiten, een Spaanse producten- en infomarkt, via flamenco en latino live muziek, de heerlijkste tapas, paella, churros én broodjes, heel veel dans én heel veel passie, zakken we rond zonsondergang de sfeer van Huelva in, ontsteken we het kampvuur en eren we de Virgen del Rocío! Olé, olé y olé! Viva La Feria de Amsterdam!

Voor de laatste info en inschrijven kijk je op de website van sherrywines

Tasting of Elegance & Luxury

EleganceAndLuxury_LOGOA_(1)Op 16 juli in vindt het evenement Tasting of Elegance & Luxury plaats in Hilversum: Met als doel ‘champagne en kaviaar‘ een wat meer trendy imago te geven organiseren Dis Donc en Persian Caviar samen een aantal bijzondere lunches en diners. Naast een vlotte masterclass over champagne en kaviaar leer je van  alles over de laatste culitrends. Daarna gaan de chefs van de deelnemende restaurants los met hún versie van een perfect gerecht met kaviaar bij een champagne. Dat wordt een echte ‘battle of the chefs‘, want op 7 oktober wordt bij restaurant Het Bosch Waterfront het allermooiste champagne-kaviaargerecht gekozen. De winnaar wordt gekozen door een publieks- en een professionele jury.

Opgegeven via Lakes Bar & Kitchen, Hilversum – Lunch tel: +31(0)35 5779996
     3 gangen lunch | 16 juli | €99,-

Meer info op DisDonc.nl

WijnSpijs Wandeling, Den Bosch

wijnspijs-logoDeze wandeling is altijd ERG populair en snel uitverkocht. Dat is niet zo vreemd; de Bourgondische cultuur van Den Bosch, de prachtige oude binnenstad… Het is daar goed toeven! Je wandelt op zondag 16 juli met je eigen groepje langs 6 van de leukste restaurants van Den Bosch. Elk van deze restaurants staat te popelen om de heerlijkste gerechtjes en wijnen te serveren. Er zijn maximaal 300 kaarten beschikbaar, dus bestel snel!

Kijk hier of er nog kaarten beschikbaar zijn!

Denneweg Wine Trail, Den Haag

Denneweg Wine Trail Weekend HangoutsBouzy, De Gouden Ton, Oker en Vertus, al deze zaken maken deel uit van de Denneweg wijn-zoektocht.
Met gebundelde krachten bieden zij de lekkerste wijnen, canapés en live muziek. Op zondag 16 juli tussen 14.00 en 18.00 staat voor wijnspeurders bij ieder van deze ondernemers een glas wijn klaar met een daarop afgestemde canapé.
Op een zomerse zondagmiddag, met relaxte live muziek op de achtergrond is dit puur genieten!

Kijk op de Facebookpagina van deze wijntocht voor alle info

BierSpijs Wandeling, Breda

BierNa lang wachten is het is eindelijk zover: op zondag 16 juli vindt onze allereerste BIERSPIJS Wandeling in Breda plaats!!
Deze spiksplinternieuwe BierSpijs Wandeling vindt natuurlijk plaats in het prachtige centrum van Breda! We hebben zes topzaken gevonden die je willen laten zien hoe goed ze zijn met bier & spijs. Hou je dus wel van een dubbeltje en denk je erover om je eerstgeborene IPA te noemen? Ben je helemaal in de gloria als er in een restaurant verschillende speciaalbiertjes op de tap te krijgen zijn? En geef je bediening met bierverstand een staande ovatie?
Deze is voor jou! Het welbekende recept: plezier, kennis, gezelligheid en inspiratie. Net als tijdens een WijnSpijs Wandeling, maar dan met bier! YES!

Klik hier om je op te geven of te kijken welke restaurants meedoen!

Ik kook, dus ik ben

ik kook dus ik benTot en met 30 juli 2017 presenteert het Wereldmuseum de tentoonstelling  Ik kook, dus ik benEen reis door de keuken met Abdelkader Benali. Rotterdam is hiervoor hét perfecte toneel: een wereldstad met een ongekend rijke diversiteit aan eetculturen. Schrijver en historicus Abdelkader Benali en kunsthistorica Alexandra van Dongen presenteren een vertelling over de rol van het voedsel in ons aardse bestaan.

