Advertisements

Aanraders van Anne-Wies.NL

Red Wine Mike & JeffRose Elizabeth Gabay book boek

Wijn-Spijs Bijbel Victoria Moore

Wine Grapes Jancis Robinson omslag boek

Dat Smaakt Naar Meer

Joris-Bijdendijk-Een keuken voor de lage landen

Janna Rijpma boekomslag

Champagne, The Future Uncorked kaft

 

Bloglovin

Culinaire Weekend Tips 6-7-8 april. En meer!

 • Happy Weekend Uitgelicht proost boven tafel

Culinaire Weekend Tips 6-7-8 april. En meer!

De Culinaire Weekend Tips! Geniet ervan! En heb je de nieuwe WijnSpijs Wandelingen al ontdekt?! Scroll even verder, daar vind je meer culinaire evenementen. Geniet ervan!
(PS: Mis je jouw proeverij? Stuur me info, een link en foto.

Unieke wijnen proeverij

Lege wijnglazen omgekeers Unieke Wijnen ProeverijDrie zelfstandige wijnimporteurs, MijnWijnPlein (Franse wijnen), Los Sueños de Lo Capitán (Spaanse wijnen) en Propola (Italiaanse wijnen) hebben met zorg prachtige en unieke wijnen geselecteerd van onafhankelijke wijnmakers. Zij laten je graag op zaterdag 7 april hun Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen proeven met begeleidende kazen en delicatessen. Ook wijnmaakster Valerié Beyer van Domaine Emile Beyer uit de Elzas is aanwezig en zal je veel kunnen vertellen over het bijzondere assortiment.

Meer info en inschrijven op de FB pagina van deze proeverij

Wine & Food Experience, Den Haag

Gransjean logoNieuwe wijnen, nieuwe producenten, nieuwe jaargangen! Op zondag 8 april vindt de lente editie plaats van de Wine & Food Experience van Gransjean Wijnen en Delicatessen. Van 14.00-18.00 uur staan er 60 wijnen open en speciaal voor dit evenement komen er 2 wijnproducenten naar Den Haag. We maken de dag nog lekkerder met een proeverij van diverse jaren eigen import balsamico van Acetaia Giuseppe Giusti, een selectie Spaanse vleeswaren, superbe olijfolie en een meet & greet met één van Nederlands bijzondere kaasproducenten. Entree: 10,- (kaartverkoop start zaterdag 3 maart)

Na afloop van de proeverij kan er voor slechts € 32,50 p.p. genoten worden van een 4-gangen diner in het Carlton Ambassador. Reserveren in de winkel of per email is daarbij verplicht.

Kijk hier voor meer info en inschrijven

Wijn & Spijs Cursus

logo-anywineDeze wijncursus bestaat uit 4 avonden maar voor een avond apart inschrijven is ook mogelijk. Het is een ontdekkingstocht in de boeiende wereld van wijnen en gerechten. Deze cursus richt zich op de praktijk. Uiteraard komen diverse toepasbare “wijn & spijs theorieën” aan bod! Maar zelf ervaren en veel proeven is het uitgangspunt. We beginnen deze avond op tijd, maar……je hoeft niet te eten van te voren. Voor wijnliefhebbers, hobbykoks en professionals die hun smaak en uitdrukkingsvaardigheid op het gebied van wijn willen vergroten.
Italië 15 mrt.
La dolce vita! Mooie wijnen gecombineerd met Mediterraan en Italiaans lekkers.
Vegetarisch 19 april
Gevarieerd zonder vlees. Gevarieerd mét wijn!
Vis 24 mei
Gebakken, gerookt, cevice….maar hoe ook bereid: vis moet zwemmen. En dat kan ook in rode wijn.
BYO 14 juni
Het toepassen van alle wijn & spijs theorie die jij tijdens deze cursus geleerd hebt. Op deze avond breng jijzelf twee verschillende gerechtjes mee, die beiden matchen met dezelfde wijn.

Meer informatie: Anywine.nl

Schrijf snel in want VOL = VOL!

Workshops Italië, Fred Nijhuis 

Fred Nijhuis en de grenache wijnen bij ParkheuvelIn 2018 organiseert Fred Nijhuis wederom diverse workshops met zowel bekende als nieuwe thema’s.

