Advertisements

Aanraders van Anne-Wies.NL

Rose Elizabeth Gabay book boek

Red Wine Mike & Jeff

Wine Grapes Jancis Robinson omslag boek

Dat Smaakt Naar Meer

Wijn-Spijs Bijbel Victoria Moore

Joris-Bijdendijk-Een keuken voor de lage landen

Janna Rijpma boekomslag

Champagne, The Future Uncorked kaft

 

Bloglovin

Culinaire weekend tips 5-6-7 januari. En meer…

 • culinaire weekend tips happy-weekendtafelfriends Weekend Hangouts

Culinaire weekend tips 5-6-7 januari. En meer…

Een nieuwe naam, dezelfde culinaire geniet-adresjes. De Weekend Hangouts heten in dit nieuwe jaar de Culinaire weekend evenementenScroll ook even verder, daar vind je meer culinaire evenementen, al voor ver in het nieuwe jaar!
(PS: Mis je jouw proeverij? Stuur me info, een link en foto)

Of kijk op de FB-pagina van dit bijzondere diner

Het Oesteruurtje, Bridges Amsterdam

Oester uurtjeSluit de week af in stijl met vrienden of collega’s tijdens Het Oesteruurtje. Elke eerste vrijdag van de maand is het ‘Happy Oyster Hour’ bij onze Foodbar! Proost met een mooi glas wijn en krijg tussen 18.00 en 19.00 uur gratis oesters. Een gezellige manier om het einde van de werkdag een ster-afsluiting te geven en je weekend goed te beginnen!

Klik hier voor meer

Bites & Stories Food Tour The Hague

Bites and stories Den Haag logoBites & Stories neemt je op zaterdag 6 januari tijdens de 3,5 uur durende Food Tour The Hague mee langs een heerlijke mix van de Haagse hoogtepunten en de beste verborgen plekjes. Elke locatie heeft een uniek product om te proeven en een inspirerend verhaal om te delen. Ideaal om je buitenlandse vrienden met de Nederlandse keuken en cultuur kennis te laten maken, want de tour is in het Engels!

Bites & Stories
De liefde van een stad gaat door de maag, vinden ze bij Bites & Stories. Samen met de gids, jouw nieuwe Haagse vriend, ontdek je tijdens de food tours de stad zoals je haar nooit zou ontdekken met een doorsnee rondleiding. Al etend en drinkend leer je bijzondere plekken kennen én de verhalen erachter.

Voor meer info en inschrijven ga je naar de website van Bites & Stories 

Farm to Fork diner, Amsterdam

Regional Gastronomy in optima forma. Op zondag 7 januari, 2018 wordt in het luxueuze Hotel De L’Europe Amsterdam exclusief gekookt met gezonde streekproducten van Hollandse bodem.
Het viergangen Farm to Fork diner wordt bereid door twee sterrenchefs uit het oosten en het westen van het land: Jonathan Zandbergen van Merlet* en Michel van Riswijk van Landhuishotel De Bloemenbeek*.
Uw gastheren op deze bijzondere avond zijn Wereldchef Heinz Reitbauer** uit Wenen (Nr. 10 van The World’s 50 Best Restaurants) en Health Cuisine schrijver Nico Dingemans (auteur van From Farm to Fork in the Netherlands).

Voor alle info over dit bijzonder diner ga je naar deze website

Wine Professional & Horecava

Wine Professional BANNERWP2018640pxOp 8-9-10 januari vindt weer de belangrijkste wijn (en food) beurs van Nederland plaats. Wederom in de RAI en tegelijk met de grootste horeca-vakbeurs HORECAVA. Die laatste duurt nog een dagje langer. Kijk voor alle deelnemers, masterclasses en andere activiteiten en het registreren voor entree op de volgende websites:

Wine Professional en Horeacava

Noteer deze vast in je agenda:

Champagne Cruise Amsterdam Light Festival

Champagne Amst Light FestivalWe nodigen je graag uit op vrijdag 12 januari met ons mee te gaan op de Champagne Cruise tijdens het Amsterdam Light Festival. Varen over de Amsterdamse grachten in een prachtige salonboot.
Je krijgt 5 verschillende glazen champagne. En dat allemaal tijdens het prachtige licht en kunst spektakel van Amsterdam Light Festival waarbij kunstenaars objecten verlichten. Ieder jaar een groot succes bij het publiek. En nu dus met een speciale Champagne Cruise. Heerlijk bruisend begin van het nieuwe jaar! Tijdens deze proeverij is Hinke de Jong, eigenaar van Brouzje en de Champagne Ambassadeur van Nederland je gastvrouw en degene de champagnes toelicht.