Kijk op de website van het Wereldmuseum voor alle info

Noteer deze vast in je agenda: 

Culpepper on Safari

Culpepper op Safari Weekend HangoutsLaat de slager voor wat ‘ie is en kom op vrijdag 21  juli mee op safari met Beachclub Culpepper, met vlees zoals je nog nooit hebt geproefd! Geniet van de meest exotische vleessoorten die Culpeppers’ Strand Barbecue op het menu heeft staan. Culpeppers’ barbecuemeester bereidt vlees uit alle regionen in de wereld waar vlees belangrijk is. Ook de meest exotische soorten die we in Europa niet kennen, worden gegrild of gestoomd in de barbecue smoker. Voor ieder vleesgerecht stelde lokale wijnexpert Marius van Jouw Wijnvriend een wijnselectie samen. Eerst de ‘sundowner’ openingscocktail proeven en vervolgens een exclusief drie-gangen BBQ menu ondergaan, maakt het meer dan goed toeven op Culpeppers’ terras.

Kijk op de Facebookpagina voor het laatste nieuws

BierSpijs Wandeling, Amsterdam

BierNa lang wachten is het is eindelijk zover: onze allereerste BIERSPIJS Wandeling  in Amsterdam! Deze BierSpijs Wandeling op zondag 23 juli vindt natuurlijk plaats in het prachtige Amsterdam Oost! In Oost willen zes topzaken je laten zien hoe goed ze zijn met bier & spijs. Hou je dus wel van een dubbeltje en denk je erover om je eerstgeborene IPA te noemen? Ben je helemaal in de gloria als er in een restaurant verschillende speciaalbiertjes op de tap te krijgen zijn? En geef je bediening met bierverstand een staande ovatie? Deze is voor jou! Het welbekende recept: plezier, kennis, gezelligheid en inspiratie. Net als tijdens een WijnSpijs Wandeling, maar dan met bier! YES!

Inschrijven? Klik hier

Lazy Sunday Afternoon kooksessie

Lazy Sunday Afternoon Weekend HangoutsOp zondag 23 juli 2017 organiseren Restaurant Niven, Restaurant Savarin, Restaurant Villa la Ruche, Restaurant Central Park by Ron Blaauw, Brasserie de Koepel, Brasserie NL en Restaurant BijErik een Lazy Sunday afternoon kooksessie in het Huijgenspark te Den Haag.
Ieder uur bereidt één van de deelnemende restaurants het gerechtje welke geserveerd wordt tijdens het fundraisingsevenement Lazy Sunday afternoon – Hospice Vliethuys op zondag 17 september 2017. Voor €95,- verschaft u zichzelf toegang tot dit all-inclusive fundraisingsevenement op 17 september en steunt u Hospice het Vliethuys te Voorburg. De toegangskaarten voor dit evenement zijn te verkrijgen bij de deelnemende restaurants.
De Lazy Sunday afternoon kooksessie op zondag 23 juli 2017 is vrij van toegang.

Klik hier voor meer info een het laatste nieuws

Reggae Rotterdam Festival 

ReggaeRotterdamHet eerste Open Air Reggae Festival maakt op zondag 30 juli zijn langverwachte en veelbelovende opwachting het Rotterdamse Euromastpark. De zomer van 2017 is de perfecte timing voor een nieuw cultureel muziekfestival. Reggae muziek verbindt, verdunt grenzen en brengt positiviteit met zich mee. Verwacht grote namen, bijzondere decors en veel activiteiten. De Benelux maak kennis met het eerste breed georiënteerde Reggae Festival voor jong en oud. Beleving staat hoog in het vaandel en wordt bereikt met een internationale en vernieuwende line-up op verschillende stages, workshops, hoogstaande gastronomie van lokale ondernemers en live-acts. Een mix van onderscheidende en kwalitatieve elementen.