 • Brunello di Montalcino
  Dinsdagen 10 april, 24 april en 8 mei 2018
  Plaats: Dorpshuis Tuil
 • Nebbiolo
  (met wijnen uit o.a. Alto Piemonte, Valtellina, Barbaresco en Barolo)
  Maandagen 30 april, 14 mei en 28 mei 2018
  Plaats: Podium onder de Dom te Utrecht

Inschrijving kan per les, maar deelnemers aan alle avonden krijgen voorrang bij inschrijving. Deelnemers die niet alle avonden deelnemen, krijgen wel van alle avonden de handouts. Register Vinologen, leden VVN en deelnemers aan meerdere workshops hebben recht op 10% korting.

Kijk op de website van Fred Nijhuis voor meer info en inschrijven!

Noteer deze vast in je agenda:

Lenteproeverij Jouw Wijnvriend

mariuslogoKom samen met ons de lente vieren! Op vrijdagavond 13 april laten we tussen 18:00 en 20:00 uur 15 wijnen proeven die perfect geschikt zijn voor het voorjaar. Zo kun je denken aan frisse, fruitige rode wijnen of mooie witte wijnen voor bij de asperges. We vragen een kleine bijdrage van €10 per persoon voor de proeverij. Wanneer je op de avond zelf voor €50 of meer aan wijn bestelt, wordt dit bedrag in mindering gebracht op je factuur.

Wacht niet te lang met inschrijven, want vol=vol!

Locatie: Proeflokaal Piet Heinstraat 91 – Den Haag

Klik hier om je in te schrijven!

Wijnmakersdiner en proeverij Sotto Lounge 

Weingut Neiss bij Sotto LoungeWijnmaker Axel Neiss uit de Pfalz is op vrijdag 13 april in Nederland en te gast bij Sotto Lounge. Na een korte masterclass kookt Uw Chefkok Thuis Wilco van den Baar een prachtig begeleidend vier- gangen menu.  Bij iedere gang krijgt u twee wijnen van Weingut Neiss te proeven. De wijnmaker zorgt daarnaast nog voor enkele ‘kelderschatten’ die u exclusief tijdens deze avond te proeven krijgt.
In 2014 is de nieuwe wijnmakerij in gebruik genomen waarin hij ook zeer veel kleine percelen apart kan vinifieren om zo tot in detail de maximale kwaliteit uit zijn wijngaard/druif combinatie te halen. Uit zijn kelder komen enkel bijzondere en zuivere wijnen, die met gemak wedijveren met de beste domeinen uit de Pfalz.

Voor meer info en reserveren ga je naar deze FB pagina

Grote Voorjaarsproeverij Hosman Frères

wijnkoperij hosmanfreres logoHierbij nodigen wij u en uw wijnvrienden van harte uit om bij Hosman Frères de 39e editie van de Grote Voorjaarsproeverij in onze wijnhallen bij te wonen. Wij hopen u op 14 en 21 april aangenaam te verrassen met talrijke verleidelijke wijnontdekkingen door de uitbreiding van ons assortiment.Met meer dan 75 wijnen is er weer genoeg te proeven, te ontdekken en te ervaren op deze twee zaterdagen in de lente. En vergeet niet, van te voren aanmelden is 50% korting op de toegangsbewijzen ontvangen.
Ga naar de website voor meer info en aanmelden

Portproeverij – wijnworkshop

smaakboutique-logo Weekend HangoutsTijdens deze portproeverij op zondag 15 april gaan we met een groep van minimaal 6 tot maximaal 12 liefhebbers aan tafel om het verschil te proeven tussen Ruby en Tawny Port door beide types een aantal keer naast elkaar te zetten met bijpassende kazen, chocolade en andere lekkernijen. De standaard Ruby en Tawny types komen aan bod en ook bijzondere port zoals Colheita, Vintage, Crusted en Late Bottled Vintage. Alle Port die wordt geschonken is van het eigenzinnige Portugese kwaliteitsmerk Niepoort. Een onafhankelijk familiebedrijf sinds 1842.Deze port workshop is geschikt voor alle leergierige wijnliefhebbers en levensgenieters. Géén wijnkennis vereist. We doen dit een aantal keer per jaar, dus kijk gerust even bij de reviews om te zien wat eerdere deelnemers ervan vonden. De port workshop wordt gehouden in het molenaarshuis van Molen de Roos in Delft, Phoenixstraat 111.
Op minimale loopafstand van het Centraal station, dus goed bereikbaar met Openbaar Vervoer.

