De Franse gastronomie wordt wereldwijd gevierd tijdens het Goût de / Good France evenement op 21 maart 2017
Werelderfgoedlijst UNESCO
Tijdens dit jaarlijkse evenement op de eerste dag van de lente wordt wereldwijd een “diner à la Française” gekookt en geserveerd om de Franse keuken en haar wijnen internationaal onder de aandacht te brengen. Good France is een initiatief van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Franse tafelen maakt sinds 2010 deel uit van de immateriële werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Diner à la Française in Nederland
Maar liefst 2000 chefs participeren in deze derde editie van Goût de / Good France om een ode te brengen aan de Franse keuken. Ook in Nederland zal een twintigtal chef-koks in hun eigen restaurant een speciaal Frans diner serveren:
Nom du restaurant | Nom du chef | Style | Ville |
Brasserie Ambassade | Erik Zonjee | Haute gastronomie | Amsterdam |
Brasserie van Baerle | Emiel Bijpost | Bistrot | Amsterdam |
L’invité le Restaurant | Sico de Moel | Contemporain | Amsterdam |
Boas | Pascal van Dijk | Haute gastronomie | Deventer |
Landhuishotel &restaurant De Bloemenbeek | Matthijs Mulder | Haute gastronomie | De Lutte |
De Dis | Bas Vermeijde | Haute gastronomie | Den Haag |
Floc Restaurant | Rutger Van Loon | Bistrot | Den Haag |
Brasserie Le Breton | Marko Teseling | Bistrot | Den Haag |
Bistro – Wijnbar Klein Parijs | Alexander Foppen | Bistrot | Harderwijk |
Restaurant Ratatouille | Wim Zwaart | Haute gastronomie | Harderwijk |
Restaurant Vesters | Jeroen Vesters | Contemporain | Nijmegen |
Restaurant Ivory | Martijn Roelofs | Contemporain | Nijmegen |
Restaurant Buitengewoon | Jaap Buursink | Haute gastronomie | Odijk |
Restaurant De Harmonie | Marco Somer | Haute gastronomie | Rotterdam |
Restaurant First | John Stoffers | Haute gastronomie | Zeist |
Restaurant Parkheuvel | Erik van Loo | Haute gastronomie | Rotterdam |
Restaurant Le Début | Mark Eeelman | Ecole hôtelière | Amsterdam |
Restaurant Château St. Gerlach | Otto Neijenhuis | Haute gastronomie | Valkenburg a/d Geul |
Restaurant De Wachter | Michel Decker | Haute gastronomie | Alblasserdam |
Floc Restaurant | Rutger van Loon | Bistrot | Den Haag |
De vrienden van Jacob | Alain Alders | Haute gastronomie | Santpoort |
Restaurant Valuas | Eric Swaghoven | Haute gastronomie | Zeist |
Respect voor het “savoir- faire”
Daarnaast worden in 150 verschillende Franse ambassades over de hele wereld gasten uitgenodigd voor een diner waarin eer wordt betoond aan de Franse gastronomie en aan de waarden die zij uitdraagt: het delen en samen genieten van een maaltijd, respect voor het “savoir- faire” van producenten en chefs, kwaliteit, innovatie en milieuverantwoord koken. Philippe Lalliot, de Franse Ambassadeur in Nederland haalt een Franse chef naar Den Haag om voor zijn asten te koken. Dit jaar is de Franse chef Jacques Rolancy (meilleur Ouvrier de France in 1996) van restaurant Le Rolancy’s (www.restaurant-rolancy-nice.fr) en van Bistrot Les Viviers (www.les-viviers-nice.fr) verantwoordelijk voor het diner bij de Résidence de France op 21 maart a.s. Hij wordt bijgestaan door de studenten van de Hotelschool Den Haag (The Hague Hospitality Business School).
Meer informatie: www.goodfrance.com
Geef een reactie