De Franse gastronomie wordt wereldwijd gevierd tijdens het Goût de / Good France evenement op 21 maart 2017

Werelderfgoedlijst UNESCO

Tijdens dit jaarlijkse evenement op de eerste dag van de lente wordt wereldwijd een “diner à la Française” gekookt en geserveerd om de Franse keuken en haar wijnen internationaal onder de aandacht te brengen. Good France is een initiatief van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Franse tafelen maakt sinds 2010 deel uit van de immateriële werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Diner à la Française in Nederland

Maar liefst 2000 chefs participeren in deze derde editie van Goût de / Good France om een ode te brengen aan de Franse keuken. Ook in Nederland zal een twintigtal chef-koks in hun eigen restaurant een speciaal Frans diner serveren:

Nom du restaurant Nom du chef Style Ville
Brasserie Ambassade Erik Zonjee Haute gastronomie Amsterdam
Brasserie van Baerle Emiel Bijpost Bistrot Amsterdam
L’invité le Restaurant Sico de Moel Contemporain Amsterdam
Boas Pascal van Dijk Haute gastronomie Deventer
Landhuishotel &restaurant De Bloemenbeek Matthijs Mulder Haute gastronomie De Lutte
De Dis Bas Vermeijde Haute gastronomie Den Haag
Floc Restaurant Rutger Van Loon Bistrot Den Haag
Brasserie Le Breton Marko Teseling Bistrot Den Haag
Bistro – Wijnbar Klein Parijs Alexander Foppen Bistrot Harderwijk
Restaurant Ratatouille Wim Zwaart Haute gastronomie Harderwijk
Restaurant Vesters Jeroen Vesters Contemporain Nijmegen
Restaurant Ivory Martijn Roelofs Contemporain Nijmegen
Restaurant Buitengewoon Jaap Buursink Haute gastronomie Odijk
Restaurant De Harmonie Marco Somer Haute gastronomie Rotterdam
Restaurant First John Stoffers Haute gastronomie Zeist
Restaurant Parkheuvel Erik van Loo Haute gastronomie Rotterdam
Restaurant Le Début Mark Eeelman Ecole hôtelière Amsterdam
Restaurant Château St. Gerlach Otto Neijenhuis Haute gastronomie Valkenburg a/d Geul
Restaurant De Wachter Michel Decker Haute gastronomie Alblasserdam
Floc Restaurant Rutger van Loon Bistrot Den Haag
De vrienden van Jacob Alain Alders Haute gastronomie Santpoort
Restaurant Valuas Eric Swaghoven Haute gastronomie Zeist

Respect voor het “savoir- faire”

Daarnaast worden in 150 verschillende Franse ambassades over de hele wereld gasten uitgenodigd voor een diner waarin eer wordt betoond aan de Franse gastronomie en aan de waarden die zij uitdraagt: het delen en samen genieten van een maaltijd, respect voor het “savoir- faire” van producenten en chefs, kwaliteit, innovatie en milieuverantwoord koken. Philippe Lalliot, de Franse Ambassadeur in Nederland haalt een Franse chef naar Den Haag om voor zijn asten te koken. Dit jaar is de Franse chef Jacques Rolancy (meilleur Ouvrier de France in 1996) van restaurant Le Rolancy’s (www.restaurant-rolancy-nice.fr) en van Bistrot Les Viviers (www.les-viviers-nice.fr)  verantwoordelijk voor het diner bij de Résidence de France op 21 maart a.s. Hij wordt bijgestaan door de studenten van de Hotelschool Den Haag (The Hague Hospitality Business School).

Meer informatie: www.goodfrance.com