Advertisements

Aanraders van Anne-Wies.NL

Red Wine Mike & JeffRose Elizabeth Gabay book boek

Wijn-Spijs Bijbel Victoria Moore

Wine Grapes Jancis Robinson omslag boek

Dat Smaakt Naar Meer

Joris-Bijdendijk-Een keuken voor de lage landen

Janna Rijpma boekomslag

Champagne, The Future Uncorked kaft

 

Bloglovin

Culinaire Weekend Tips 4-5-6 mei. En meer…

 • WeekendHangouts wijnagenda Culinaire Weekend Tips

Culinaire Weekend Tips 4-5-6 mei. En meer…

Bevrijdingsdag is de dag van de festivals en braderieën. Daar wordt het lekker weer voor! Maar er is nog meer toe doen, kijk maar in De Culinaire Weekend Tips! Geniet ervan! En heb je de nieuwe WijnSpijs Wandelingen al ontdekt?! Scroll even verder, daar vind je meer culinaire evenementen. Geniet ervan!
(PS: Mis je jouw proeverij in deze wijnagenda? Stuur me info, een link en foto)

Bottelshock Weekend bij De Kleine Scorre

De Kleine Schorre logoDonderdag 3 mei tot zondag 6 mei is het Bottelshock weekend! Tijdens dit weekend kunt u voor €3,50 een gerijpte wijn en dezelfde wijn die net gebotteld is proeven en op deze manier de bottelshock ervaren. Wilt u ook deze unieke ervaring meemaken dan bent u van harte welkom in ons proeflokaal.

Meer op de website van De Kleine Schorre

 

Wijnproeverij Zino Urban Bistro, Rotterdam

Zino Urban Bistro voorjaarsproeverij op CWTOp zaterdag 5 mei is het Bevrijdingsdag en dat vinden wij een mooie gelegenheid om de bloemetjes buiten te zetten. Zoals jullie van ons gewend zijn, organiseren wij elk seizoen een wijnproeverij. Dit keer staat onze wijnproeverij in het teken van frisse lente wijnen en…asperges! Het aspergeseizoen is namelijk weer begonnen en daarom hebben wij naast onze lente wijnen ook een aantal wijnen geselecteerd die perfect bij asperges passen. En uiteraard zullen wij wat kleine hapjes voor jullie klaarmaken!
Aangezien het die dag Bevrijdingsdag is zijn er verschillende activiteiten in de straat gaande; een extra om even het Zwaanshalskwartier te bezoeken! De wijnproeverij vindt plaats tussen 12:00 en 17:00 uur en entree is gratis.

Kijk op deze FB pagina voor meer info

WijnSpijs Wandeling Veghel

WijnSpijs Wandeling EigenGa mee op culinaire ontdekkingstocht door Veghel, onze nieuwste aanwinst! Deze WijnSpijs Wandeling  staat bol van de Brabantse gezelligheid in Veghel, net onder Den Bosch! Op zondagmiddag 6 mei wandel je van 12:00 uur tot 17:00 uur langs zes fantastische restaurants die allemaal een heerlijke wijnspijs combinatie voor je bereiden! Wandel met eigen gezelschap en op eigen gelegenheid langs de zes beste zaken van Veghel, waarbij je ook het Industrieël Erfgoed Meierij doorkruist. Dit terrein huisveste begin van de eeuw de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond en Cooperatieve Handelsverenging. Nu doet het dienst als cultuurcluster, volop in ontwikkeling met museum SIEMei. Ga mee langs de zes leukste restaurants van Veghel tijdens WijnSpijs.

Koop nu hier je kaarten!

Franse Grand Cru proeverij

Wijn bij Stijn logoZondagmiddag 6 mei, Wijn bij Stijn, ’s Hertogenbosch. Op (inmiddels veler) verzoek dit keer een wat exclusievere proeverij!
Samengesteld uit een selectie van grote Franse namen waaronder Corton Charlemagne en Lafon-rochet… Minimaal 8 deelnemers, maximaal 12 (er moet tenslotte wel wat te proeven zijn!)
Prijs voor 6 wijnen inclusief happen € 49.

 

Aanmelden via stijn@wijnbijstijn.nl of 073-7370219 of check de FB pagina 

Workshops Italië, Fred Nijhuis 

Fred Nijhuis en de grenache wijnen bij ParkheuvelIn 2018 organiseert Fred Nijhuis wederom diverse workshops met zowel bekende als nieuwe thema’s.

 • Brunello di Montalcino
  Dinsdag 8 mei 2018
  Plaats: Dorpshuis Tuil
 • Nebbiolo
  (met wijnen uit o.a. Alto Piemonte, Valtellina, Barbaresco en Barolo)
  Maandagen 30 april, 14 mei en 28 mei 2018
  Plaats: Podium onder de Dom te Utrecht

Inschrijving kan per les, maar deelnemers aan alle avonden krijgen voorrang bij inschrijving. Deelnemers die niet alle avonden deelnemen, krijgen wel van alle avonden de handouts. Register Vinologen, leden VVN en deelnemers aan meerdere workshops hebben recht op 10% korting.

Kijk op de website van Fred Nijhuis voor meer info en inschrijven!