Kijk voor meer info en inschrijven op de website van De Smaakboutique 

Mousserende wijn uit Nederland

Vlag met bubbels VVNMousserende wijn uit Nederland? Jazeker! Ontdek de Nederlandse ‘bubbels’ op de VVN overzichtsproeverij op zondag 15 april in Utrecht. Voorafgaande aan de proeverij neemt wijnschrijfster, historica en Registervinologe Mariëlla Beukers je mee in de historie van de Nederlandse wijnbouw en komt Wijnmaker Adam Dijkstra van Wijnhoeve de Colonjes tekst en uitleg geven over het maken van mousserende wijnen in Nederland. Extra bijzonder is dat tijdens de proeverij een aantal Nederlandse wijnmakers hun bubbles zelf komen toelichten.

Voor meer info en aanmelden ga je naar de website van de Verenigde Vinologen Nederland

Asperges en Kunst Kasteel Daelenbroeck

Henk Hoogakker en chefZondag 15 april is er weer een lekkere luie zondagnamiddag op  Kasteel Daelenbroeck! Met asperges in heerlijke kunstvormen op het bord en aan de wand! Van 15.00 tot 19.00 uur kun je heerlijk genieten en de fascinatie beleven van kunst, eten en mensen. Genieten van mooie asperges en de heerlijkheden van het scharrelvarken. Gastronomie en kunst. Dáár draait het om bij de samenwerking tussen Ger Meijers en chefkok Gregory Bodegom van Kasteel Daelenbroeck en Henk Hoogakker (Kunst in de Keuken).
De ingrediënten van deze middag: intrigerende gastronomische stillevens, mooie gerechten met vooral asperges en de heerlijkheden van het scharrelvarken. Tussen de gangen door vertelt Hen  inspirerende verhalen over kunst in vele varianten. Verder hangen een nieuwe serie stillevens van de fotograaf Hay Hermans aan de muur en een selectie van de aspergestillevens van Gesine Kikol en Harrie Paquay.
Chef-kok Gregory Bodegom werkt weer met eerlijke producten uit onze eigen streek. Het resultaat? Prachtige kunstwerken op het bord, ‘gevangen’ in vijf gangen.

Reserveren?
De kosten voor het vijf gangen menu en ‘het verhaal’ zijn € 65,– per persoon. Aperitief, bijpassende wijnen en water inbegrepen. Reserveren of meer weten? Bel even met Henk: 06 53 198929 of mail :  henk@kunstindekeuken.nl .
Aanmelden kan ook bij reserveringen@daelenbroeck.nl  of 0475-532465.

P.s.: boek er een overnachting bij in Kasteel Daelenbroeck tegen een speciaal tarief!

Wijndiner Chateau Musar

Chateau MusarMaandag 16 april organiseren we een zeer bijzonder wijndiner met de wijnen van Chateau Musar uit Libanon!🍷 Deze avond staat geheel in het teken van deze bijzondere wijnproducent die bij kenners al decennia zeer hoog staat aangeschreven (regulier reserveren = deze avond niet mogelijk).
Witte, rosé en natuurlijk rode wijnen zullen geschonken worden bij een bijzonder 5-gangenmenu. Het team van Chateau Musar zal zelf ook aanwezig zijn om samen met onze brigade een weergaloze avond neer te zetten! Het diner heeft een all-in karakter inclusief ontvangst met bubbels, amuses, huisgemaakt brood, 5-gangenmenu+wijnen, tafelwater en koffie/thee met Barista zoetigheden voor de speciale prijs van €119,50 p.p.
We starten om 18:00 uur STIPT(!) volgens het altijd gezellige Table d’Hôte principe. Reserveer snel want vol = vol!

Mocht u interesse hebben om dit unieke diner bij te wonen, neemt u dan contact op via info@elqatarijne.nl of 030-2318485 en vraag naar onze sommelier Valentijn.