Kijk voor alle info op de website van dit festival 

De Parade, Utrecht

Parade-Poster-A2De Parade is een rondreizend theaterfestival dat de vier grootste steden van Nederland aandoet gedurende de zomermaanden. Van 21 juli-6 augustus strijkt het festival neer in Utrecht. Tijdens de Parade worden bezoekers getrakteerd op cultuur in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat om muziek, theater, dans, toneel, kunst of lekker eten en drinken: de Parade vormt een fijne mix van al deze culturele facetten. Meer dan honderd voorstellingen worden opgevoerd waardoor je als bezoeker enorm veel keuze hebt. Ook voor kinderen is er vanalles te beleven tijdens de Parade, denk hierbij aan bijvoorbeeld een Kinderparade, dansen, knutselen, schilderen, enzovoorts.

Het complete programma van het theaterfestival is te raadplegen op de website van De Parade.

Tasting of Elegance & Luxury

EleganceAndLuxury_LOGOA_(1)Op 30 juli in vindt het evenement Tasting of Elegance & Luxury plaats in Heerlen: Met als doel ‘champagne en kaviaar‘ een wat meer trendy imago te geven organiseren Dis Donc en Persian Caviar samen een aantal bijzondere lunches en diners. Naast een vlotte masterclass over champagne en kaviaar leer je van  alles over de laatste culitrends. Daarna gaan de chefs van de deelnemende restaurants los met hún versie van een perfect gerecht met kaviaar bij een champagne. Dat wordt een echte ‘battle of the chefs‘, want op 7 oktober wordt bij restaurant Het Bosch Waterfront het allermooiste champagne-kaviaargerecht gekozen. De winnaar wordt gekozen door een publieks- en een professionele jury.

Opgegeven via Restaurant Cucina del Mondo, Heerlen – Diner tel: +31 (0)455 714241
      4 gangen diner | 30 juli | €125,-  (bijna uitverkocht)

Meer info op DisDonc.nl

De Parade, Amsterdam

Parade-Poster-A2De Parade is een rondreizend theaterfestival dat de vier grootste steden van Nederland aandoet gedurende de zomermaanden. Van 11-27 augustus strijkt het festival neer in Amsterdam. Tijdens de Parade worden bezoekers getrakteerd op cultuur in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat om muziek, theater, dans, toneel, kunst of lekker eten en drinken: de Parade vormt een fijne mix van al deze culturele facetten. Meer dan honderd voorstellingen worden opgevoerd waardoor je als bezoeker enorm veel keuze hebt. Ook voor kinderen is er vanalles te beleven tijdens de Parade, denk hierbij aan bijvoorbeeld een Kinderparade, dansen, knutselen, schilderen, enzovoorts.

Het complete programma van het theaterfestival is te raadplegen op de website van De Parade.

WijnSpijs Wandeling, Utrecht

wijnspijs-logoDe datum van de Culinaire Wandeling 2017 in Utrecht is bekend! Op 20 augustus bezoek je de 6 van de tofste restaurants van de stad en krijg je overal een heerlijke wijnspijs combi. Hmmm, heerlijk om op een zondagmiddag met familie of vrienden te doen. Je gaat C’est Ca, Pret a Porter, Vis & Meer, Florent, Kookmeesters en Buck’s BBQ House bezoeken. De totale wandeling is ca. 4 km. Deze WijnSpijs Wandeling is altijd snel uitverkocht. Als dat zo is kun je op de wachtlijst komen. Of natuurlijk gewoon naar Breda of Apeldoorn om te ‘WijnSpijs Wandelen’ op die dag.

Klik hier om te checken of er nog plek is en om je in te schrijven

WijnSpijs Wandeling, Breda

wijnspijs-logoOp zoek naar een bijzondere activiteit voor een dagje weg in Breda? Loop dan mee met de WijnSpijs Wandeling op zondag 20 augustus!
Deze culinaire wandeling leidt je door deze bourgondische stad langs 6 top-restaurants, waar de beste wijn-spijs combinaties worden geserveerd. Op deze manier is de WijnSpijs Wandeling de ideale manier om Breda culinair te verkennen. Een ideaal uitje om met vrienden familie op pad te gaan!
De WijnSpijs Wandeling is een ideaal dagje uit voor bourgondiërs, foodies en wijnliefhebbers. Deze culinaire wandeling combineert het idee van een wijnproeverij, een wandeling door een prachtige Nederlandse stad en een unieke vorm van dineren. Kwaliteit staat centraal en je zult je verbazen over de heerlijke gerechten en de verrassende wijnen.
De WijnSpijs Wandeling is daarmee echt een bijzondere beleving om samen met je vrienden of familie te delen.