Noteer deze vast in je agenda:

Villa’s Culinair Wijntheater 2018

Wijntheater Barbara en BarendDit jaar van donderdag 10 t/m zondag 13 mei……..dus het hemelvaartweekend! Wat gaat de tijd snel. Alweer de vierde editie van ons enige en eigen Villa’s Wijntheaterweekend 2018 is weer een feit. Op Hemelvaartdag om 13h00 gaan we weer van start met een lang weekend vol met heerlijke muziek van vinyl, oesters voor een euro, popup (sterren) restaurants, foodtrucks en niet te vergeten allerlei glas & wijnproeverijen door onze eigen vinologen.

Kijk op de website van dit evenement voor het programma en laatste nieuws!

Festival TREK Rotterdam 

Festival Trek Rotterdam 2018Rotterdamse Bourgondiërs! De voorgaande drie edities van Festival TREK in Rotterdam waren een groot succes. Daar ben ik als BurgeRmeester van TREK maar wat trots op. Ik voel me dan ook zeer vereerd om jullie komend jaar weer welkom te heten in het Rotterdamse Vroesenpark. Van donderdag 10 t/m zondag 13 mei staat dit stadspark in het teken van ongedwongen genieten van lekker eten, live muziek en theater, oftewel: het gratis toegankelijke Festival TREK – ROTTERDAM.
Ons geliefde Vroesenpark, waar we op een zonnige dag menig picknickkleedje hebben uitgeslagen, wordt in dit lange Hemelvaartsweekend omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant.
Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. 

Lees hier meer over dit festival

Fonteyn Festival, Utrecht

fonteyn-logoHet Fonteyn Festival komt terug met een nieuwe editie. Het Janskerkhof wordt 11, 12 en 13 mei 2018 weer omgetoverd tot één groot wijnfestijn. Drie dagen lang staan meer dan 80 verschillende wijnen in de spotlight, gecombineerd met heerlijk eten, live muziek en culturele activiteiten. Wijnhuizen en wijncafe’s uit de regio Utrecht presenteren hun assortiment aan topwijnen. En verschillende mobiele keukens van restaurants uit de omgeving serveren passende gerechten, van klassiek tot fastfood en maken alle wijn-spijs combinaties mogelijk. Kom in een ongedwongen sfeer een wijntje drinken (of speciaalbiertje), dansen of lekker genieten van een hapje eten. Of je nou met je familie, vrienden of collega’s komt, iedereen is van harte welkom!

Kijk op de website van dit festival voor het laatste nieuws

Signature Grapes van Zuid-Afrika

Signature Grapes proeverij CWTUdo Göebel MV (Magister Vini), de man die in zijn jonge jaren verliefd werd op wijn, in 1990 de jongste vinoloog van Nederland werd en uiteindelijk zijn hart heeft verpand aan Zuid-Afrikaanse wijnen. De man die met WineMatters: Wijn uit Zuid-Afrika Zuid-Afrikaanse kwaliteitswijn op de kaart zet in Nederland.
Wie beter dan Udo Göebel om ons te laten proeven hoe het er momenteel voorstaat met dit prachtige en boeiende wijnland? We proeven op zondag 13 mei de ‘signature grapes’ van Zuid-Afrika: Chenin Blanc en Pinotage, 8 wijnen in totaal.
Samen met Marieke Kruize, die net terug is van een uitgebreide stage bij verschillende Zuid-Afrikaanse wijnhuizen, vertelt Udo je alle ins en outs met betrekking tot deze druiven, het land en de wijnen in je glas. Waar? Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek.

Kijk voor meer info op de FB pagina van deze proeverij

Moederdag Asperge Lunch

Betuws wijndomein logoVoor moeders alleen maar het beste! En dat middenin de Betuwe, op ons prachtige wijndomein! Op zondag 13 mei bereidt Uw Chefkok Thuis  Wilco van den Baar een prachtige lunch met AA-kwaliteit Asperges. Na meerdere succesvolle wijngaarddiners komt Wilco ook dit jaar naar het Betuws Wijndomein. Hij presenteert u een prachtige lunch van hoogstaand niveau, samen met de wijnen van het Betuws Wijndomein. Een prachtig cadeau voor moeders of gewoon als vrienden of familie onder elkaar die iets te vieren hebben! Wilco heeft een lange carrière in de top gastronomie in Nederland en het buitenland achter de rug. Enkele jaren geleden besloot hij voor zichzelf te beginnen als Chefkok aan huis. Met zijn kennis en ervaring, opgedaan in diverse (1, 2 en 3) sterrenrestaurants, kan hij u thuis, op locatie of op de zaak laten genieten van een hoogwaardig gastronomische ervaring. Op zondagmiddag 13 mei kookt Wilco de sterren van de hemel met het witte goud. We zorgen dat u een middag beleeft om nooit meer te vergeten!Uiteraard ontvangen we u met een mooi aperitief en heeft u, voordat we aan tafel gaan, de mogelijkheid om met de wijnmaker een rondleiding door de wijngaard te maken.