Kijk op de FB-pagina van deze cruise voor meer info en reserveren

WijnSpijs Wandeling, Breda 

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appTrap het jaar écht lekker af met een prachtige wandeling op zondag 14 januari in Breda! Tijdens de WijnSpijs Wandeling ontdek je zes toprestaurants, zes mooie wijnen én zes creatieve gerechtjes ook de prachtige binnenstad. En bij deze editie krijg je als extraatje een verrukkelijk dessert in de Kapel van hét luxery hotel van de stad!  Deze editie heeft twee culinaire nieuwkomers (El Patio en Liefdegesticht) en échte wijnspijs veteranen. Na de wandeling kan je nog heerlijk naborrelen (op eigen kosten) in de Kapel. Ga jij ook gezellig mee wandelen? Zo na de feestdagen is het tijd om je goede voornemens in praktijk te brengen! Meer beweging, meer naar buiten en tijd doorbrengen met vrienden en familie. En laat het nu zo zijn dat er nét na het nieuwe jaar weer een WijnSpijs Wandeling is. Én daar komt dat allemaal samen!

Klik hier voor alle info en bestellen van kaarten

WijnSpijs Wandeling, Groningen

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appTrap het nieuwe jaar af in style.. Ga mee WijnSpijs Wandelen in Groningen! In de meest bruisende stad van het noorden is het op 14 januari  2018 weer tijd voor het leukste feestje op de zondagmiddag: De WijnSpijs Wandeling. Tijdens deze culinaire tocht langs de mooiste restaurants van de stad, word je overal verrast door een waanzinnige wijnspijs combinatie. De chefs en sommeliers van onderstaande restaurants staan te trappelen om jou te verwelkomen in hun restaurant. Supergezellig en leuk om met familie of vrienden te doen. Na deze culinaire wandeling zul je van twee zaken zeker zijn: de titel “Beste Binnenstad” en de slogan “Er gaat niets boven Groningen!” zijn helemaal op zijn plek!

Klik hier om te kijken welke restaurants meedoen en om kaarten te bestellen!

High Wine Wijnworkshop in de Molen

high-wine-wijnworkshop-2018Schuif gezellig aan bij deze High Wine Workshop in Delft op zondagmiddag 21 januari. Geniet van al het lekkers dat we op tafel zetten. Proef en leer meer over geslaagde wijn- en spijscombinaties.
Maar eerst even dit: weet je wat een High Wine is? Een High Tea ken je vast wel: je krijgt allerlei lekkere hapjes en een pot thee erbij. In het geval van een High Wine komen er ook heerlijke hapjes op tafel en dan met wijn erbij. Vaak is dat een simpele huiswijn.
In ons geval doen we het anders: we schenken meerdere kwaliteitswijnen voor je in en gaan die met elkaar vergelijken èn we gaan kijken welke hapjes er het beste bij smaken en waarom dat zo is. Proeven, leren en genieten dus.
Kijk voor meer info en inschrijven op de website van De Smaakboutique 

WijnSpijs Wandeling, Amersfoort

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appHeerlijk wandelen door de prachtige binnenstad van Amersfoort en onderweg genieten van de lekkerste gerechtjes met bijpassende wijnen in de leukste restaurants van de stad. Wie wil dat nu niet? Een mooie reden om snel kaarten te kopen. Laat je – samen met je vriendinnen, familie of partner – in de watten leggen door de leukste restaurateurs van Amersfoort! De Steenfabriek, De Viszaeck, Habibi, Het Filmhuys, Hete Kolen en Spui staan op zondagmiddag 21 januari op het programma. Ga je mee?!

Klik hier om te reserveren voor deze leuke WijnSpijs Wandeling!

WijnSpijs Wandeling, Amsterdam-Oost

wijnspijs-logo WijnSpijs Wandeling WijnSpijs appDe Indische Buurt in Amsterdam is hot! Het ene na het andere leuke restaurant opent daar zijn deuren en dat geeft een heel gevarieerd aanbod. Wij zijn op pad gegaan en hebben de leukste en lekkerste voor je gevonden… Tijdens de WijnSpijs Wandeling op zondagmiddag 28 januari loop je langs zes restaurants dwars door de Indische buurt heen. In Ieder restaurant wordt je verrast door een waanzinnige wijnspijs combinatie, zorgvuldig uitgekozen door de chef. Als klap op de vuurpijl is de laatste (7e) pitstop voor iedereen het Pompstation. Zij zorgen voor de afterparty waar je nog een dessert krijgt! (De naborrel is op eigen kosten) Haal snel kaarten, we verkopen maximaal 300 kaarten en op=op!