Klik hier om je voor deze wandeling op te geven en te kijken welke restaurants meedoen.

Oude Haven Zomerfestival

Oude Haven Zomerfestival_HR (2)Bootje varen, terrasje pakken en luisteren naar aanstormend talent. Op zondag 20 augustus wordt het mooiste plekje van Rotterdam voor alweer de 5de keer omgetoverd tot het Oude Haven Zomerfestival. Tijdens dit jubileumjaar ligt de focus op intieme optredens waardoor een unieke sfeer ontstaat tussen artiesten en het publiek.  Traditiegetrouw kunnen bezoekers rekenen op een perfecte balans tussen muzikaal aanstormend talent, cabaret en theater. Tel daar een smaakvol Rotterdams foodcourt en de gezellige terrassen bij op en de ultieme festivalbeleving is compleet! Net als vorige edities is dit festival voor iedereen toegankelijk en is de entree gratis.

Kijk op de website van dit festival voor alle details

WijnSpijs Wandeling, Apeldoorn

wijnspijs-logoHet leukste culinaire uitje komt deze zomer naar Apeldoorn! Tijdens deze gezellige wandeling op zondag 20 augustus door het bruisende centrum kan je vijf gave restaurants van je bucketlist afstrepen. Mooie gerechten eten, wijntjes drinken, afgewisseld met wandelen door de prachtige koninklijke stad.. Klinkt goed toch? (Her)ondek Apeldoorn tijdens de WijnSpijs Wandeling! Bij de restaurants Leef Eten en Drinken, Klein Berlijn, Eigen, Recht en La Niche krijg je de lekkerste wijnspijs combinaties voor je kiezen. Een dagje weg om niet te vergeten….

Voor kaarten klik je hier 

Sushi Festival JOY, Den Bosch

Sushi Festival Joy logoSushi Festival Joy is een rondreizend walhalla waar je kunt genieten van overheerlijke sushi! Van 25 t/m 27 augustus strijkt het Sushi Festival Joy neer in het Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch. Een weekend lang tovert Festival JOY een centraal gelegen stadspark om tot een bruisende Asian food market boordevol verrassingen. JOY biedt naast een verscheidenheid aan sushi veel andere populaire en minder bekende streetfood verrassingen zoals: dim sum, sukiyaki, noodle bowls, yakitori, tempura, zeewier bites, Japanse poffertjes, bao buns en ijsrolletjes.

Openingstijden en nóg meer info vind je op de website van het Sushi Festival 

Chateau voor Buren, Gelderland

logo-CvB-tussen-de-textOp zondag 27 augustus 2017 maakt u, tijdens Chateau voor Buren, kennis met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs van ver daarbuiten. In de pittoreske binnenstad van oranjestad Buren treft u een uitgebreid aanbod van stands aan met verschillende nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met bijpassende culinaire lekkernijen. Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk.

Alle info vind je op de website van dit evenement

WijnSpijs Wandeling, Rotterdam

wijnspijs-logoGa je mee? Op zondag 3 september gezellig wandelen door de Oude Haven van Rotterdam! Geniet in deze bijzondere omgeving van de zes leukste restaurants van deze wereldstad. Allemaal serveren ze hun beste wijnspijs combinatie. Het perfecte dagje uit – om je vingers bij af te likken. Lekker bijkletsen met familie of vrienden. Dit is het leukste culinaire uitje in Rotterdam!  De wandeling is ongeveer 2 km lang en gaat langs superleuke restaurants: Antichic, Brasserie Pierre, Fellini, Chung, Mooii en Stockholm! Er zijn maar 300 kaartjes beschikbaar, wees er dus snel bij!

Dit is een populaire wandeling! Geef je dus hier snel op!