Reserveren en meer info op de website van het Betuws Wijndomein

Wilde Wijnmiddag De Kleine Schorre

De Kleine Schorre logoZondag 13 mei zal de 8ste editie van de wilde wijnmiddagen plaats vinden op de Kleine Schorre. In ons proeflokaal zullen wij voor u een proeverij organiseren met 3-4-5 wijnen met hapjes. Dit voor de zeer aantrekkelijke prijs van 8,50 – 11,50 – 14,50. Om 15.00 uur zal er een rondleiding gegeven worden door de kelder van de Kleine Schorre. Hier zal een uitleg gegeven worden over het proces van wijnbereiding.

Meer weten? Kijk dan op de website van De Kleine Schorre!

WijnSpijs Wandeling Doesburg

WijnSpijs Wandeling EigenDoesburg is één van de zeven Hanzesteden aan de IJssel, centraal gelegen tussen Achterhoek, Liemers en Veluwe. Wie over de IJsselbrug komt en de stad binnen rijdt, denkt even dat de tijd hier stil heeft gestaan. Weinig steden in ons land zijn zo gaaf bewaard gebleven als deze oude Hanzestad. De stad kent maar liefst 150 beschermde monumenten. Zoals de Waag bijvoorbeeld, die je ook bezoekt tijdens de WijnSpijs Wandeling!

Naast De Waag bezoek je nog vier mooie zaken. Allemaal serveren ze hun beste WijnSpijs combinatie! Tussen 12:00 uur en 17:00 ben je op zondag 13 mei van harte welkom in de horeca van deze bijzonder mooie stad! Wij zeggen…. doen!

Meer info en reserveren doe je via WijnSpijsWandeling

Table d’Hote met wijnen uit Libanon

Proeverij Libanon bij JantrusJaarlijkse traditie bij AGA Kookhuis Jantrus in Gouda. Op vrijdag 18 mei: een speciale Table d’Hote met bijzondere wijnen uit Libanon. Voor de echte wijn en spijs liefhebber. Waaronder de wijnen van Chateau Musar welke één van de wonderen van de wijnwereld worden genoemd.
4 Gangen verrassingsmenu € 43,50  (voor, hoofd, kaas, dessert)
3 prachtige glazen wijn € 29,5
Diner alleen mogelijk in combinatie met wijnarrangement.
Welkom om 18.30 uur bij ons in de Naaierstraat nr. 9 te Gouda.
Reserveren via jantrus@planet.nl of / 06 22254064
Een hartelijke groet, Arthur en Marjan
www.agakookhuisjantrus.nl

Haagse Wereld Hapjes

Haagse Wereld Hapjes logoKomende Pinksteren staat in het teken van lekker eten, drinken, muziek, entertainment en vooral gezelligheid! Dit jaar nog méér muziek & entertainment! Van vrijdag 18 mei tot en met maandag 21 mei komen de Haagse restaurants bij elkaar op het Lange Voorhout die allen een eigen specifieke keuken vertegenwoordigen. Van Spaans, Amerikaans, Eritrees, Indisch, Hawaiaans, Italiaans tot Argentijns, Frans, Nederlands etc. Kom eten en genieten!

Voor alle info en het laatste nieuws kijk je op de website van Haagse Wereld Hapjes

Gin Festival Amsterdam

Gin Festival Amsterdam 2018Alweer voor de derde keer strijkt het Gin Festival Amsterdam met honderden mooie merken op 18-19-20 mei neer in Undercurrent. Deze mooie locatie aan het IJ ligt op het NDSM-terrein en wordt weer een stukje groter in opzet dan het afgelopen jaar. Er zijn doorlopend masterclasses, seminars en proeverijen die je kostenloos kan bijwonen. Het proeven van de dranken is ook bij de prijs inbegrepen, alleen als je een mix wilt drinken reken je deze af. De Gin-boot zal weer vanaf het Centraal Station rechtstreeks naar Undercurrent varen en als je honger krijgt staan er de fantastische foodtrucks van The Beef Chief en Man, I Love Fish.

Ga naar de website van het Gin Festival voor meer info

Wijn & Spijs Cursus

logo-anywineDeze wijncursussen zijn een ontdekkingstocht in de boeiende wereld van wijnen en gerechten. Deze cursussen richten zich op de praktijk. Uiteraard komen diverse toepasbare “wijn & spijs theorieën” aan bod! Maar zelf ervaren en veel proeven is het uitgangspunt. We beginnen deze avond op tijd, maar……je hoeft niet te eten van te voren. Voor wijnliefhebbers, hobbykoks en professionals die hun smaak en uitdrukkingsvaardigheid op het gebied van wijn willen vergroten.
Vis 24 mei
Gebakken, gerookt, cevice….maar hoe ook bereid: vis moet zwemmen. En dat kan ook in rode wijn.
BYO 14 juni
Het toepassen van alle wijn & spijs theorie die jij tijdens deze cursus geleerd hebt. Op deze avond breng jijzelf twee verschillende gerechtjes mee, die beiden matchen met dezelfde wijn.

Meer informatie: Anywine.nl

Champagne-kaas proeverij! 

Maarten Koek Champagne Kaas proeverijTijdens dit evenement op zondag 27 mei geven Jaqueline Smit ( Dis Donc champagne) en Maarten Koek (fromager en sommelier) een prachtige proeverij met 5 verschillende champagnes en 10 kazen uit Europa.
Wij hebben 2 proeverijen van 15.00 tot 17.00 en van 17.30 tot 19.30.
De kosten voor dit evenement is € 52,50 per persoon.
Er is slechts een beperkt aantal plaatsen te boeken, dus wacht niet te lang met het boeken van deze unieke samenwerking.
U kunt zich inschrijven via daarwilikbijzijn@disdonc.nl of via maarten.kaas.wijn@gmail.com.
Het belooft een bruisende dag te worden!