Koop dus hier snel je kaarten voor deze populaire wandeling!

Union des Grands Crus de Bordeaux proeverij

Grands Crus de Bordeaux 2018Op maandag 5 februari 2018 zal in de prachtige Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam de vijfde editie plaatsvinden van de unieke proeverij van de Union des Grands Crus de Bordeaux. Circa 100 topchâteaux zullen wijnen van de jaargang 2015 laten proeven. Deze proeverij wordt georganiseerd door de UGCB en Perswijn. De proeverij zal plaatsvinden tussen 14:15 – 17:15. Deze proeverij is gedurende deze tijden uitsluitend toegankelijk voor wijnhandel en horeca! Pers is op uitnodiging. Er vindt een KvK check plaats.

Tijden consument (avondprogramma):
18:00- 20:30 – Toegankelijk voor consument à  €50  p.p. (abonnees van PERSWIJN betalen €35 p.p.)

Tijden Commanderie de Bordeaux (avondprogramma)
18:00- 20:30 – Toegankelijk voor leden van de Commanderie de Bordeaux à  €50  p.p.

Alle info en inschrijven via de website van Perswijn.

Workshop “Verken de Rhone”

Wijninstituut logoHet Wijninstituut verzorgt in februari 2018 samen met Mr. Rhône himself, Mike Rijken,  de workshop “Verken de Rhone”. Dit is je de kans om uitgebreid kennis te maken met de mooie wijnen uit de Rhône. Mike woont daar al jaren en kan als geen ander vertellen hoe complex het Rhône gebied in elkaar zit en wat voor moois het te bieden heeft.
De workshop vindt plaats op de volgende locaties en data:
Rotterdam, donderdag 8 februari 2018
Den Haag, dinsdag 13 februari 2018
Amsterdam, donderdag 15 februari 2018
Utrecht, dinsdag 20 februari 2018
Groningen, donderdag 22 februari 2018
Prijs 39,50 per persoon.
De avonden starten om 19.30 uur en eindigen rond 22.15 uur.

Opgeven en meer info via de website van Het Wijninsituut 

High Wine Wijnworkshop in de Molen

high-wine-wijnworkshop-2018Schuif gezellig aan bij deze High Wine Workshop op zondagmiddag 28 februari. Geniet van al het lekkers dat we op tafel zetten. Proef en leer meer over geslaagde wijn- en spijscombinaties.
Maar eerst even dit: weet je wat een High Wine is? Een High Tea ken je vast wel: je krijgt allerlei lekkere hapjes en een pot thee erbij. In het geval van een High Wine komen er ook heerlijke hapjes op tafel en dan met wijn erbij. Vaak is dat een simpele huiswijn.
In ons geval doen we het anders: we schenken meerdere kwaliteitswijnen voor je in en gaan die met elkaar vergelijken èn we gaan kijken welke hapjes er het beste bij smaken en waarom dat zo is. Proeven, leren en genieten dus.
Kijk voor alle info en inschrijven op de website van De Smaakboutique

Workshops Italië, Fred Nijhuis 

Fred Nijhuis en de grenache wijnen bij ParkheuvelIn 2018 organiseert Fred Nijhuis wederom diverse workshops met zowel bekende als nieuwe thema’s.

De eerste drie workshops staan inmiddels gepland:

 • Amarone della Valpolicella
  Maandagen 26 februari, 12 maart en 26 maart 2018
  Plaats: Kasteel Waardenburg te Waardenburg
 • Brunello di Montalcino
  Dinsdagen 10 april, 24 april en 8 mei 2018
  Plaats: Dorpshuis Tuil
 • Nebbiolo
  (met wijnen uit o.a. Alto Piemonte, Valtellina, Barbaresco en Barolo)
  Maandagen 30 april, 14 mei en 28 mei 2018
  Plaats: Podium onder de Dom te Utrecht

Inschrijving kan per les, maar deelnemers aan alle drie de avonden krijgen voorrang bij inschrijving. Deelnemers die niet alle avonden deelnemen, krijgen wel van alle avonden de handouts. Register Vinologen, leden VVN en deelnemers aan meerdere workshops hebben recht op 10% korting.