Of kijk nog even op deze FB pagina

Proeven tussen de Stellingen

Logo OkhuysenVrijdag 20 en zaterdag 21 april bij Wijnkoperij Okhuysen in Haarlem: 200 wijnen op de proeftafel – de lekkerste voor dit seizoen. Ontmoet 13 wijnmakers – die jou alles over hun wijnen kunnen vertellen.
Bestel je favorieten met 10% extra factuurkorting op niet-aanbiedingswijnen.
En… maak kans op een fles Pétrus!
Proeftijden: vrijdag 20 april – van 12:00 uur tot 19:30 uur en zaterdag 21 april – van 10:30 uur tot 17:00 uur
Kuppersweg 19 – Waarderpolder Haarlem
De proeverij is gratis. Wel vernemen wij graag met hoeveel wijnliefhebbers je aanwezig zult zijn. Aanmelden kan via onze website of met een e-mail aan vineus@okhuysen.nl

Tour Culinair Asia, Rotterdam

Tour Culinair Asia uitgelichtOp zondag 22 april vindt de eerste editie plaats van Tour Culinair Asia. De aftrap is in Rotterdam. Je bezoekt op één middag 4 restaurants met een Aziatische twist. In Rotterdam zijn dat Asian Glories, Restaurant Chung, The Fish Market en Umami by Han.
Van 12.00-16.00 uur kun je genieten van culinaire hoogstandjes die de chefs speciaal voor deze middag bereiden. Natuurlijk mét een mooi glas bijpassende wijn! Je geniet van wijn-spijs combinaties van de hedendaagse Aziatische keuken die zijn geselecteerd door de sommeliers van de betreffende restaurants i.s.m. de heer Kok Kuen Chan. De van Chinese afkomst Kok Kuen Chan is sinds 1997 ondernemer, heeft drie horecazaken gehad en runt een wijnhandel onder de naam De Wijnsalon waarbij hij geschikte wijnen voor de Aziatische keuken zoekt.

Klik hier voor meer info

Culinair rondje Strand

Culinair Rondje StrandZondag 22 april organiseert Wijn aan Zee voor de 3e keer het Culinair rondje Strand. Een leuke wijn- en spijswandeling langs acht Zandvoortse strandpaviljoens waarbij de deelnemers aan de hand van een klein gerechtje en bijpassend glaasje wijn kennis maken met het strandpaviljoen, de kaart en de ambiance. Deelnemers eindigen bij het paviljoen waar ze hun kaart gekocht hebben. Koop je je kaart via de website van Wijn aan Zee dan kun je aangeven waar je wilt eindigen. Na betaling worden de kaarten bij jou thuis afgeleverd. Makkelijk toch!

Klik hier voor meer info en bestellen van tickets

Culinaire reis Umbrië

Ook in 2018 organiseren Joop Zwiep en Adje Middelbeek weer een fantastische reis voor culli’s en lekkerbekken naar Umbrie.
En wie wil er nu niet een week lekker verwend worden met heerlijke ontbijtjes en super lekkere 3-gangen diners. Overdag lekker opstap, wijn proeven, truffels zoeken, samen met 2 rasechte Italiaanse Nonna’s een heerlijke lunch bereiden, een Salumificio bezoeken en dan aan het einde van de dag onder leiding van chef-kok Joop Zwiep een super lekker drie-gangen diner koken.
De reis is van 29 april tot 5 mei. Ben je geïnteresseerd of ken je anderen die hier interesse voor hebben?

Voor meer info kijk je op de FB pagina van deze reis of op deze website 

Villa’s Culinair Wijntheater 2018

Wijntheater Barbara en BarendDit jaar van donderdag 10 t/m zondag 13 mei……..dus het hemelvaartweekend! Wat gaat de tijd snel. Alweer de vierde editie van ons enige en eigen Villa’s Wijntheaterweekend 2018 is weer een feit. Op Hemelvaartdag om 13h00 gaan we weer van start met een lang weekend vol met heerlijke muziek van vinyl, oesters voor een euro, popup (sterren) restaurants, foodtrucks en niet te vergeten allerlei glas & wijnproeverijen door onze eigen vinologen.

Kijk op de website van dit evenement voor het programma en laatste nieuws!

Festival TREK Rotterdam 

Festival Trek Rotterdam 2018Rotterdamse Bourgondiërs! De voorgaande drie edities van Festival TREK in Rotterdam waren een groot succes. Daar ben ik als BurgeRmeester van TREK maar wat trots op. Ik voel me dan ook zeer vereerd om jullie komend jaar weer welkom te heten in het Rotterdamse Vroesenpark. Van donderdag 10 t/m zondag 13 mei staat dit stadspark in het teken van ongedwongen genieten van lekker eten, live muziek en theater, oftewel: het gratis toegankelijke Festival TREK – ROTTERDAM.
Ons geliefde Vroesenpark, waar we op een zonnige dag menig picknickkleedje hebben uitgeslagen, wordt in dit lange Hemelvaartsweekend omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant.
Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. 