Ga naar deze FB pagina voor meer info en inschrijven

WijnSpijs Wandeling Naarden Vesting

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondagmiddag 27 mei 2018 bezoek je de 5 leukste restaurants van Naarden! Je wandelt in deze prachtige vesting van 12:00 uur tot 17:00 uur langs prachtige bastions, verdedigingswerken en natuurlijk 5 top WijnSpijs combinaties!
De enthousiaste restaurateurs openen met liefde hun deuren voor je! Alle vijf presenteren zij hun mooiste gerechtjes met een passend glas schitterende wijn. Dus dat wordt genieten! Frisse neuzen, mooie wijnen, gezelligheid, prachtig historische vesting, leren over wijn en spijs en met een gevulde buik weer naar huis: allemaal dé WijnSpijs Wandeling in Naarden!

Koop hier snel je tickets voor deze leuke en lekkere wandeling!

ParelDag Betuws Wijndomein

Betuws wijndomein logoGraag nodigen we je uit voor de jaarlijkse ParelDag op zondagmiddag 27 mei. Hét feest van de mousserende wijn; Parels in je glas! Het bruist in de wijngaard, de ParelDag gaat samen met een gezellige streekmarkt. Verzamel uw hapjes en drankjes op de culinaire markt en maak een wandeling door de wijngaard. Onderweg vertellen diverse informatieborden u meer over het wijnmaak proces en de verschillende druivensoorten die zich in de wijngaard bevinden. Voel de ontspanning van de omgeving van de wijngaard en leer tegelijkertijd meer over de Nederlandse wijnen! Op het terras kunt u ontspannen zitten en genieten van het uitzicht op de wijngaard. Dit alles natuurlijk onder het genot van een glas Betuwse wijn of bruis én een heerlijke versnapering van een van onze partner restaurants. Entree tot dit feestelijk evenement in de wijngaard is gratis.

Kijk op de website van het Betuws Wijndomein voor alle info

Brouzje champage overzichtsproeverij

Brouzje overzichtsproeverijZondag 27 mei. Dit is de ultieme gelegenheid onze champagnes te proeven. En dát is zeldzaam! We zijn zo door het jaar heen op verschillende plekken te ‘ontdekken’ maar nu alles dus bij elkaar. We kenmerken ons door een brede selectie aan champagne met verschillende stijlen. Hoe leuk is het dan om juist deze verschillende stijlen naast elkaar te proeven. Hinke de Jong, Champagne Ambassadeur 2016 en eigenaar van Brouzje geeft uitleg over ‘haar’ champagnes.
Wijnbar Shiraz, Jardin des Vins. In deze ontzettend sfeervolle wijnbar Shiraz vindt deze overzichtsproeverij plaats. Voor deze overzichtsproeverij vragen we een bijdrage van €8,50.

Kijk op de FB pagina van deze proeverij voor meer info

WijnSpijs Wandeling Bergen op Zoom

WijnSpijs Wandeling EigenHang de vlag maar uit! Er is weer een WijnSpijs Wandeling in Bergen op Zoom! Maar liefst 7 van de allerleukste en origineelste restaurants staan op zondag 27 mei voor jou en je vrienden klaar!
En dat niet alleen, want deze editie werken wij samen met JazzBoz! Super tof, want je kunt op de route genieten van live muziek! Wandel van 12:00 uur tot 17:00 uur langs deze sfeervolle route en krijg overal een zorgvuldig samengestelde combinatie te proeven en te horen.

Meer info en reserveren op WijnSpijsWandeling

Proeverij Saint-Joseph voor professionals

Perswijn Logo Wine regions eventDe Appellation AOC Saint-Joseph, Inter Rhône en Perswijn nodigen u van harte uit de wijnen van Saint-Joseph te ontdekken, herontdekken en nóg beter te leren kennen op maandag 28 mei 2018 in het West-Indisch Huis te Amsterdam. Er zal een ruim aanbod van wijnen van allerlei producenten uit de langgerekte appellation te proeven zijn en een aantal belangrijke producenten zal in eigen persoon aanwezig zijn. Dit evenement mag u niet missen!
Deze proeverij is uitsluitend toegankelijk voor wijnprofessionals. Er vindt een KvK check plaats!

Bestellen van tickets en meer info: kijk op de website van Perswijn

RYPP Wijnfestival, Rotterdam

RYPP WijnfestivalVan vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni strijkt RYPP Wijnfestival voor de tweede editie in Rotterdam neer. Dit keer in het mooiste park van Rotterdam: Het Park, bij de Euromast. Geniet drie dagen lang in een monumentale, groene oase van verrukkelijke wijnen, bijzondere wijn-spijscombi’s door Rotterdams finest chefs en een frisse muziekprogrammering. Dit alles afgetopt met verrassende live-acts voor een optimale beleving. Een heerlijke plek dus om samen met je vrienden te proosten op een goed begin van de festivalzomer.
Kijk op de website van het festival voor het laatste nieuws

WijnSpijs Wandeling Heerenveen

WijnSpijs Wandeling EigenWat een feest! Er is weer een WijnSpijs Wandeling in Heerenveen! Op zondagmiddag 3 juni is het zover en wandel je dwars door deze schaatsstad heen. Je bezoekt de 6 tofste zaken en overal wordt je verrast met een waanzinnige wijnspijs combinatie.
Van 12:00 uur tot 17:00 uur wandel je met je eigen gezelschap langs al deze toppers. De chefs en sommeliers hebben er heel veel zin in! Koop snel je kaarten want op is heel erg op! Dit is hét leukste culinaire uitje op zondag en ideaal om eens lekker bij te kletsen, te ontdekken én een frisse neus te halen.