Kijk op de website van Fred Nijhuis voor meer info en inschrijven!

Vini Bio

Vini Bio logoOp maandag 5 maart 2018 vind weer de Vini Bio plaats, dè proeverij voor biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen, afkomstig uit de hele wereld. Deze proeverij vindt dit jaar voor de 6e keer plaats in Hotel Casa in Amsterdam. Vini Bio is uitsluitend bedoeld voor de wijnhandel, pers en horeca.

Voor info neem je contact op met Melman Communications

Wine&Cheese, Typical Dutch? 

La Causerie LogoLove cheese? Love wine?
Come along and experience our Dutch cheeses and wines.
Subscribe now to the entertaining workshop Typical Dutch? in which we explore the exciting past of the Dutch, taste their modern wines and combine them with their famous cheeses. You will also find out why Rotterdam plays an important part in all three! Lighthearted, entertaining and tasty, that’s Typical Dutch!
* Event: Typical Dutch?
* Course Date/Time: Wed March, 7, 2018 at 8pm
* Duration: 2 hours
* Venue : La Causerie Wine School, Vredehofweg 59, 3062 EM Rotterdam.
* Price: 49 € per person
* Book before 31 december 2017 and get 10% early-booking discoun and pay only 44,10 €.
https://lacauserie.nl/wine-courses-rotterdam-in-english-language/

Portproeverij – wijnworkshop

Port Workshop De Smaakboutique 11 maart 2018Tijdens deze portproeverij gaan we op zondagmiddag 11 maart met een groep van minimaal 6 tot maximaal 16 liefhebbers aan tafel om het verschil te proeven tussen Ruby en Tawny Port door beide types een aantal keer naast elkaar te zetten met bijpassende kazen, chocolade en andere lekkernijen. De standaard Ruby en Tawny types komen aan bod en ook bijzondere port zoals Colheita, Vintage, Crusted en Late Bottled Vintage. Alle Port die wordt geschonken is van het eigenzinnige Portugese kwaliteitsmerk Niepoort. Een onafhankelijk familiebedrijf sinds 1842.

Voor meer info en inschrijven ga je naar de website van De Smaakboutique

Amsterdam Wine Festival

logo-amsterdam-wine-festival2xOp 16-17-18 maart is het weer feest in de Wester Gasfabriek. De oogstfeesten van het Zuidelijk halfrond staan op het programma. Houd voor last-minute info en bestellen van tickets de FB-pagina van het Amsterdam Wine Festival in de gaten.

Prowein, Düsseldorf

Prowein logoOp 18-19-20 maart vindt weer een van de belangrijkste wijnbeurzen voor professionals van Europa plaats: Prowein. Alle info vind je via deze link.

 

 

 

Kaascursus in Delft 

vKaascursus De Smaakboutique 2018Ben je gek op kaas en wil je er meer over weten? Dan nodig ik je uit om mee te doen aan deze smaakvolle cursus. We gaan met een groepje van maximaal 12 deelnemers in vier maandagavonden (de eerste is op 26 maart) en één ochtend of middag leren welke kaasfamilies er zijn, hoe ze gemaakt worden, hoe ze smaken en welke wijn ideaal is om erbij te drinken. Dus het is een wijn&spijscursus en kaascursus in één. Er zal als onderdeel van deze kaascursus ook een excursie gemaakt worden naar een lokale zelfkazende zuivelboerderij.

Voor de overige data, meer info en inschrijven ga je naar de website van De Smaakboutique

Bacchus Wijnfestival, Amsterdam

Logo_Bacchus_180px Weekend hangoutsEen goed glas wijn is lekker, maar in combinatie met het onvervalste festivalgevoel is het natuurlijk nog veel beter. Op 8-9-10 juni (data onder voorbehoud!) strijkt het Bacchus Wijnfestival weer neer in het Amsterdamse Bos. Verschillende bands, dj’s, een heus Wijnlokaal, mobiele keukens voor smaaksensaties perfect passend bij de wijnen en sommeliers maakten Bacchus tot een walhalla voor alle festivalliefhebbers met een passie voor wijn. Of andersom, natuurlijk.

Bekijk de website van het Bacchus Wijnfestival voor meer informatie.

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Leuk als je reageert!