Proeverij Zuid-Afrika (voor profs)

Wines of South Africa LogoSchrijf je nu in voor de Suid-Afrikaanse skattejag in wijn. Ondertussen heeft Zuid-Afrika een volwassen status bereikt in de Nederlandse wijnwereld. Chenin en pinotage behoeven geen basisles meer, als professionals delven we liever in de diversiteit van Zuid-Afrika. Wines of South Africa organiseert dan ook vol trots een proeverij op maandag 4 september waar u de diepte in kunt. Meer dan 150 flessen, van icoonwijnen tot onverwachte genoegens. We zetten verschillende routes voor u uit, waarbij de diversiteit van Zuid-Afrika zal schitteren.
WINES OF SOUTH AFRICA; WELCOME TO OUR WORLD OF DISCOVERY!
17 producenten zullen zelf de reis maken om u op uw speurtocht te begeleiden, tevens zal sommelier Niek Beute een tafel presenteren met de winnaars van het Perswijn Zuid-Afrika concours.
**Alleen toegankelijk voor wijnprofessionals.**

Kijk op de Facebook pagina van deze proeverij voor details.

FESTIVAL TREK, Den Haag

TREKDe vorige drie edities van Festival TREK  waren een groot succes. Daar ben ik als BurgeRmeester van TREK maar wat trots op. Ik voel me dan ook zeer vereerd om jullie dit jaar weer welkom te heten. Van 7 t/m 10 september in het Haagse Westbroekpark. Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in één van de mobiele food trucks, proef verrassende gerechten of waag je aan de smaakvol bereide insecten. Van sushi tot Surinaams van vega tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de speciaalbier bus, de cocktailbar of de uitgebreide wijnbar!

Meer lees je op de website van TREK 

WijnSpijs Wandeling, Zuidlaren 

wijnspijs-logoDe afgelopen culinaire wandeling door het prachtige dorp Zuidlaren was een groot succes! Zaterdag 9 september wandelen we weer langs de 6 leukste restaurants van dit mooie brinkdorp. Met de restaurants: De Vlindertuin, ’t Hof van Zuidlaren, Grand café Zuidlaren, Cosineros, Eethuis voor Allen en Fabuleus word dit een culinaire middag die je niet wilt missen! De wandeling is ongeveer 2 kilometer lang, je kunt het natuurlijk uitbreiden met een boswandeling. Zuidlaren wordt namelijk het groenste dorp van Europa genoemd. We verkopen maar 250 kaarten, dus wees er snel bij!

Kaarten koop je via deze link 

WijnSpijs Wandeling, Deventer

wijnspijs-logoDeventer heeft iets levendigs, iets frivools en iets Bourgondisch: het leven is er goed! Alsof het stromende water de stad elke dag opnieuw voorziet van een vers levenselixer. Dat verklaart misschien de vitaliteit van Deventer: een levendige stad met monumentale sfeer, waar het goed verblijven is. Zo’n 125.000 mensen schuifelen tijdens de jaarlijkse Boekenmarkt langs 880 kramen op onder meer Brink, Welle en Grote Kerkhof. Wij gaan deze keer niet naar boeken op zoek, maar gaan genieten op zondag 10 september van de acht leukste restaurants van Deventer! En hoe leuk: met het pontje naar het IJsselhotel!

Klik hier om kaarten voor de WijnSpijs Wandeling Deventer te bestellen

RotterdamseKost

RotterdamseKost2017Op 14, 15, 16 en 17 september kun je tijdens RotterdamseKost genieten van het beste wat onze stad te bieden heeft. Met muziek, kunst, cultuur en horecaklassiekers van Rotterdamse bodem staat er een lang weekend met vertier in het vooruitzicht.
RotterdamseKost heeft dit jaar een nieuwe, bijzondere locatie; het Kralingse Bos!
Kom eten bij één van de Rotterdamse restaurants, geniet van de optredens, neem een kijkje en proef in het kooktheater of laat je verrassen door de culturele programmering. Artiesten als Jett Rebel, Alain Clark, Nielson en The KIK & Friends (o.a. Danny Vera) komen een Rotterdams feestje bouwen op het podium.

Houd de Facebookpagina van RotterdamseKost in de gaten voor het laatste nieuws!

Sushi Festival JOY, Maastricht

Sushi Festival Joy logoSushi Festival Joy is een rondreizend walhalla waar je kunt genieten van overheerlijke sushi! Van 15 t/m 17 september strijkt het Sushi Festival Joy neer in het mooie Stadspark Maastricht. Een weekend lang tovert Festival JOY een centraal gelegen stadspark om tot een bruisende Asian food market boordevol verrassingen. JOY biedt naast een verscheidenheid aan sushi veel andere populaire en minder bekende streetfood verrassingen zoals: dim sum, sukiyaki, noodle bowls, yakitori, tempura, zeewier bites, Japanse poffertjes, bao buns en ijsrolletjes.