Meer info en reserveren doe je via WijnSpijsWandeling

Meet the winemaker van Springfontein

WineMAttersOp zondag 3 juni ontvangen we de wijnmaker van Springfontein Wine Estate uit Walker Bay, Zuid-Afrika.
Tijdens deze avond zullen we een vijftal gerechten serveren begeleid door de wijnen van Springfontein. Wijnmaker Tariro Masayiti zal een woord uitleggen over het Estate en de geschonken wijnen.
Tijdens de avond is het mogelijk de gedronken wijnen te bestellen bij de Nederlandse Importeur WineMatters.
Kosten pp 160€ all in. Reserveren voor dit event kan via receptie@krommewatergang.nl of via 0031 117 348696.

Of kijk op de FB pagina van dit diner

BierSpijs Wandeling Den Haag

WijnSpijs Wandeling EigenDeze BierSpijs Wandeling op zondag 3 juni vindt natuurlijk plaats in het prachtige Den Haag! Een wandeling voor de echte bierliefhebbers!
We hebben zes topzaken gevonden die je willen laten zien hoe goed ze zijn met bier & spijs. Ben je helemaal in de wolken wanneer er in een restaurant verschillende speciaalbiertjes op de tap te krijgen zijn? Deze is voor jou! Het welbekende recept: plezier, kennis, gezelligheid en inspiratie. Net als tijdens een WijnSpijs Wandeling, maar dan met bier!

Voor tickets en meer info ga je naar WijnSpijsWandeling 

WijnSpijs Wandeling Leeuwarden

WijnSpijs Wandeling EigenWat een feest! Er is weer een WijnSpijs Wandeling in Leeuwarden! Op zondagmiddag 3 juni is het zover en wandel je dwars door de culinaire hoofdstad langs zes toffe zaken. Overal krijg je een mooie wijn en spijs combinatie te proeven en (her)ontdek je leuke nieuwe restaurants en oude culinaire bekende! Leeuwarden is in 2018 Culturele hoofdstad van Europa. Dit jaar laten zij nog eens extra zien hoe de Friezen het leven vieren! Vier het mee! Tijdens de WijnSpijs Wandeling!  Van 12:00 uur tot 17:00 uur wandel je met je eigen gezelschap langs al deze toppers. De chefs en sommeliers hebben er heel veel zin in! Dit is hét leukste culinaire uitje op zondag en ideaal om eens lekker bij te kletsen, te ontdekken én een frisse neus te halen.

Koop hier snel je kaarten want op is heel erg op!

Bacchus Wijnfestival, Amsterdam

Logo_Bacchus_180px Weekend hangoutsEen goed glas wijn is lekker, maar in combinatie met het onvervalste festivalgevoel is het natuurlijk nog veel beter. Op 8-9-10 juni (data onder voorbehoud!) strijkt het Bacchus Wijnfestival weer neer in het Amsterdamse Bos. Verschillende bands, dj’s, een heus Wijnlokaal, mobiele keukens voor smaaksensaties perfect passend bij de wijnen en sommeliers maakten Bacchus tot een walhalla voor alle festivalliefhebbers met een passie voor wijn. Of andersom, natuurlijk.

Bekijk de website van het Bacchus Wijnfestival voor meer informatie.

Gin Festival Utrecht

Gin Festival UtrechtDit jaar voor de 2de maal zal het Gin Festival in Utrecht plaatsvinden. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni zal gevangenis Wolvenplein weer omgetoverd worden tot de Gin-tempel van Utrecht. Meer dan 100 geweldige merken uit binnen- en buitenland komen hier samen om zich te presenteren. Er kan worden geproefd, dat is bij de entreeprijs inbegrepen, geluisterd naar sprekers uit verschillende landen, maar vooral kan er worden genoten van een ijskoude Gin-Tonic met goed gezelschap!

Ga naar de website van het Gin Festival voor alle info!

WijnSpijs Wandeling Groningen!

WijnSpijs Wandeling EigenEr komt weer een WijnSpijs Wandeling aan in de leukste stad van Nederland! Op zondagmiddag 10 juni is het weer tijd voor heerlijk eten en lekkere wijntjes! Deze wandeling gaat door de prachtige binnenstad van Groningen. Je loopt langs de grachten naar de Grote Markt en de Martinitoren! We hebben een vrij nieuwe set van restaurants die niet kunnen wachten om jullie de lekkerste wijnspijs combinaties te laten proeven. Dit wordt zeker weten een leuk feestje in deze bruisende stad! Er gaat niets boven Groningen, dus zet deze datum maar in je agenda!

