De eerste asperges zijn gestoken dus op naar Limburg!

In het dorpje Well ligt het restaurant van René en Marja Brienen op een prachtige locatie aan de Maas. Het is vroeg in het voorjaar, dus buiten zitten is er nog niet bij, maar ik kan me voorstellen dat dat heerlijk is op een mooie zomerdag! Binnen is het uitzicht, door de grote ramen in de ronde buitenmuur, ook heel mooi. Het interieur is traditioneel met rustige kleuren, de sfeer warm en gemoedelijk.

image

De ligging aan de Maas is fantastisch!

image

Het interieur is rustig en sfeervol

image

In de keuken is René (links) samen met zijn crew geconcentreerd bezig.

We krijgen een ronde tafel aan het raam en bekijken de menukaart. Zeebaars, duif, zwezerik: allemaal even heerlijk! Maar al snel zijn we het eens: we gaan voor het Lentemenu: 6 gangen asperges en kiezen daarbij een fles Pinot Gris uit de Elzas.

image

Amuses

image

De wijn is stevig en heeft een licht zoetje. Past prima bij alle gerechtjes!

image

Gegrilde asperges / LIVAR zilt spek met Sint Jacobsmossel

image

Asperge room / Aspergesoepje ‘Lady Curson’met Hollandse garnaaltjes

image

Asperge in het groen / Asperges in een kruidenjasje met kabeljauw en langoustine

image

Slierasperges / Ham in hooi DWDD met slierasperges, een hoeve-eitje en krieltjes. Mooie presentatie: zie de ‘rook’ op het onderbord.

image

Gebakken asperges / Ganzenlever, vijg en munsterkaas

image

Zoete asperges / Gemarineerd fruit met aspergesorbetijs waarin citroengras en witte chocolade

image

Home-made friandises bij de koffie en thee

image

De zusjes hebben genoten!

Als we voldaan en tevreden als laatste gasten het pand verlaten komt René ons nog even de hand schudden. Dat vinden wij fijn, want graag laten we weten dat we genoten hebben!

 

Restaurant Brienen aan de Maas, Grotestraat 11, Well, Limburg

Website: klik hier