Openingstijden en nóg meer info vind je op de website van het Sushi Festival 

WijnSpijs Wandeling, Groningen

wijnspijs-logoDE bruisende stad van het Noorden: Groningen. Groningen kent een rijke geschiedenis en dat is te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen die de binnenstad sieren. Tijdens de WijnSpijs Wandeling op 17 september leiden we je langs de mooiste plekjes en nodigen we je uit bij de beste restaurants. De onderstaande 6 restaurants zullen je zeker verwennen met een heerlijke wijnspijs combinatie. Supergezellig en leuk om met familie of vrienden te doen. Na deze culinaire wandeling zul je van twee zaken zeker zijn: de titel ‘Beste Binnenstad’ en de slogan ‘Er gaat niets boven Groningen!’ zijn helemaal op zijn plek!

Reserveer hier snel een plekje voor deze gezellige WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling, Eindhoven

wijnspijs-logoOp naar Eindhoven op zondag 17 september, de levendige Brabantse stad die altijd energiek en in beweging is. De creatieve vibe en het oog voor design zie je ook terug in de restaurants van het bruisende centrum.  Ontdek deze prachtige stad met de WijnSpijs Wandeling! Maar liefst 7 bruisende hotspots uit de top van Eindhoven openen op zondagmiddag hun deuren om je compleet in de watten te leggen! Stuk voor stuk, trendzettende restaurants met aandacht voor de details.

Koop hier snel je kaarten, want op = op!

WijnSpijs Wandeling, Middelburg

wijnspijs-logoOok kun je op zondag 17 september naar Zeeland. Want het leukste culinaire uitje op de zondagmiddag komt weer naar Middelburg! De prachtige oude stad in Zeeland is het perfecte decor voor een middag vol goed eten en mooie wijn!
Proef de lekkerste wijnspijs-combinaties tijdens de WijnSpijs Wandeling! We hebben weer de beste restaurants voor je uitgezocht, die je allemaal kunt proberen tijdens dit foodevenement. De wandeling is ca. 3 km.

Bestel hier snel je kaarten, want deze wandeling gaat HARD!

Gastvrij Rotterdam

GastvrijRotterdam2017LOGO weekend Weekend hangoutsGastvrij Rotterdam is dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals en heeft zich tijdens vorige edities bewezen als hoogstaand gastronomisch platform voor de horecabranche. Gedurende drie dagen staat Rotterdam Ahoy in het teken van culinaire hoogstandjes,  innovatieve producten en oplossingen voor food en non-food in de horeca. Beursbezoekers kunnen genieten van 360 exposanten, diverse workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen.
Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoogsegment. Van harte welkom op Gastvrij Rotterdam zijn: chefs, souschefs, maîtres d’hôtel, sommeliers, bartenders, barista’s, eigenaars en managers van restaurants, brasseries, hotel-restaurants, catering- en traiteurbedrijven, cafés, snackbars, lunchrooms en daarnaast managers en inkopers uit de zorg- en recreatiesector.
Bent u een horecaprofessional met liefde voor het vak en passie voor uw gasten? Dan mag u op dit gastvrije evenement niet ontbreken! De vijfde editie vindt plaats van 18 t/m 20 september 2017 in Rotterdam Ahoy. Zorg dat u het niet mist!

Kijk op de website van Gastvrij Rotterdam voor tickets en het laatste nieuws.

WijnSpijs Wandeling, Maastricht

wijnspijs-logoDe gastvrije chefs en culinaire sommeliers, hartelijke obers en zorgzame gastvrouwen van Maastricht hebben er zin in! Op zondag 24 september is er een WijnSpijs Wandeling in Maastricht. Een van de populairste wandelingen uit ons boekje – en met deze restaurants in de line-up is dat eigenlijk heel logisch! De zeven restaurants serveren je allemaal een prachtige WijnSpijs combinatie. Deze Bourgondische wandeling is het ideale uitje tijdens een romantisch weekend. Of ga geniet van deze gezellige stad met je vrienden en familie. Wacht niet te lang met bestellen.