Kook je tickets snel op WijnSpijsWandel!

WijnSpijs Wandeling Tilburg

WijnSpijs Wandeling EigenJe vindt het in Tilburg allemaal… ‘Ik wist niet dat Tilburg zo’n leuke stad is,’ is niet voor niets een veel gehoorde reactie! We hebben de leukste culinaire hotspots voor je uitgezocht. Waar je op zondagmiddag 10 juni vanaf 12:00 uur wordt verwacht voor een heerlijke wijnspijs combinatie. Geniet in elk restaurant van de gezelligheid, de gastvrijheid en je eigen gezelschap. Klets even heerlijk bij en laat je overal verrassen door de mooie wijnspijs combinaties. Haal direct kaarten voor dit fijne culinaire dagje uit, want kaarten vliegen de winkel uit!

Koop je kaarten via WijnSpijsWandeling

WijnSpijs Wandeling Goes

WijnSpijs Wandeling EigenWelkom in de prachtige Zeeuwse plaats Goes! Deze mooie stad heeft een beschermd stadsgezicht, met oude straatjes en historische pleinen. Tijdens de WijnSpijs Wandeling op zondagmiddag 10 juni wandel je dus door een prachtig decor terwijl je vijf keer stopt voor een luxe pauze. Hier staan de beste restaurants van Goes klaar met een waanzinnige wijn spijs combinatie in hun zaak. Geniet van je eigen gezelschap en ontdek hoe mooi & culinair Goes is tijdens deze lekkere zondagmiddag besteding!
Let op! De wandeling is ongeveer 1 km. We verkopen maar 250 kaarten, dus bestel hier snel je kaarten!

Vaderdag BGE Event

Betuws wijndomein logoOp zondag 17 juni nodigen we iedereen uit om middenin de wijngaard van het Betuws Wijndomein te komen genieten van gerechten van de Big Green Egg! Op die zondag bereidt Uw Chefkok thuis Wilco van den Baar  een prachtige lunch vanaf een XL Big Green Egg. Na een meerdere succesvolle wijngaarddiners komt Wilco ook dit jaar naar het Betuws Wijndomein. Hij presenteert u een prachtige lunch van hoogstaand niveau, samen met de wijnen van het Betuws Wijndomein. Een prachtig cadeau voor vaders of gewoon als vrienden of familie onder elkaar die iets te vieren hebben. Wilco laat zien wat je allemaal met de Big Green Egg kunt doen. U geniet van heerlijke gerechten. Wij zorgen ervoor dat u een middag beleeft om nooit meer te vergeten! Uiteraard ontvangen we u met een mooi aperitief en heeft u, voordat we aan tafel gaan, de mogelijkheid om met de wijnmaker een rondleiding door de wijngaard te maken.

Kijk op de website van het Betuws Wijndomein voor meer info en reserveren

Gin Festival Rotterdam

Gin Festival Rotterdam 2018Hoe kan een wereldstad als Rotterdam nou zonder Gin Festival blijven. Inderdaad: niet! Op zaterdag 23 juni zal de Cruise Terminal Rotterdam voor een dag worden omgebouwd tot Gin-Tempel. Honderden geweldige merken uit binnen- en buitenland komen hier samen om zich te presenteren. Er kan worden geproefd, dat is bij de entreeprijs inbegrepen, geluisterd naar sprekers uit verschillende landen en er kan worden genoten van het geweldige uitzicht onder het genot van een ijskoude Gin-Tonic!

Kijk op de website van het Gin Festival voor alle info!

BierSpijs Wandeling Utrecht

WijnSpijs Wandeling EigenNa lang wachten is het is eindelijk zover: onze allereerste BIERSPIJS Wandeling in Utrecht is op zondag 24 juni! Deze spiksplinternieuwe BierSpijs Wandeling vindt natuurlijk plaats in het prachtige centrum van Utrecht! We hebben zes topzaken gevonden die je willen laten zien hoe goed ze zijn met bier & spijs. Ben je helemaal in de gloria als er in een restaurant verschillende speciaalbiertjes op de tap te krijgen zijn? En geef je bediening met bierverstand een staande ovatie? Deze is voor jou! Het welbekende recept: plezier, kennis, gezelligheid en inspiratie. Net als tijdens een WijnSpijs Wandeling, maar dan met bier! YES!

Reserveer snel op WijnSpijsWandeling

WijnSpijs Wandeling Den Haag

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 8 juli is het weer tijd voor het allerleukste uitje voor foodies en winelovers in Den Haag – de WijnSpijs Wandeling! Deze leuke stad barst van de toffe zaken waar met liefde en passie gekookt en geserveerd wordt. Ontdek ze allemaal op een heerlijke zonnige zondag!
Stel je voor… Verzamel rond het middaguur voor een bakkie in de zon en slenter daarna van topzaak naar prachtig restaurant voor een heerlijke ervaring: elk restaurant serveert een signature dish mét zorgvuldig geselecteerde bijpassende wijn. De perfecte manier om toffe zaken te ontdekken en weer even helemaal bij te kletsen.

Nieuwsgierig welke zaken er mee doen en reserveren? Klik dan hier!