Lees hier meer over dit festival

Fonteyn Festival, Utrecht

fonteyn-logoHet Fonteyn Festival komt terug met een nieuwe editie. Het Janskerkhof wordt 11, 12 en 13 mei 2018 weer omgetoverd tot één groot wijnfestijn. Drie dagen lang staan meer dan 80 verschillende wijnen in de spotlight, gecombineerd met heerlijk eten, live muziek en culturele activiteiten. Wijnhuizen en wijncafe’s uit de regio Utrecht presenteren hun assortiment aan topwijnen. En verschillende mobiele keukens van restaurants uit de omgeving serveren passende gerechten, van klassiek tot fastfood en maken alle wijn-spijs combinaties mogelijk. Kom in een ongedwongen sfeer een wijntje drinken (of speciaalbiertje), dansen of lekker genieten van een hapje eten. Of je nou met je familie, vrienden of collega’s komt, iedereen is van harte welkom!

Kijk op de website van dit festival voor het laatste nieuws

Moederdag Asperge Lunch

Betuws wijndomein logoVoor moeders alleen maar het beste! En dat middenin de Betuwe, op ons prachtige wijndomein! Op zondag 13 mei bereidt Uw Chefkok Thuis  Wilco van den Baar een prachtige lunch met AA-kwaliteit Asperges. Na meerdere succesvolle wijngaarddiners komt Wilco ook dit jaar naar het Betuws Wijndomein. Hij presenteert u een prachtige lunch van hoogstaand niveau, samen met de wijnen van het Betuws Wijndomein. Een prachtig cadeau voor moeders of gewoon als vrienden of familie onder elkaar die iets te vieren hebben! Wilco heeft een lange carrière in de top gastronomie in Nederland en het buitenland achter de rug. Enkele jaren geleden besloot hij voor zichzelf te beginnen als Chefkok aan huis. Met zijn kennis en ervaring, opgedaan in diverse (1, 2 en 3) sterrenrestaurants, kan hij u thuis, op locatie of op de zaak laten genieten van een hoogwaardig gastronomische ervaring. Op zondagmiddag 13 mei kookt Wilco de sterren van de hemel met het witte goud. We zorgen dat u een middag beleeft om nooit meer te vergeten!Uiteraard ontvangen we u met een mooi aperitief en heeft u, voordat we aan tafel gaan, de mogelijkheid om met de wijnmaker een rondleiding door de wijngaard te maken.

Reserveren en meer info op de website van het Betuws Wijndomein

Haagse Wereld Hapjes

Haagse Wereld Hapjes logoKomende Pinksteren staat in het teken van lekker eten, drinken, muziek, entertainment en vooral gezelligheid! Dit jaar nog méér muziek & entertainment! Van vrijdag 18 mei tot en met maandag 21 mei komen de Haagse restaurants bij elkaar op het Lange Voorhout die allen een eigen specifieke keuken vertegenwoordigen. Van Spaans, Amerikaans, Eritrees, Indisch, Hawaiaans, Italiaans tot Argentijns, Frans, Nederlands etc. Kom eten en genieten!

Voor alle info en het laatste nieuws kijk je op de website van Haagse Wereld Hapjes

ParelDag Betuws Wijndomein

Betuws wijndomein logoGraag nodigen we je uit voor de jaarlijkse ParelDag op zondagmiddag 27 mei. Hét feest van de mousserende wijn; Parels in je glas! Het bruist in de wijngaard, de ParelDag gaat samen met een gezellige streekmarkt. Verzamel uw hapjes en drankjes op de culinaire markt en maak een wandeling door de wijngaard. Onderweg vertellen diverse informatieborden u meer over het wijnmaak proces en de verschillende druivensoorten die zich in de wijngaard bevinden. Voel de ontspanning van de omgeving van de wijngaard en leer tegelijkertijd meer over de Nederlandse wijnen! Op het terras kunt u ontspannen zitten en genieten van het uitzicht op de wijngaard. Dit alles natuurlijk onder het genot van een glas Betuwse wijn of bruis én een heerlijke versnapering van een van onze partner restaurants. Entree tot dit feestelijk evenement in de wijngaard is gratis.