Bestel je kaarten voor deze heerlijke wandelingen via deze link

WijnSpijs Wandeling, Zoetermeer

wijnspijs-logoIn Zoetermeer uit eten is lastiger dan je denkt! Deze stad heeft echter een paar echte pareltjes die je allemaal bezoekt met de WijnSpijs Wandeling. In de top 10 beste restaurants van Nederland staat dan ook een van deze toppers, namelijk Smaak & Vermaak! Op een zondagmiddag wandel je langs de zes toppers, waaronder nieuwkomer De Vrienden Van De Burgermeester. Overal krijg je een mooi gerechtje met een bijpassend wijntje. Een heerlijke dag – of maak er een weekendje van. De WijnSpijs Wandeling in Zoetermeer is een heerlijk culiniar uitje waardoor je nieuwe restaurants en oude bekende (her)ontdekt. Ga je mee?

Bestel dan hier je kaarten!

Tasting of Elegance & Luxury

EleganceAndLuxury_LOGOA_(1)Op 25 september vindt het evenement Tasting of Elegance & Luxury plaats in de Sotto Lounge in Ermelo. Met als doel ‘champagne en kaviaar‘ een wat meer trendy imago te geven organiseren Dis Donc en Persian Caviar samen een aantal bijzondere lunches en diners. Naast een vlotte masterclass over champagne en kaviaar leer je van  alles over de laatste culitrends. Daarna gaan de chefs van de deelnemende restaurants los met hún versie van een perfect gerecht met kaviaar bij een champagne. Dat wordt een echte ‘battle of the chefs‘, want op 7 oktober wordt bij restaurant Het Bosch Waterfront het allermooiste champagne-kaviaargerecht gekozen. De winnaar wordt gekozen door een publieks- en een professionele jury.

Opgegeven via Sotto Lounge, Ermelo – Diner  tel: +31 (0)34 1430330
     4 gangen diner | 25 September | €125,-

Meer info op DisDonc.nl

Tasting of Elegance & Luxury

EleganceAndLuxury_LOGOA_(1)Op 1 oktober vindt het evenement Tasting of Elegance & Luxury plaats in het Kruisherenhotel in Maastricht. Met als doel ‘champagne en kaviaar‘ een wat meer trendy imago te geven organiseren Dis Donc en Persian Caviar samen een aantal bijzondere lunches en diners. Naast een vlotte masterclass over champagne en kaviaar leer je van  alles over de laatste culitrends. Daarna gaan de chefs van de deelnemende restaurants los met hún versie van een perfect gerecht met kaviaar bij een champagne. Dat wordt een echte ‘battle of the chefs‘, want op 7 oktober wordt bij restaurant Het Bosch Waterfront het allermooiste champagne-kaviaargerecht gekozen. De winnaar wordt gekozen door een publieks- en een professionele jury.

Opgegeven via Kruisherenhotel, Maastricht – Diner  tel: +31 (0)43 3292020 www.kruisheren.nl
      4 gangen diner | 1 oktober | €125,-

Meer info op DisDonc.nl

WijnSpijs Wandeling, Den Haag

wijnspijs-logoAchter de duinen…..Beleef de leukste zondagmiddag ever op 1 oktober 2017! Den Haag, historische stad, internationaal bekend en geroemd behoeft geen introductie. De keuze aan goede restaurants is hier in overvloed. En natuurlijk zijn wij er in geslaagd de leukste restaurants te vinden van Den Haag rondom het Lange Voorhout: Dendy, Fouquet…. Alle deelnemende restaurants laten je genieten van de heerlijke wijnspijs combinaties die de chefkoks met liefde voor je gaan bereiden. In elk restaurant krijg je een speciaal uitgekozen gerechtje met een bijpassend glaasje wijn. Ook leuk als familie uitje of gezellig met vrienden! De wandeling is ca. 3 km.