High Wine Wijnworkshop in de Molen

high-wine-wijnworkshop-2018Schuif gezellig aan bij deze High Wine Workshop op zondagmiddag 8 juli. Geniet van al het lekkers dat we op tafel zetten. Proef en leer meer over geslaagde wijn- en spijscombinaties. Maar eerst even dit: weet je wat een High Wine is? Een High Tea ken je vast wel: je krijgt allerlei lekkere hapjes en een pot thee erbij. In het geval van een High Wine komen er ook heerlijke hapjes op tafel en dan met wijn erbij. Vaak is dat een simpele huiswijn. In ons geval doen we het anders: we schenken meerdere kwaliteitswijnen voor je in en gaan die met elkaar vergelijken èn we gaan kijken welke hapjes er het beste bij smaken en waarom dat zo is. Proeven, leren en genieten dus.
Locatie: Molenhuisje van Delftse Molen de Roos, Phoenixstraat 111, Delft (tussen Den Haag en Rotterdam)
Datum/tijd: zondagmiddag 8 juli 2018 van 14.30 uur tot 16.30 uur.
Kijk op de website van De Smaakboutique voor meer info en inschrijven

Bloemplukdag Betuws Wijndomein

Betuws wijndomein logo

Wandelen door de wijngaard en een veldboeket samenstellen; BloemplukDag!  Start je zomervakantie in de wijngaard op zaterdag 14 juli! Neem je veldmandje mee, vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur ben je van harte welkom om door de wijngaard te struinen. Maak je liever een rondgang door de wijngaard met de speciale ‘pluktrein’, geef je dan nu alvast op! Stuur een e-mail naar info@betuwswijndomein.nl en reserveer je plek in de ‘trein’. Op het terras aan de wijngaard is er ook van alles te beleven. Je kunt je laten schminken bij Doreen, dieren knuffel bij Wesley’s Beetsenboel, een veldboeket maken met Cootje en het bijenvolk van Piet bewonderen met zijn bijenkoningin. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte om te genieten van lekker eten of de wijnen van het Betuws Wijndomeinop het terras in de wijngaard. Entree tot dit gezellige, kindvriendelijke evenement is gratis. Ja, zelfs de hond mag mee, mits !:-)

Kijk voor alle info op de website van het Betuws Wijndomein

BierSpijs Wandeling Amsterdam Oost

WijnSpijs Wandeling EigenOok dit jaar is-ie er weer! De leukste BIERSPIJS WANDELING in Amsterdam!! Vorig jaar een daverend succes en ook dit jaar gaan de restaurants en brouwers er iets tofs van maken!
Foodies en bierliefhebbers mogen dit niet missen, want op zondagmiddag 15 juli bezoek je tijdens de BIERSPIJS WANDELING 6 topzaken die allemaal een zorgvuldig uitgezochte bier spijs combinatie voor je klaar hebben staan. Speciaal geïmporteerd, zelf gebrouwen of omdat het hun lievelingsbiertje is… allemaal met een mooi gerechtje erbij!
Van 12:00 uur tot 17:00 uur wandel je langs onderstaande zes en geniet je van de biertjes, mooi Amsterdam, je eigen goede gezelschap en – als het aan ons ligt – prachtig weer!
Er zit dus maar één ding op -> haal snel je kaarten in huis! Zie je dan!

Reserveren en meer info: WijnSpijsWandeling

Beach Food Festival Texel 

LiselotteSchoo_BeachFoodFestival_29-07-2017-zaterdag-2115Van 20 t/m 22 juli 2018: Een festival om met je voetjes in het zand, verantwoord je tanden in te zetten! Met de wind door je haren en een koud drankje in je hand genieten van de eilandse food parels. De geur van verse Texelse kokkels, de beach BBQ, rookton en de zilte smaak van de wadden oester. En nog zoveel meer! Geniet van alles wat voor ons ‘locals’ het leven hier een eilandleven maakt. Eet, drink, dans en geniet mee. Het decor? Het Waddenstrand op Texel! Dus… flip flops uit de kast en samen zetten we een fantastisch duurzaam eilandfestival op de kaart! Want het Waddenstrand van Texel is er klaar voor. Jij ook?

Kijk op de website van #BFF voor alle info!

WijnSpijs Wandeling Groningen!

WijnSpijs Wandeling EigenIn de meest bruisende stad van het noorden is het op zondag 19 augustus weer tijd voor het leukste feestje op de zondagmiddag: De WijnSpijs Wandeling. Tijdens deze culinaire tocht langs de mooiste restaurants van de stad, word je overal verrast door een waanzinnige wijnspijs combinatie. De chefs en sommeliers van onderstaande restaurants staan te trappelen om jou te verwelkomen in hun restaurant. Supergezellig en leuk om met familie of vrienden te doen. Na deze culinaire wandeling zul je van twee zaken zeker zijn: de titel “Beste Binnenstad” en de slogan “Er gaat niets boven Groningen!” zijn helemaal op zijn plek!

Bestel hier snel je tickets voor deze populaire wandeling!