Kijk op de website van het Betuws Wijndomein voor alle info

RYPP Wijnfestival, Rotterdam

RYPP WijnfestivalVan vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni strijkt RYPP Wijnfestival voor de tweede editie in Rotterdam neer. Dit keer in het mooiste park van Rotterdam: Het Park, bij de Euromast. Geniet drie dagen lang in een monumentale, groene oase van verrukkelijke wijnen, bijzondere wijn-spijscombi’s door Rotterdams finest chefs en een frisse muziekprogrammering. Dit alles afgetopt met verrassende live-acts voor een optimale beleving. Een heerlijke plek dus om samen met je vrienden te proosten op een goed begin van de festivalzomer.
Kijk op de website van het festival voor het laatste nieuws

Bacchus Wijnfestival, Amsterdam

Logo_Bacchus_180px Weekend hangoutsEen goed glas wijn is lekker, maar in combinatie met het onvervalste festivalgevoel is het natuurlijk nog veel beter. Op 8-9-10 juni (data onder voorbehoud!) strijkt het Bacchus Wijnfestival weer neer in het Amsterdamse Bos. Verschillende bands, dj’s, een heus Wijnlokaal, mobiele keukens voor smaaksensaties perfect passend bij de wijnen en sommeliers maakten Bacchus tot een walhalla voor alle festivalliefhebbers met een passie voor wijn. Of andersom, natuurlijk.

Bekijk de website van het Bacchus Wijnfestival voor meer informatie.

Vaderdag BGE Event

Betuws wijndomein logoOp zondag 17 juni nodigen we iedereen uit om middenin de wijngaard van het Betuws Wijndomein te komen genieten van gerechten van de Big Green Egg! Op die zondag bereidt Uw Chefkok thuis Wilco van den Baar  een prachtige lunch vanaf een XL Big Green Egg. Na een meerdere succesvolle wijngaarddiners komt Wilco ook dit jaar naar het Betuws Wijndomein. Hij presenteert u een prachtige lunch van hoogstaand niveau, samen met de wijnen van het Betuws Wijndomein. Een prachtig cadeau voor vaders of gewoon als vrienden of familie onder elkaar die iets te vieren hebben. Wilco laat zien wat je allemaal met de Big Green Egg kunt doen. U geniet van heerlijke gerechten. Wij zorgen ervoor dat u een middag beleeft om nooit meer te vergeten! Uiteraard ontvangen we u met een mooi aperitief en heeft u, voordat we aan tafel gaan, de mogelijkheid om met de wijnmaker een rondleiding door de wijngaard te maken.

Kijk op de website van het Betuws Wijndomein voor meer info en reserveren

High Wine Wijnworkshop in de Molen

high-wine-wijnworkshop-2018Schuif gezellig aan bij deze High Wine Workshop op zondagmiddag 8 juli. Geniet van al het lekkers dat we op tafel zetten. Proef en leer meer over geslaagde wijn- en spijscombinaties. Maar eerst even dit: weet je wat een High Wine is? Een High Tea ken je vast wel: je krijgt allerlei lekkere hapjes en een pot thee erbij. In het geval van een High Wine komen er ook heerlijke hapjes op tafel en dan met wijn erbij. Vaak is dat een simpele huiswijn. In ons geval doen we het anders: we schenken meerdere kwaliteitswijnen voor je in en gaan die met elkaar vergelijken èn we gaan kijken welke hapjes er het beste bij smaken en waarom dat zo is. Proeven, leren en genieten dus.
Locatie: Molenhuisje van Delftse Molen de Roos, Phoenixstraat 111, Delft (tussen Den Haag en Rotterdam)
Datum/tijd: zondagmiddag 8 juli 2018 van 14.30 uur tot 16.30 uur.
Kijk op de website van De Smaakboutique voor meer info en inschrijven

Bloemplukdag Betuws Wijndomein

Betuws wijndomein logo

Wandelen door de wijngaard en een veldboeket samenstellen; BloemplukDag!  Start je zomervakantie in de wijngaard op zaterdag 14 juli! Neem je veldmandje mee, vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur ben je van harte welkom om door de wijngaard te struinen. Maak je liever een rondgang door de wijngaard met de speciale ‘pluktrein’, geef je dan nu alvast op! Stuur een e-mail naar info@betuwswijndomein.nl en reserveer je plek in de ‘trein’. Op het terras aan de wijngaard is er ook van alles te beleven. Je kunt je laten schminken bij Doreen, dieren knuffel bij Wesley’s Beetsenboel, een veldboeket maken met Cootje en het bijenvolk van Piet bewonderen met zijn bijenkoningin. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte om te genieten van lekker eten of de wijnen van het Betuws Wijndomeinop het terras in de wijngaard. Entree tot dit gezellige, kindvriendelijke evenement is gratis. Ja, zelfs de hond mag mee, mits !:-)