Klik hier voor het bestellen van kaarten

WijnSpijs Wandeling, Tilburg

wijnspijs-logoJe vindt het in Tilburg allemaal… “Ik wist niet dat Tilburg zo’n leuke stad is,” is niet voor niets een veel gehoorde reactie! We hebben de leukste culinaire hotspots voor je uitgezocht. Deze editie op zondag 1 oktober zit de nieuwkomer De Visserij erbij, die in mei open ging. Je wordt bij elk van de deelnemende restaurants verrast met een mooie wijn-spijs combinatie, speciaal voor je uitgekozen door de chef. Dat wordt genieten! De kaarten voor de WijnSpijs Wandeling worden ongeveer 3 maanden voor het evenement naar de deelnemers verzonden.

De kaarten kun je hier vast reserveren

Tasting of Elegance & Luxury

EleganceAndLuxury_LOGOA_(1)Op 7 oktober vindt de finale van het evenement Tasting of Elegance & Luxury plaats in het Bosch Waterfront in Amsterdam. Met als doel ‘champagne en kaviaar‘ een wat meer trendy imago te geven organiseren Dis Donc en Persian Caviar samen een aantal bijzondere lunches en diners. Naast een vlotte masterclass over champagne en kaviaar leer je van  alles over de laatste culitrends. Daarna gaan de chefs van de deelnemende restaurants los met hún versie van een perfect gerecht met kaviaar bij een champagne. Dat wordt een echte ‘battle of the chefs‘, want op 7 oktober wordt bij restaurant Het Bosch Waterfront het allermooiste champagne-kaviaargerecht gekozen. De winnaar wordt gekozen door een publieks- en een professionele jury.

Opgegeven via Het Bosch Waterfront, Amsterdam – Diner  tel: +31 (0)20 6445800
      4 gangen diner & afterparty | 7 oktober | €125,-

Meer info op DisDonc.nl

WijnSpijs Wandeling, Oisterwijk Bos 

wijnspijs-logoLekker uitwaaien in het bos! Naast de ‘reguliere’ WijnSpijs Wandeling Oisterwijk organiseren wij ook de Oisterwijk BOS-wandeling.  Je loopt door de waanzinnige bossen van Oisterwijk – langs vijf fantastische restaurants die allemaal in de bossen te vinden zijn. Op jullie verzoek is de wandeling is langer gemaakt zodat je heerlijk kunt uitwaaien! Tijdens de ruim acht kilometer lange tocht maak je vijf stops. Overal krijg je een mooie wijnspijs combinatie te proeven. De gerechten zijn iets groter dan je van ons gewend bent, maar (als je niet afsnijdt) dan moet er ook flink gewandeld worden.
Klik hier voor meer info en het bestellen van kaarten

Folie Culinaire, Maastricht

folie culinaire logo Weekend hangoutsVoor professionals in food & wine: 9 tm 11 oktober 2017. Drie dagen lang culinaire gekte met inspirerende kook- en productpresentaties voor en door gerenommeerde koks uit binnen- en buitenland. Een bezoek aan Folie Culinaire biedt een compleet overzicht aan nieuwe exquise ingrediënten, exclusieve wijnen en champagnes. Tevens biedt Folie Culinaire inzicht in de laatste trends op het gebied van Food, Non Food, Education & Innovation in het hogere en exclusieve segment.

Kijk op www.folieculinaire.nl voor alle info

Bakfestival Weekend, Maastricht

 Weekend hangouts Bakfestival weekend WeekendBen jij een thuisbakker, cakedesigner, suikerkunstenaar, chocolate addict of houd je gewoon van taart, brood, bonbons en andere baksels? Kom dan naar het lekkerste feestje van Nederland en België en neem je vriendinnen, man of kinderen mee. Kom lekker bakken op het Bakfestival op 27, 28 en 29 oktober 2017 in MECC Maastricht. Een indrukwekkende line-up van de beste bakkers, taartendecorateurs, patissiers en chocolatiers uit binnen- en buitenland staat voor je klaar. Schuif aan bij demonstraties, workshops en masterclasses van jouw bakhelden, ontmoet bekende TV-bakkers, stel je brandende vragen en laat je boek signeren door jouw favoriete food writer.  De allereerste topnamen zijn al bekend. Hidde de Brabander en Edwin Klaasen, onze Bakfestival ambassadeurs, vertellen je drie dagen lang alles over hun ambacht.

Kijk op www.bakfestival.nl voor het laatste nieuws

Geen culinaire nieuwtjes missen? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!