Culinaire muziekfestival CuliNESSE

Culinesse 2018 logoOp 23, 24 en 25 augustus 2018 is het tijd voor de achtste editie van het culinaire muziekfestival CuliNESSE. Op het strand aan de Zevenhuizerplas komen we allemaal samen om te genieten van culinaire hoogstandjes van verschillende gerenommeerde restaurants uit de regio.
Met twee grote podia, ruim twaalf culinaire deelnemers, tal van overige activiteiten en genoeg te beleven voor de kleinste bezoekertjes, maakt CuliNESSE zich op voor de zomer van 2018.
De eerste twee namen voor CuliNESSE 2018 zijn reeds bekend;
Niemand minder dan BLØF en Kensington zullen het podium betreden. In aanloop naar het evenement worden alle artieste bekend gemaakt.
Houd de FB pagina van dit evenement in de gaten voor het laatste nieuws!

Chateau voor Buren

Chateau voor buren logoOp zondag 26 augustus 2018 maakt u, tijdens Chateau voor Buren, kennis met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs van ver daarbuiten. In de pittoreske binnenstad van oranjestad Buren treft u een uitgebreid aanbod van stands aan met verschillende nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met bijpassende culinaire lekkernijen. Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk.

Kijk voor het programma op de website van dit evenement

Nacht van de KAAP, Rotterdam

Nacht van de KaapOp zaterdag 8 september 2018 vindt het gezelligste festival van Rotterdam weer plaats in Katendrecht. De historische en legendarische tijden van de Kaap als zeemanskwartier en uitgaansgebied komt weer tot leven tijdens De Nacht van de Kaap. Op het Deliplein, Theater Walhalla en de omringende cafés is er weer live-muziek en theater met de sfeer van weleer en een hedendaagse attitude. Zing mee met de Ode of dans tot diep in de Nacht op funky tunes!
En niet alleen de locaties herinneren aan de vervlogen tijden, vele bezoekers dompelen zich onder in de Nacht als ruwe zeebonk, piraat of gevaarlijke chameuses… Laat je inspireren! 

Kijk op de FB pagina van de Nacht van de Kaap voor het laatste nieuws

BierSpijs Wandeling Groningen

WijnSpijs Wandeling EigenHet is weer tijd voor een BierSpijs Wandeling! En waar beter dan in deze mooie stad? Er gaat natuurlijk niets boven Groningen!  In de meest bruisende stad van het noorden is het op zondag 16 september tijd voor het leukste feestje op de zondagmiddag: De BierSpijs Wandeling. Na de succesvolle WijnSpijs Wandelingen, kon een BierSpijs natuurlijk niet achterblijven. Tijdens deze bier tocht langs de mooiste restaurants van de stad, word je overal verrast door een waanzinnige bierspijs combinatie. Super gezellig en leuk om met je vrienden of familie te doen.

Dus wacht niet langer en koop hier je kaarten!

Kijkje in de ‘keuken’ van Betuws Wijndomein

Betuws wijndomein logoNederland is een echt wijnland geworden met meer dan 240 hectare wijngaard! In ons land worden nu op grotere schaal druiven geteeld en wijn gemaakt. De Nederlandse wijnbouwers produceren jaarlijks meer dan één miljoen flessen. Naast wit en rood wordt steeds vaker rosé en feestelijke mousserende wijn gemaakt. Op zaterdag 22 september kun je een kijkje nemen in de Nederlandse wijngaarden en kelders. Ook het Betuws Wijndomein opent haar deuren speciaal voor de nieuwsgierige Nederlandse wijndrinkers:-). Op de open dag kun je naar hartelust in de wijngaard wandelen, de kelder bezoeken en wijn drinken op het terras aan de wijngaard. Natuurlijk is de winkel ook geopend voor een ieder die thuis verder wil genieten van een smakelijk glas Betuwse wijn. Ontdek welke smaak het beste bij je past en kom langs! Je bent van harte welkom! Neem gerust al je wijnliefhebbende vrienden mee! De toegang tot dit evenement is gratis.

 Kijk op de website van Betuws Wijndomein voor het laatste nieuws

Nederlandse Wijnfeesten, Groesbeek

Nederlandse Wijnfeesten 2018Op 28, 29 en 30 september 2018 is Groesbeek voor de 12e keer trotse gastheer van de Nederlandse Wijnfeesten! Drie dagen lang proeven en beleven van alles wat met wijn te maken heeft is de basis voor de bijzondere sfeer tijdens dit evenement in Wijndorp Groesbeek. Ruim 75 wijngaardeniers, wijnkopers en importeurs presenteren vanuit mooie pagodetenten de beste en nieuwste smaken (meer dan 250 soorten) en nog veel meer. Er zijn wijnworkshops, een wijnconcours, open wijngaarddagen en nog veel meer.

Voor alle info ga je naar de website van de wijnfeesten

WijnSpijs Wandeling Tilburg

WijnSpijs Wandeling EigenJe vindt het in Tilburg allemaal… “Ik wist niet dat Tilburg zo’n leuke stad is,” is niet voor niets een veel gehoorde reactie! We hebben op zondag 28 oktober weer zes top restaurants voor je uitgezocht. Bij elk restaurant staan de chefs en sommeliers te trappelen om je hun mooie wijnspijs combinaties te laten proeven! Zoek je favoriete vrienden of familieleden bij elkaar en loop op zondag 28 oktober langs deze zes hotspots in de stad. Dat wordt gezellig!

Reserveer hier alvast je tickets voor deze leuke en lekkere wandeling!

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Leuk als je reageert!