Kijk voor alle info op de website van het Betuws Wijndomein

Culinaire muziekfestival CuliNESSE

Culinesse 2018 logoOp 23, 24 en 25 augustus 2018 is het tijd voor de achtste editie van het culinaire muziekfestival CuliNESSE. Op het strand aan de Zevenhuizerplas komen we allemaal samen om te genieten van culinaire hoogstandjes van verschillende gerenommeerde restaurants uit de regio.
Met twee grote podia, ruim twaalf culinaire deelnemers, tal van overige activiteiten en genoeg te beleven voor de kleinste bezoekertjes, maakt CuliNESSE zich op voor de zomer van 2018.
De eerste twee namen voor CuliNESSE 2018 zijn reeds bekend;
Niemand minder dan BLØF en Kensington zullen het podium betreden. In aanloop naar het evenement worden alle artieste bekend gemaakt.
Houd de FB pagina van dit evenement in de gaten voor het laatste nieuws!

Chateau voor Buren

Chateau voor buren logoOp zondag 26 augustus 2018 maakt u, tijdens Chateau voor Buren, kennis met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs van ver daarbuiten. In de pittoreske binnenstad van oranjestad Buren treft u een uitgebreid aanbod van stands aan met verschillende nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met bijpassende culinaire lekkernijen. Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk.

Kijk voor het programma op de website van dit evenement

Nacht van de KAAP, Rotterdam

Nacht van de KaapOp zaterdag 8 september 2018 vindt het gezelligste festival van Rotterdam weer plaats in Katendrecht. De historische en legendarische tijden van de Kaap als zeemanskwartier en uitgaansgebied komt weer tot leven tijdens De Nacht van de Kaap. Op het Deliplein, Theater Walhalla en de omringende cafés is er weer live-muziek en theater met de sfeer van weleer en een hedendaagse attitude. Zing mee met de Ode of dans tot diep in de Nacht op funky tunes!
En niet alleen de locaties herinneren aan de vervlogen tijden, vele bezoekers dompelen zich onder in de Nacht als ruwe zeebonk, piraat of gevaarlijke chameuses… Laat je inspireren! 

Kijk op de FB pagina van de Nacht van de Kaap voor het laatste nieuws

Kijkje in de ‘keuken’ van Betuws Wijndomein

Betuws wijndomein logoNederland is een echt wijnland geworden met meer dan 240 hectare wijngaard! In ons land worden nu op grotere schaal druiven geteeld en wijn gemaakt. De Nederlandse wijnbouwers produceren jaarlijks meer dan één miljoen flessen. Naast wit en rood wordt steeds vaker rosé en feestelijke mousserende wijn gemaakt. Op zaterdag 22 september kun je een kijkje nemen in de Nederlandse wijngaarden en kelders. Ook het Betuws Wijndomein opent haar deuren speciaal voor de nieuwsgierige Nederlandse wijndrinkers:-). Op de open dag kun je naar hartelust in de wijngaard wandelen, de kelder bezoeken en wijn drinken op het terras aan de wijngaard. Natuurlijk is de winkel ook geopend voor een ieder die thuis verder wil genieten van een smakelijk glas Betuwse wijn. Ontdek welke smaak het beste bij je past en kom langs! Je bent van harte welkom! Neem gerust al je wijnliefhebbende vrienden mee! De toegang tot dit evenement is gratis.

 Kijk op de website van Betuws Wijndomein voor het laatste nieuws

Nederlandse Wijnfeesten, Groesbeek

Nederlandse Wijnfeesten 2018Op 28, 29 en 30 september 2018 is Groesbeek voor de 12e keer trotse gastheer van de Nederlandse Wijnfeesten! Drie dagen lang proeven en beleven van alles wat met wijn te maken heeft is de basis voor de bijzondere sfeer tijdens dit evenement in Wijndorp Groesbeek. Ruim 75 wijngaardeniers, wijnkopers en importeurs presenteren vanuit mooie pagodetenten de beste en nieuwste smaken (meer dan 250 soorten) en nog veel meer. Er zijn wijnworkshops, een wijnconcours, open wijngaarddagen en nog veel meer.

Voor alle info ga je naar de website van de wijnfeesten

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Leuk als je reageert!